Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7742
EURO
43,3668
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.049,100
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AĞAR:"LÜBNAN'A NİYE GİDİLECEK BELİRSİZ"
AĞAR: LÜBNAN A NİYE GİDİLECEK BELİRSİZ
 
DYP lideri Ağar, Türk askerinin Lübnan’a ne adına ve ne şekilde gideceğinin açıkça belirtilmesi gerektiğini söyledi.
 
31.8.2006 - 14:20
 Ağar “Nerede, ne şekilde olunacağına dair sağlıklı bir bilgi olmadığı için kesin bir angajman içinde olmamız doğru değildir” dedi. Ağar, bir gazetecinin, “Görev tanımı net olmazsa oyunuz hayır mı olacak?” sorusu üzerine “Ne getirecekler, görelim. Şu anda verilen bir bilgi, kamuoyuna açıklanan bir şey yok. Hükümet sadece kapalı kapılar ardında bir siyaset ürettiği görüntüsü içinde. Bu görüntünün millet tarafından kabul edilmediği açıkça görülmektedir” yanıtını verdi. Ağar, Tüketici Dernekleri Federasyonunun “10 Eylülde bir günlük benzin almama ve pahalı enerjiye hayır” kampanyasına destek amacıyla Celal Bayar Köşkü’nde düzenlenen programa katıldı.

Gazetecilerin, Bakanlar Kurulunun, Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin aldığı prensip kararı konusundaki soruları üzerine Ağar, Türkiye’nin hayati meselelerini, “evet ile hayır arasına sıkıştıramayacak kadar önemli bir noktada bulunduğunu” söyledi.

HANGİ NEDENLE, NE KADAR KUVVET GÖNDERİLECEĞİ BİLGİSİ YOK
Lübnan’a hangi nedenle, ne kadar kuvvet gönderileceği, görev tarifinin ne olduğu konusunda kamuoyunun bilgisinin bulunmadığını, hükümetin bu konularda bir açıklama yapmadığını kaydeden Ağar, “Hükümetin getireceği tezkerede bütün bu konuların açıklıkla belirtilmesi gerekmektedir. Hükümetin hiçbir şey belirtmeden Meclis’ten bu yetkiyi talep etmesinin doğru bir tarafı yoktur. Neyin adına, hangi bölgede, kaç kişiyle görev yapılacağının açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Türkiye, bu hükümete rağmen bu coğrafyanın çok büyük bir devletidir. Hükümet dış politikayı, iç politika ve kişisel siyasi gelecek hesabı yapmaksızın uygulamak zorunda olduğunu unutmamalıdır” dedi.

Ağar, bu konuyla ilgili bütün belirsizliklerin açıklıkla TBMM’deki tartışmalarda ele alınmasını beklediklerini ifade ederek, yapılacak değerlendirmelerde parti olarak görüşlerini aktaracaklarını söyledi.
ANGAJMAN İÇİNDE OLMAMIZ DOĞRU DEĞİL
Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin çok hassas noktaları olan bir bölge olduğunu, geçmişte de buna benzer operasyonlarda görev alındığını kaydeden Ağar, “Ama bu konuda nerede, ne şekilde olunacağına dair sağlıklı bir bilgi yoktur. Bu bilgi olmadığı için de kesin bir angajman içinde olmamız doğru değildir” diye konuştu.
Ağar, bir gazetecinin, “Görev tanımı net olmazsa oyunuz hayır mı olacak?” sorusu üzerine de şunları söyledi:
“Ne getirecekler, görelim. Şu anda verilen bir bilgi, kamuoyuna açıklanan bir şey yok. Hükümet sadece kapalı kapılar ardında bir siyaset ürettiği görüntüsü içinde. Bu görüntünün millet tarafından kabul edilmediği açıkça görülmektedir. Eğer burada gizlilik gerektiren noktalar varsa onu da paylaşacaklar. Bütün bunları yok farz ederek hükümet, bütün siyasi sorumluluğu üzerine almak kaydıyla böyle bir karar verirse, bu kararın gerekçelerini de herkese iyi anlatmak zorundadır, altında kalabilirler. Bizim muhalefetimiz Habur’dan, Cilvegözü’nden öteye geçmez ama bütün bunların, taleplerin sağlam gerekçelere oturması kaydıyla... Şu an her şey bir belirsizlik içinde, ‘uluslararası kararlar’ denilerek geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Açıklık, şeffaflık gerekiyor. Askerimizin ne adına ve ne şekilde göreve gideceğinin açıkça belirtilmesi gerekiyor.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AKP, DEVLET İMKANLARIYLA ŞOV YAPIYOR"

AĞAR'DAN BENZİN ALMAMA EYLEMİNE DESTEK

DEMİREL- YILMAZ GÖRÜŞMESİNİN ANLAMI
»  PERİNÇEK, ZAMAN GAZETESİ'NE NELER ANLATTI?
»  PERİNÇEK'E Bİ HALLER OLDU!
»  AKP'DE YÜZ YÜZE İKNA TAKTİĞİ
»  CHP'DEN ASKER GÖNDERME TEPKİSİ
»  ZEKİ SEZER: "DSP'NİN PARASI HELAL"
»  "SEÇİLMEK İSTEYEN HAYIR DİYEMEZ''
»  "LÜBNAN'A ASKER GÖNDERMEK, HATALARIN EN BÜYÜĞÜ''
»  AKP'DE ASKER GÖNDERME TARTIŞMASI
»   "KANDİL'DE SADECE PKK YOK"
»  "LÜBNAN'A ASKER YERİNE MÜTEAHHİT GÖNDERELİM"
»  "ANNAN BİZE BİLGİ VERECEK KİMSE DEĞİL"
»  SARIGÜL BAYKAL'I KOVALIYOR
»  ''SEZER KARŞIYSA BEN DESTEKLİYORUM'!!!
»  ''HÜKÜMETİN KABİLİYETİ OLMADIĞI İÇİN SEZER KONUŞTU''
»  DEMİREL, GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKTİ Mİ?
»  BAYKAL HELİKOPTER KAZASINI ANLATTI
»  CEM UZAN, ABD BAŞKAN ADAYI MC CAİN İLE YEMEK YEDİ
»  ''EZDİRMEYECEĞİ, SOYDURMAYACAĞIZ,BÖLDÜRMEYECEĞİZ''
»  SARIGÜL, KOCATEPE’DE ANT İÇTİ
»  DSP'Lİ SEZER'DEN CUMHURBAŞKANI SEZER'E DESTEK
»  AKP'DEN SEZER'E ASKER GÖNDERME TEPKİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.