Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7467
EURO
43,5744
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.080,140
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A, 'HADDİNİ AŞMA'...
BAHÇELİ DEN ERDOĞAN A,  HADDİNİ AŞMA ...
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, afiş tartışmasında eleştirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında “derinliği olan biri değildir" sözlerine aynı sertlikte karşılık verdi.
 
13.1.2007 - 10:35
      Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ın sözlerini “hezeyan" olarak nitelerken, “Suçluların telaşı içinde her gün yeni bir hezeyanla ortaya çıkan Başbakan “hesap verme günü" sendromu yaşamaktadır. Bu psikolojinin ruhunda yarattığı çöküntü üslubuna da yansımaktadır" dedi.
     
     SEVİYE VE İRTİFA KAYBEDİYOR
      Erdoğan’ın giderek “seviye ve irtifa" kaybettiğini söyleyen Bahçeli, “Bugüne kadar siyasi literatüre kazandırdığı yakışıksız ve argo sözlerle “üslup kirliliği" konusunda zirveye ulaşan Başbakan’ın siyasi hayatımızda nezaket ve zerafeti temsil etmediği bir gerçektir" diye konuştu.
      Bahçeli, Erdoğan’ın; “dalgalı siyasi çizgisi ve geçmişi", “rüzgarın estiği yöne göre değişen ve şekil alan anonim siyasi kimliğiö, “feyz aldığı siyasi kültür" ve “dünü ve bugünüyle siyasi sicili"nin “ilkeli, temiz, dürüst ve seviyeli siyasetten dem vurmasına mani olduğunu iddia etti.
      “Böyle bir sicilin ve hüviyetin sahibi olan Başbakan’ın “slogan dili" ve “derinlik" tartışmasına girmesi, kendisi açısından büyük bir talihsizlik olmuştur" diyen Bahçeli, Erdoğan’a şöyle seslendi:
      “Sathi fikri alt yapısı ve müktesebatıyla, bu konuda tevazu sahibi olması için yeterli sebep bulunan Başbakan Erdoğan’ın “derinlik" konusundaki bir tartışmaya taraf olmadan önce şu hazin gerçekleri hatırlamasında yarar görmekteyiz.
      Yolsuzluk dosyaları TBMM’de bekleyen, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak hesabını dürüstçe verme erdemini ve cesaretini gösteremeyen, kaynağı tartışmalı mal varlığını bile ancak büyük zorlamalar sonucu açıklamak durumunda kalan, kendi kökenini sürekli ön plana çıkararak Türk milletini etnik tasnife tabi tutma hevesine kapılan, Türkiye’nin milli değerleriyle derin sorunlar yaşayan ve Türk milleti sözünü ağzına almamak için “Türkiyelilik" ve “etnik mozaik" gibi hezeyanların savunucusu olan, Türkiye’nin terörle meşru mücadelesini zaafa uğratan, sözleri ve fiilleriyle siyasi bölücülüğün cesaret kaynağı olan, “askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyerek aziz şehitlerimizin ruhlarını muazzep etme densizliğini gösteren ve İmralı canisinin özel misafirliğine son verilerek cezasını tam tecrit şartlarında çekeceği F tipi cezaevine nakledilmesi talebimizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre hukuk dışılık olarak görecek kadar bu caniyi savunma telaşına düşen bir şahsın fikri, ahlaki ve vicdani derinlik kavramlarına ne derecede yabancı olduğu ortadadır."
     
     HANGİ DERİN ALANLARDA TECRÜBESİ VAR BİLİNİYOR
      Erdoğan’ın bu kavramlardan bahsetmesinin “abesle iştigal" olduğunu söyleyen Bahçeli, “Kendisinin hangi alanlarda derin bir tecrübeye sahip olduğu çok iyi bilinmektedir. Böyle bir zihniyetin sadece milliyetçilik konusunda değil, siyasi ve ahlaki bakımlardan da bizim muhatabımız olması esasen mümkün değildir. Bizim kendisine tavsiyemiz, Milliyetçi Hareket’e dil uzatma cüretini göstermeden önce çok iyi düşünmesi ve altından kalkamayacağı hezeyanlarda bulunarak haddini aşmamasıdır" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN' DAN ABD'YE IRAK SİTEMİ

TRANSSEKSÜEL MİLLETVEKİLİ İSTANBUL'A YÜRÜMEYE GELİYOR

"BAŞBAKAN HESAP VERME GÜNÜ SENDROMU YAŞIYOR"
»  ''ERDOĞAN MEVSİMLİK MİLLİYETÇİ''
»  METRESE ŞİDDET UYGULAMAYA YASAL BİR ENGEL YOK
»  ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÜLER'DEN MÜJDE
»  "YUNANLILAR DA BİZE BİR BANKA VERSE YA"
»  "TOPRAK SATIŞINDAN BENİ YÜCE DİVAN'A GÖNDERSİNLER"
»  BAHÇELİ: "AKP, SİYASİ CEMAAT ANLAYIŞI HAKİM PARTİ"
»  ANAVATAN'LI VEKİL'DEN BARAJ 7'YE DÜŞSÜN TEKLİFİ
»  ANAVATAN'DAN BAKAN GÜL HAKKINDA GENSORU
»  'ORDU İLE KAVGALI BAŞKOMUTAN OLUR MU?'
»  AĞAR'DAN DOKUNULMAZLIK GARANTİSİ
»  TMSF'DAN UZAN'A 7 MİLYON YTL'LİK DARBE
»  CHP'DEN, 'NÜFUS CÜZDANLARI ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLSİN"TEKLİFİ
»  ''TÜRKİYE, İKTİDARSIZ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYADIR''
»  BAYKAL,' 'ERDOĞAN İLE AŞIK ATMAM MÜMKÜN DEĞİL'DEDİ
»  MECLİS TV'YE CHP ÖFKESİ
»  ERDOĞAN'DAN ABD'YE KERKÜK MESAJI
»  AĞAR, ARINÇ'TAN TÜRKİYE MİLLERVEKİLLİĞİ İSTEDİ
»  "KOORDİNATÖRLÜKTEN VAZ GEÇİLMEYECEK"
»  AĞAR HÜKÜMETE AĞIR YÜKLENDİ
»  İŞTE BAKAN NİMET ÇUBUKÇU'NUN ÇOK MERAK EDİLEN EŞİ
»  AĞAR:'' DYP'NİN VARLIĞI, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN SİGORTASI''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.