Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3181
EURO
35,0783
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN YILDIRIM'DAN ADSL MÜJDESİ
BAKAN YILDIRIM DAN ADSL MÜJDESİ
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ''2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında ADSL olacak'' dedi.
 
28.9.2007 - 09:20
'2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında ADSL olacak'
Hızlı tren raylarının TCDD'ye teslim töreni için Karabük'te bulunan Bakan Yıldırım, daha sonra Safranbolu'daki Cinci Han'da kendisi için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Yemeğin ardından muhabirlerle sohbet eden Yıldırım, Sakarya'daki hızlı tren fabrikasını, 1.5-2 ay içinde açmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, ilk olarak ''metro vagonları'' üreteceklerini belirtti.

Yıldırım, ''UN Ro-Ro''nun satışı ile ilgili olarak çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, Saffet Ulusoy'un satışla ilgili itirazlarının basına yansıdığını anlattı. Ulusoy'la konu hakkında görüştüğünü anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Mal başkasının, alan başkası. Bizim Avrupa'ya ithalat ve ihracatımızın yüzde 80'i bu hat üzerinden yapılıyor, dolayısıyla stratejik önemi var. Sahiplerinin kim olduğunu bilmemiz doğal. O bakımdan bilgi vermek için bize gelecekler tabii ki. İşler usulüne göre yapılırsa kimin ne verdiği, ne aldığı bizi ilgilendirmez. Stratejik boyutuna bakarız. Rekabeti bozan bir yönü var mı? Onun ilgili kurumları var; onlar bakar, eder. Herkes ne iş yapacaksa yapar. Kimsenin iş yapmasına, yatırım yapmasına engel olmayız.''

TÜRK TELEKOM'DA GREV KARARI
Bir soru üzerine Türk Telekom'da grev kararıyla ilgili Haber-İş Sendikası yöneticilerinin kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Yıldırım, ''3-4 konuda anlaşmazlıkları var. Ben hala anlaşma zemini olduğunu gördüm. Görüşme sonunda hala anlaşamazlarsa, Türk-İş Başkanıyla onları davet edeceğiz, tatlıya bağlayacağız. 'Taviz vermeyeceğiz, etmeyeceğiz' diyerek anlaşma olmaz.'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Oger Telekom'un kendi hisselerini Hollandalı bir gruba satacağına ilişkin haberleri hatırlatması üzerine Bakan Yıldırım, böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını, konuya ilişkin haberleri basında gördüğünü söyledi.

Oger Telekom'un kendi hisselerinin bir kısmını satmaya niyeti olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Türk Telekom hisselerinin bir başkasına satışını düzenleyen ortaklık sözleşmesi var. Ortaklık sözleşmesi dışında herhangi birşey yapılamaz. Resmi olarak bize gelen birşey yok'' dedi.

Bakan Yıldırım, Türk Telekom'daki kamu hisselerinin halka arzı konusunda bir planlama olup olmadığının sorulması üzerine, ''Planlama var. Özelleştirme İdaresi, ne kadarlık hissenin halka arz edileceği konusuna çalışıyor. Bir strateji belgesi hazırlıyorlar. Büyük ihtimalle 2008'de olacak'' dedi.

Devletin ''kademe kademe'' Türk Telekom'dan çıkacağını dile getiren Bakan Yıldırım, ''Ama küçük bir hissenin kalması lazım, altın hisse var'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, genel olarak iletişim sektöründe bir değer artışının olduğunu ve Telekom'un da bundan payını alacağını dile getirdi.

İLETİŞİM OTOYOLLARI
Kablo TV işletmeciliği konusunda yaşanan sorunların anımsatılması ve sorunun çözümünde gelinen aşamanın sorulması üzerine Yıldırım, konuya ilişkin hukuki sorunların çözülmesi gerektiğini bildirdi.Yıldırım, konuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlattı.

''İnternet altyapısı için herhangi bir şey düşünüyor musunuz?'' sorusuna Bakan Yıldırım, şu yanıtı verdi:

''2003 yılında Türkiye, internette Afrika ülkeleri seviyesindeydi. Bugün Türkiye, Avrupa seviyesine geldi. Bu kadar iş yaptık. Geniş bant diye birşey yoktu memlekette. Artık internette otoyol dönemine geçtik. İletişim otoyollarını biz, bu dönemde yaptık. Bizim insanımız hız meraklısı, otomobili sürerken de hızı seviyor, internet işinde de hızı seviyor.''

Vatandaşın, kendisinden yol su değil internet istediğini anlatan Yıldırım, ''Şimdi ADSL istiyorlar 2008'in sonunda Türkiye'nin her tarafında ADSL olacak'' dedi.

Yıldırım, bir başka soru üzerine ucuz uçak biletlerine ilişkin olarak, ''Müşteriyi yanıltma varsa, vatandaş rekabet kurumuna şikayet etmeli. Yıkıcı rekabete izin vermeyiz. Maliyetin altında sürekli yolcu taşımaktan, seyrüsefer emniyeti zarar görür. Sınırlı sayıda indirimli yolcu taşınmasına izin veriyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yıldırım, dünyanın en büyük uçağı ''AIRBUS-380''in Atatürk Havalimanı'na inişinin planlanmasıyla ilgili, ''Gösteri amaçlı iniş, tedbirler alınıp yapılabilir. Ticari anlamda sefer yapılabilmesi için diğer unsurlar gözden geçirilmelidir'' bilgisini verdi.

Bakan Yıldırım, yemeğin ardından Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde teravih namazı kıldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TOPBAŞ'DAN YAĞIŞ MÜJDESİ

İSTANBUL'UN 68 GÜNLÜK SUYU KALDI

ADANA'DA YILAN BEBEK DOĞDU!
»  DEV DENİZANALARI İSTANBUL BOĞAZI'NDA
»  OTOMOBİLİM DAHA AZ YAKSIN DİYENLER
»  BİR GAZİNİN YÜREK BURKAN HİKAYESİ...
»  VALİ VATANDAŞA TELEFON NUMARASINI AÇIKLARSA
»  OKUL TABELASİ ATATÜRK RESMİNİN ÜSTÜNE KONULDU
»  İŞTE DÜNYA'DAKİ GELİR DAĞILIMININ ADALETSİZLİĞİ
»  TANRI JÜPİTER GAZİANTEP'Lİ MİYDİ?
»  ASKERE ÇAĞRILAN BELEDİYE BAŞKANI GAZETELERE İLAN VERDİ
»  İSTANBUL TRAFİĞİNE KADEMELİ MESAİ ÇÖZÜMÜ
»  TÜRKİYE'DE İNTERNET 10 DAKİKA ÇÖKTÜ
»  TV'DE İDRARINI İÇTİ
»  KARADENİZDE DEV LEVREK YAKALADI
»  CUMHURİYET TRENİ KAMYONA TOSLADI RAYDAN ÇIKTI
»  "VEKALETEN ORUÇ TUTULUR" İLANI
»  BEYAZ HOCAYA DEMEDİĞİNİ BIRAKMADI
»  EN ÇOK KULLANILAN İSİMLERİ BİLMEK İSTER MİSİNİZ?
»  UÇAĞIN KANADINDA ÜÇ BİN KİLOMETRE UÇTU
»  ÜNİVERSİTE BİTİRDİLER AMA ANCAK DEĞNEKÇİ OLABİLDİLER
»  KEBAPLA İFTAR AÇILIR MI?
»  CEP TELEFONU SAĞIR EDİYOR
»  KARA TREN 151 YAŞINDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.