Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN ÇELİK'İN ARKADAŞLIK KIYAĞI
BAKAN ÇELİK İN ARKADAŞLIK KIYAĞI
 
22 Temmuz seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan, ancak listeye giremeyen MEB Daire Başkanı Abdussamet Arslan'ı Milli Eğitim Bakanı Çelik ödüllendirdi.
 
24.8.2007 - 11:50

 Çelik, bakanlığına bağlı 7 müsteşar yardımcısı kadrosu bulunmasına rağmen, Kahramanmaraş milletvekili aday adayı Arslan'ı da 8'inci Müsteşar yardımcısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 22 Temmuz seçimlerinde AKP'den Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olan, ancak listeye giremeyen MEB eski Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanı Prof. Dr. Abdussamet Arslan'ı ödüllendirdi. Arslan, MEB'de 7 Müsteşar yardımcısı varken, 8'inci Müsteşar Yardımcısı olarak göreve başladı. MEB Yatırım ve Tesisler eski Daire Başkanı Prof. Dr. Abdüssamet Arslan, 22 Temmuz öncesinde AKP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Ancak, milletvekili listesine giremeyen Arslan'ın ilginç öyküsü bundan sonra başladı.

YASALAR AYRI MEB AYRI

MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesine göre müsteşar için en fazla 7 yardımcı görevlendirilebiliyor. Buna karşın, Çelik, 6 Ağustos tarihinde imzaladığı "Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili ve Müsteşar Yardımcılarının görev dağılımına’’ ilişkin yazıda, bakanlıkta 8 Müsteşar Yardımcısı görevlendirdi. Sekizinci kişi ise AKP adayı Prof. Dr Arslan oldu. MECLİS'E TAŞINDI TBMM Milli Eğitim Komisyonu eski üyesi ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuyu Meclis’e taşıdı. İnce, Bakan Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Bu görevlendirme AKP'den milletvekili aday adayı olan bir bürokrata, AKP'yi tercih etmesi karşılığında verilen bir ödül müdür?" diye sordu. İnce, GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada, "Bu durum Milli Eğitim Bakanı Çelik'in giderayak kadrolaşma operasyonlarını devam ettirdiğinin, fırsatçılığının, hukuku çiğnemesinin, kanun hükümlerini görmezden gelmesinin bir başka göstergesidir" dedi.

GazetePort/YUSUF SAHİCİ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KORKUT EKEN KENDİNİ HAPSE ATAN HAKİMLE DÜNÜR OLUYOR

SINIR ÖTESİ İHTİMALİ SÜRÜYOR

DEVLET, HALAÇOĞLU'NUN LİSTESİNİ KULLANDI MI?
»  BEKİR COŞKUN'A SAHİP ÇIKAN BASIN BANA NİYE ÇIKMADI"!
»  AHMET HAKAN'IN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?
»  BÜYÜKANIT'IN KRİTİK YANITI
»  'YEMEZLER'DİYEN VEKİL KÖŞK'E GİDEMEDİ
»  ''BEKİR COŞKUN OLAYI, ALDATILMIŞLIK DUYGUSUNUN ÇIĞLIĞI''
»  RİSOTTO, ŞEF GARSONU DA İŞİNDEN ETTİ
»  ÇANKAYA İÇİN İKİNCİ TUR BUGÜN
»  FETULLAH GÜLEN VE AKSU'YA ŞOK SUÇLAMA
»  SUÇLUYU YOL ORTASINDA KIRBAÇLADILAR
»  MHP: "YA SEV YA TERK ET"SLOGANI BİZE AİT DEĞİL
»  EVREN PAŞAYI YARGILAMA YOLU AÇILIYOR
»  MEMUR SEN'DEN SÜRPRİZ KARAR!
»  'MAZOT 1 YTL'YE SUÇ DUYURUSU!
»  HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN TARİHİ SÖZLER
»  GÜL'ÜN GEÇMİŞİNDEKİ 8 SÖZ
»  SEZER, EN SON TBMM'YE VEDA EDECEK
»  SEZER, HEDİYELERİ KÖŞK'E BIRAKTI
»  "BİR ÖĞLE YEMEĞİNDEN HABER ÜRETİLDİ"
»  İRAN IRAK'A GİREREK KANDİL DAĞINI VURMAYA BAŞLADI
»  "AZİZ NESİN, BİR MİT'ÇİYDİ"
»  GÜL'DEN İSRAİL'E SOYKIRIM SİTEMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.