Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A: "İNADI BIRAK"
BAYKAL DAN ERDOĞAN A:  İNADI BIRAK
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tekel işçilerinin eylemine ilişkin olarak hükümetin biran önce soruna çözüm bulması gerektiğini belirterek, 'Sorun bir vicdan sorunu haline gelmiştir. İnadı bırakmak ve bu insanların haklı taleplerine cevap vermek gerekir' dedi.
 
4.2.2010 - 08:05
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, Tekel işçilerinin eylemi de ele alındı.

Baykal, eylemin artık sıradan bir işçi direnişi olmaktan çıktığı ve ülkedeki pek çok sorunun gündeme gelmesini sağladığını belirtti. Tekel işçilerinin eylemine çeşitli kesimlerin verdiği desteğin de ülke açısından gurur verici olduğuna işaret eden Baykal, 'İktidar artık daha fazla inat etmemelidir. Bu sorun bir vicdan sorunu haline gelmiştir. İnadı bırakmak bu insanların haklı taleplerine cevap vermek gerekir' dedi.

Toplantıda 'Anayasa değişikliği' konusu da gündeme geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarının değişiklik paketini referanduma götürmeye çekindiğini gösterdiğini ileri süren Baykal, 'Başbakan'ın esas korkusu referandum. Biz diyoruz ki keşke referanduma götürse de halktan boyunun ölçüsünü alsa. Ancak bunu halkın karşısına götürmekten korktukları anlaşılıyor' görüşünü savundu.

Deniz Baykal, Doğan Grubuna verilen vergi cezasının bir bölümünün mahkeme tarafından iptal edilmesine ilişkin verilen da kararın, medyaya dönük baskıların hukuki bir dayanağının olmadığını gösterdiğini iddia etti.

-TBMM'DE YAŞANAN GERGİNLİK

Bu arada CHP, Merkez Yönetim Kurulu, 'Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün yaşananlar nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ve İstanbul milletvekili Çetin Soysal'dan özür dilemesi talebinde bulunma' kararı aldı.

Arınç'ın Meclis Başkanvekili'nin odasına 'izinsiz ve davetsiz olarak girmesinin bugüne kadar yaşanmamış bir olay olduğu' değerlendirmesinde bulunan MYK, yaşananın yürütmenin yasama üzerindeki baskı kurma isteğini yansıttığını ileri sürdü.

MYK, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın 'alkollü olduğu' yönündeki sözleri de 'iftira' şeklinde değerlendirerek, bu tür iftiraların kabul edilemez olduğunu belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMİNE AYNA'DAN ARINÇ'A 'YARATIK' DAVASI

"BALYOZ'DA BİR SUÇ VARSA İLKER PAŞA DA İŞİN İÇİNDEDİR!"

CHP'Lİ SOYSAL'DAN ARINÇ'A, 'SARHOŞ' TEPKİSİ
»  SAKİN BAKAN'IN ÖFKELİ ANLARI!
»  ALKIŞLARLA KARŞILANAN ALBAY TUTUKLANDI!
»  EMİR TELAKKİ ETTİ, İSTİFASINI VERDİ
»  FLAŞ.. MECLİS KULİSLERİ, KORUMALARA YASAKLANDI
»  ESKİ BAKAN YAŞAR OKUYAN, AÇLIK GREVİNDE!
»  MECLİS'TE BEKİR BOZDAĞ BOMBASI!
»  İŞTE PEYGAMBER KAVGASINI ÇIKARAR SES KAYDI
»  CHP'Lİ ANADOL : "ARINÇ, İKTİDARIN MUHAFIZI"
»  İŞTE MECLİS'TE TUTANAKLARA GEÇEN KAVGA!
»  "YAŞADIKLARIMI ANLATIRSAM ÜLKEM KALDIRMAZ"
»  ARINÇ, KAVGAYA BENZİN DÖKTÜ!
»  FLAŞ.. MHP'LİLER, MECLİS'TEKİ KAVGAYI ANLATTI
»  İŞTE MECLİS'TE KAVGA ÇIKARAN KONUŞMA
»  FLAŞ.. VALİ GÜLER, İSTANBUL'DAN AYRILIYOR
»  ÖZKÖK'TEN, TARTIŞILACAK SÖZLER
»  AYDIN DOĞAN'A BAKANLIK KISKACI!
»  BÜLENT ARINÇ, MUMCU'NUN ODASINI BASTI
»  "DİN HANESİNİ KALDIRIN"
»  MECLİS'TE BÜYÜK KAVGA
»  TBMM'DE BÜYÜK KAVGA
»  "BAŞBAKAN BULANIK SUDA BALIK AVLAMAKTAN MEMNUN MU?"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.