Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, gol düellosuna dönen maçta sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı ve puan kayıbını sürdürdü.
Bu maça kadar ligdeki son 2 maçından 1 puan alabilen ve Şampiyonlar Ligi'nde evinde Braga'ya yenilen G.Saray, Başkent deplasmanından da son dakikalarda bulduğu golle 1 puan alabildi.
Ev sahibi ekip Gençlerbirliği'nde Azofeifa 26. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda oyuna giren Umut Bulut 54. dakikada Galatasaray'ın beraberlik golünü atarken 2 dakika sonra Johan Elmander takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıyan isim oldu.
İkinci yarıya tutuk başlayan Gençlerbirliği 66. dakikada Aykut Demir ile tekrar eşitliği sağlarken 67. dakikada Jimmy Durmaz'la tekrar 3-2 öne geçerek lider Galatasaray'ı şoka uğrattı.
Ancak sarı kırmızılı ekipte Hakan Balta 86. dakikada Başkent'teki gol düellosuna son noktayı koyan isim oldu. Tecrübeli futbolcu attığı golle skoru 3-3 yaptı.
Galatasaray, ligde Orduspor'a 2-0 yenilmiş, ardından Eskişehirspor ile sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Gençlerbirliği ile de deplasmanda 3-3 berabere kalan Galatasaray ligde üst üste 3 maçtır kazanamamış oldu.
Sarı kırmızılılar gelecek hafta sahasında Kayserispor'u ağırlarken Gençlerbirliği ise deplasmanda Karabükspor'a konuk olacak.