Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7434
EURO
43,5439
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.081,730
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BELGE İSTEMESİNE ÇOK KIZDI "BELGE KİM SEN KİM!"
BELGE İSTEMESİNE ÇOK KIZDI  BELGE KİM SEN KİM!
 
Başbakan Erdoğan, CHP liderine Wikileaks belgeleri nedeniyle şöyle yüklendi
 
12.12.2010 - 00:02

“Sen 12 Eylül halk oylamasında gidip muhtardan belgeni alamadın, oy kullanamadın. Şimdi kalkmış bizden belge istiyorsun”

ANKARA - Başbakan Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında partililere seslendi. Erdoğan’ın hedefinde yine CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı:

ÇAMUR ATMAK: Bize yolsuzluk iftiraları atanlara, çamur atmaya niyetlenenlere gereken şekilde cevabı vereceğiz. Bazıları işi gücü bırakıp, hiçbir belgeye dayanmadan dedikodulardan, iddialardan, ithamlardan yola çıkarak, aklına ilk geleni söyleyerek, bir tarz tutturup gidiyor. Bu zat iftirayı adeta meslek edinmiş durumda. İftira atma konusunda hiçbir ilkesi, kriteri yok. Attığı her iftira yalanlandığında yüzü kızarmak, mahcup olmak, utanmak, özür dilemek gibi hasleti de yok. Tek bir amacı, gayesi var, ’ben iftira atayım, ben çamur atayım, tutmazsa da izi kalır.’

YARGIYA GÖTÜRMEDİLER: Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanımızla ilgili İstanbul’da attıkları bunca iftiralar oldu. Bir tane yargıya gidip de açtıkları dava oldu mu? Hadi bizim dokunulmazlığımız var, büyükşehir belediye başkanımızın dokunulmazlığı yok, açsaydın dava. Açtı mı, aldıkları bir netice var mı? Yok. Şahsımla alakalı aynı şekilde şu söyledikleri lafı kendisinden önceki genel başkanları da söyledi; çeşitli gazetelere, bizim paralar aktardığımızı, bankalar arasında paraların gidip geldiğini. Yine benim o zaman dokunulmazlık dönemim, dokunulmazlığım filan yok, dokunulur durumdayım. Niye o zaman bunu yargıya götürmediler?

28 ŞUBAT VALİSİ: Üstelik İstanbul Valisi kaynaklı ki, işte 28 Şubat valisi malum, o kaynaklı zat. Onun da ne olduğu zaten belliydi ve yaptıkları müracaatla o zamanın hükümeti onu karşılıksız bıraktı. Olmayan şeyin hiçbir zaman delili olmaz ki, çünkü yok böyle bir şey. Ondan da netice alamadılar ve bu neticeleri alamadıkları halde, hala müflis tüccar eski defterleri karıştırır dururmuş. Bunların hali bu.

WİKİLEAKS’E SARILDILAR: Bunlar aynı zamanda Ergenekon’un avukatlığını da yapıyorlar. Geçmişte Ergenekon’dan besleniyorlardı ama şimdi o kaynakları kuruduğu için ona benzer başka kaynaklar aramaya başladılar. Baktılar ki, Wikileaks belgeleri Ergenekon’la benzer bir işi yapıyor, aynı vazifeyi görüyor, sorgusuz sualsiz Wikileaks belgelerine sarıldılar. İddia sahipleri, iftirayı dahi kendileri üretemiyor. Yabancı diplomatlardan ödünç aldıyor, yabancı internet sitelerinin iddialarını alıp bunun borazanlığını yapıyorlar.

BİR FISTIK YEŞİLİ KALDI: En sert şekilde böyle bir şey olmadığını söylediğimizde yüzleri kızaracağı yerde, utanacakları, sıkılacakları yerde, belgesini getir, diyorlar. Sen 12 Eylül halk oylamasında gidip muhtardan belgeni alamadın, oy kullanamadın. Şimdi kalkmış bizden belge istiyorsun. Belge kim, sen kim. Ben, “ispat edin, hesapları bulun, hem o hesaptaki paraları hem malvarlığımı size bağışlayacağım” diyorum. Açıklama yapıyor; ’biz haram para istemeyiz.’ Anadolu’da güzel bir söz vardı; Her boyayı boyadın, bir fıstık yeşili kaldı.

‘Kamera şakası yapıyorlar’

BAŞBAKAN Erdoğan, konuşmasında CHP’ye gönül verenlerin de Kılıçdaroğlu yönetiminden rahatsız olduğunu ileri sürdü:

MEYDAN BOŞ DEĞİL: Bu partinin eski genel başkanı, iddialarından dolayı bir gazete tarafından dava edilip, tazminata mahkum edildi. Şimdiki genel başkan meydanı boş zannediyor. İftirayı atar bir kenara çekilirim, diyor. Ona meydanın boş olmadığını, bilgisiz, tutarsız, samimiyetsiz siyasetin bu ülkede artık hiçbir değer ifade etmediğini, ahlak dışı iftiraların, iftira sahibinin yanına kar kalmayacağını inşallah biz göstereceğiz.

ÇARK EDİYOR: Bizzat CHP’ye gönül verenler, oy verenler de bu tarz siyasetten rahatız. Nasıl rahatsız olmasınlar? Öyle bir genel başkan düşünün ki, 12 Eylül halk oylamasında herkesi oy vermeye çağırıyor, herkesi ’hayır’ demeye çağırıyor ama kendisi gidip oy kullanamıyor, kullanmıyor, ’hayır’ bile diyemiyor. Öyle bir genel başkan düşünün ki, Dersim’de analar ağlamadı mı diyen arkadaşına, önce gereğini yapsın diyor, ardından konu kapanmıştır diyor. Ben Dersimli kardeşlerime de sesleniyorum; kusura bakmayın bunları hatırlayın, diyorum. Böyle birisidir bu zat. Öyle bir genel başkan düşünün ki, üzerindeki pahalı gömlek için parasını verdim de aldım diye açıklama yapıyor, ardından fatura başkasının adına çıkıyor. Genel af diyor, çark ediyor. Başörtüsü diyor, u dönüşü yapıyor. Havuzlu villa diyor, kendi havuzlu villası ortaya çıkıyor. Çarşaf liste diyor, ardından blok listeyi savunuyor. Ben genel başkan adayı değilim diyor, ertesi gün genel başkanlığa adaylığını koyuyor.

GÜVENEBİLİR Mİ?: Böyle bir genel başkandan CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarım memnuniyet duyabilir mi? Bunlar çünkü kamera şakası yapmaya hakikaten alışmışlar. Genel başkanlarının hükümete, başbakana, bakanlara yönelik iftiralarının asılsız olduğunu gören CHP seçmeni böyle bir başkana güvenebilir mi? Bunların herhangi bir konuda iki gün aynı düşünceyi dile getirdiğini duyan var mı? Maalesef Türkiye’nin birçok sorununu çözdük ama muhalefet sorununu çözemedik.11/12/2010

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2. SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ VAKASI OLUR!

ABD MAHKEMESİ'NDEN TÜRKİYE'Yİ ZORA SOKACAK KARAR

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NDE İSTİFA DEPREMİ!
»  "ÖNCE İSMİMİ MUHTARDAN KİM SİLDİRDİ ONU SÖYLE?"
»  "OK YAYDAN FIRLADI, İNŞALLAH HEDEFİNE ULAŞACAK"
»  CHP'DE BLOK ÇATLAK!
»  ÖNDER SAV: "KAMPLAŞMA KURULTAYI OLMAMALI"
»  HSYK'YA SELAM, OKEY'E DEVAM!
»  MECLİS'TE MİKROFON KAPATTIRAN SÖZLER!
»  FLAŞ.. BAYKAL: "BLOK LİSTE PARTİYE ZARAR VERİR"
»  BAKAN YAZICI'DAN, KENDİ PARTİSİNE ÜÇ İTİRAZ!
»  ENGELLİLER İÇİN PES DEDİRTEN ŞOK EDEN ÖNERİ!
»  FLAŞ.. HSYK TASARISI YASALAŞTI!
»  28 ŞUBAT MAĞDURU SUBAYLAR İÇİN YASA!
»  MECLİS'TE, 'YANAR DÖNER' TARTIŞMASI
»  "KCK, BİR DEVLET KURUCUSU ÖCALAN!"
»  HAYDARPAŞA IŞIL IŞIL!
»  YUMURTACI ÖĞRENCİLERDEN İKİ ŞART!
»  KUZU,"68'LİLER HALA AKILLANMAMIŞLAR"
»  "WİKİLEAKS'DE YOK, CHP KAYITLARINDA VAR!"
»  BAHÇELİ'NİN ADAYLIK KRİTERLERİ
»  DOĞAL GAZ'A ZAMDA SON NOKTA!
»  MEVLANA ATOM'U VE TAHRİP GÜCÜNÜ BİLİYORMUŞ!
»  BDP, FETULLAH GÜLEN'E KAPILARI KAPATTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.