Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,4449
EURO
53,5294
IMKB
14.421,150
ALTIN
6.422,161
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Babacan'dan Asgari Ücret Çıkışı
Babacan dan Asgari Ücret Çıkışı
 
DEVA Partisi lideri Babacan, Yeni Yol Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada asgari ücrete ara zam çağrısı yaptı. İlk 5 ayda enflasyonun yüzde 16’ya ulaştığını belirten Babacan, “1 Temmuz’da asgari ücrete zam yapmamak kul hakkıdır, hak gaspıdır” dedi. Babacan, beyaz et sektörüne yönelik operasyonu ve vergi borçlarının yüzde 29 faizle taksitlendirilmesini de eleştirdi.
 
18.6.2026 - 07:53

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeni Yol Grup Toplantısı’nda ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret, enflasyon, beyaz et sektörüne yönelik yargı operasyonu ve vergi borçlarına ilişkin düzenlemeleri gündeme getiren Babacan, hükümetin ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Babacan, 1 Temmuz’da asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirterek, ilk 6 ayda oluşan enflasyonun çalışanların sorumluluğu olmadığını söyledi.

“1 TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPMAMAK KUL HAKKIDIR”
İlk 5 ayın enflasyonunun yüzde 16’ya ulaştığını ifade eden Babacan, asgari ücretlinin alım gücündeki kayba dikkat çekti.

Babacan, “1 Temmuz geliyor. İlk 5 ayın enflasyonu yüzde 16’yı buldu mu? İlk 6 ayda yüzde 20’ye yaklaşacak mı? Siz 1 Temmuz’da asgari ücrete zam vermeden nasıl bunu pas geçeceksiniz?” diye sordu.

Asgari ücrete ara zam yapılmamasını “hak gaspı” olarak nitelendiren Babacan, şunları söyledi:

“1 Temmuz’da asgari ücrete zam yapmamak kul hakkıdır, hak gaspıdır. Başka bir şey değildir. Bu ülkede enflasyonun yüzde 5’e, 6’ya düştüğü yıllarda bile, aman yüzde 2-3 hak doğmasın, hak geçmesin diye asgari ücrete 1 Temmuz’da ara zam verilmiştir. Enflasyonun yüzde 30-40 seyrettiği yıllarda 1 Temmuz’da pas geçiyorlar. Böyle bir şey kabul edilemez.”

BEYAZ ET OPERASYONUNA TEPKİ: “ENFLASYONU DÜŞÜRMENİN YOLU BU OLAMAZ”
Babacan, konuşmasında beyaz et sektörüne yönelik yargı operasyonuna da değindi. Türkiye’de kırmızı et fiyatlarının çok yükseldiğini, vatandaşların protein ihtiyacını büyük ölçüde tavuk etiyle karşılamaya çalıştığını belirten Babacan, beyaz et sektörünün uzun yıllar desteklenerek büyüdüğünü ve ihracat yapan bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

İktidarın enflasyonu düşürmek için sektörlere baskı yaptığını savunan Babacan, beyaz et sektöründe yaşanan sürecin önce fiyat baskısıyla, ardından ihracat kısıtlamasıyla ve son olarak yargı operasyonuyla ilerlediğini ileri sürdü.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yavaş’ın Girişimi de Sonuçsuz Kaldı

CHP'de İl Başkanları Operasyonu

CHP'de Sürpriz İstifa
»  Avukatlara Uyuşturucu Operasyonu!
»  CHP'li Bir Belediyeye Daha Operasyon!
»  430 Mülki Amirinin Görev Yeri Değişti
»  Meclis 1 Temmuz'da Tatile Girecek mi?
»  Ankara’da 4 CHP’li Başkan AKP Yolunda
»  Bahçeli'den 2028'de Seçime Yeşil Işık
»  Kılıçdaroğlu'ndan Özel'ci VekillereMesaj
»  CHP'de İşten Çıkarmalar Sürüyor
»  İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Şok Sözler
»  Beylikdüzü Belediyesine Operasyon
»  AK Parti'de Bilal-Berat Karşılaştırması
»  Trump Ankara'ya 1400 Kişiyle Geliyor!
»  Erdoğan: Anlamsız Savaş Defteri Kapandı
»  Murat Emir: Hiçbir Yere Gitmiyoruz
»  Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Hamle
»  ''Türkiye'nin Erdoğan'a İhtiyacı Var''
»  MHP’de Büyük Yeniden Yapılanma
»  CHP'de İkinci Grup Krizi
»  AK Parti 3 Günlük Kampa Giriyor!
»  Yeni Partiye Kaç Vekil Gider?
»  Erdoğan'dan Barış Anlaşmasına İlk Yorum
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.