Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Batman’da 'PKK ve Teröre Lanet Yürüyüşü
Batman’da  PKK ve Teröre Lanet Yürüyüşü
 
Batman'da, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerine karşı bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen "Teröre Lanet Kardeşliğe Davet" yürüyüşü, yoğun katılımla düzenlendi.
 
23.8.2016 - 10:16

Bazı siyasi partilerle Peygamber Sevdalıları Platformu, Düşünce ve İnanç Platformu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Memur Sendikaları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarınca terör saldırılarına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş için Esentepe Kavşağı'nda binlerce vatandaş toplandı.
 
Türk bayraklarıyla "Teröre lanet, kardeşliğe davet", "Kahrolsun PKK, DAİŞ, FETÖ", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz, bu zulüm niye?" sloganları atan vatandaşlar, Atatürk Parkı'na, buradan da Batman Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Adalet Caddesi’ne yürüdü.
 
Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Batman Şube Başkanı Şefik Sevim, son günlerde artan terör saldırılarını lanetledi.
 
Sevim, "PKK, DAİŞ ve FETÖ'nün hedef ve bahaneleri farklı olsa da katletmeyi mazur gösterecek ikna edici bir gerekçe kolaylıkla bulunabilmektedir. Ya PKK gibi sözde ırk adına, ya DAİŞ gibi sözde din adına, ya FETÖ gibi mehdiyet fikri veya grupsal çıkar adına motive edici gerekçeler bulanlar, tüm bu gerekçelerin esasında insan denen şerefli varlığı ortadan kaldırmak gibi korkunç bir eylemi meşru kılamayacağını görememektedir." değerlendirmesinde bulundu.
 
Sevim, son günlerde artan terör saldırılarını hatırlatarak, "Kızıltepe’de, Ongözlü Köprü’de, Batman-Diyarbakır üç yol mevkisinde, Van’da, Elazığ’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen eylemlerle bölgede tam bir savaş havası estirilmektedir. Gaziantep'te bir sokak düğününde patlatılan bombayla katledilen 54 sivil insanın ölümüyle sonuçlanan vahşet de eklenerek ülke tam bir kaos ve korku atmosferiyle rehin alınmak istenmektedir." ifadelerini kullandı.
 
"FETÖ başarısız olunca kaos tezgahı PKK, DAİŞ, DHKP-C'ye devredildi"
 
FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından görevi diğer terör örgütlerinin devraldığına dikkati çeken Sevim, şunları kaydetti:
 
"FETÖ tarafından başarılamayan darbe girişiminin ardından kaos tezgahlama nöbetini başta PKK olmak üzere DAİŞ, DHKP-C ve bilumum örgütün devraldığı anlaşılmaktadır. Genç, yaşlı, kadın, çocuk ayırmaksızın onlarca kişinin katledildiği, yüzlerce insanın yaralandığı bu tür saldırılar ile Kürtler adına savaştığını iddia edenlerin başta Kürtler olmak üzere tüm sivilleri, karanlık bir ateş çemberinde yaşamaya mahkum ettiği görülmektedir. Coğrafyamıza kan, kaos ve katliamları bir kader olarak dayatanların küresel emperyalist güçler olduğu bilinmektedir. Sadece içerideki partnerlerinin değiştiği ve nöbeti sırasıyla devraldığı gözlenmektedir."
 
"Saldırılar sorgulanmadıkça devam edecektir"
 
Sevim, Kürtlerin son günlerde sivil yerleşim alanlarında çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeyen bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunulabilir ve izah edilebilir bir tarafının olmadığını gördüğünü söyledi.
 
Saldırıların izah edilebilir tarafının olmadığını dile getiren Sevim, Diyarbakır'a bağlı Dürümlü mezrasında tonlarca patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu vahşice katledilen ve cesetlerinden geriye et parçaları kalanlar için ortak ve güçlü bir irade çıkarılmış olması halinde bugünkü katliamların yaşanmayacağını savundu.
 
Roboski olayının FETÖ mensubu pilotlar tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çeken Sevim, o zaman Roboski'ye tepki gösterenlerin bugün PKK'ya da aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini anlattı.
 
Sevim, "Son bir yılda kendi sempatizanlarının yoğunlukta olduğu il ve ilçelerde hendek siyasetiyle insanları evlerini terk etmeye zorlayan, savaş alanına çevirdikleri şehirlerdeki evlerini viraneye çeviren zihniyetin, halka reva gördüğü bu yıkım sorgulanmadıkça bu saldırılar pişkince gerçekleştirilmeye devam edecektir." dedi.
 
Demokrasi havarisi kesilen PKK’ya karşı eleştirilerin güçlü irade ve cesaretle yükseltilmesinin adaletin gerekliliği olduğunu vurgulayan Sevim, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Nitekim üç maymunlar halinin farkında olan örgüt, özrü kabahatinden beter pişkin bir açıklama ile aslında Kürtlere bakış açısını da ele vermişti. PKK asla hata yapmaz, ortada varsa bir hata daima PKK’nın karşısında olan hainlerden kaynaklıdır, velev ki karşıdaki PKK sempatizanı bile olsa, bu böyledir. Yaptığı açıklamaya Kürtler başta olmak üzere güçlü bir tepki yükseltilebilmiş olunsaydı, bu kadar pişkin ve gaddar bir noktaya gelinmeyecekti şüphesiz."
 
Son günlerdeki terör saldırılarına sessiz kalanlara da tepki gösteren Sevim, "İşin acı olan bir diğer yönü de yaşam hakkından, insan haklarından dem vuran kuruluş veya şahıslardan her ne hikmetse ne şehirleri talan eden hendek siyasetini, ne Dürümlü katliamını, ne de sivil yerleşim alanlarında masum insanların hayatını karartan bu tür saldırıları kınayabilecek yüksek perdeden bir tepki duyulamamasıdır. Zulüm kimden gelirse gelsin, adil bir şekilde tüm haksızlıklara çifte standartsız ses çıkaracak sivil toplum kuruluşları sahasında güçlü bir mekanizma geliştirilmiş olsaydı, halka bu acılar bu kadar kolay yaşatılamayacaktı. Bu toprakları işgale elverişli hale getirmek için el ele vermiş olan tüm katilleri lanetliyoruz." görüşünü paylaştı. TRT HABER



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Azerbaycan'da FETÖ Tutuklaması

Başbakan'dan Muhalefete Sıcak Mesajlar

"Millet Ayrışma İstemiyor"
»  İstanbul Emniyeti'nde Büyük Operasyon
»  TFF'den Flaş Hakan Şükür Kararı!
»  Çankaya'da 3 Saat Süren Üçlü Zirve!
»  SGK'dan flaş Erken Emeklilik Açıklaması!
»  Ünlü Oyuncudan Acı Haber Geldi
»   FETÖ’nün Nefesini Kesecek 6 Tarihi Adım
»  "Temizleyeceğiz Kararlılığımız Tamdır".
»  Yasin Aktay: "Ölen Canlar Hepimizin"
»  Viranşehir'de Polise Alçak Saldırı!
»  CHP'li Vekil Casusluktan Yargılanacak
»  Bak Piliç'in Sahibi Tutuklandı
»  Ak Partililere Sahte İhbar Tuzağı!
»  Valilikten Patlama Açıklaması!
»  Erdoğan'dan 'Gaziantep' Açıklaması
»  Şimşek: Vahşi ve Barbarca Bir Saldırı
»  Milli güreşçimiz Rio'da Tarih Yazdı!
»  Gaziantep'de Düğüne Terör Saldırısı
»  FETÖ’nün Boşanma Oyununa Darbe!
»  Meclis Ekim Ayına Kadar Tatile Girdi!
»  Gülen'e Çağrı : Türkiye'ye Gel Hesap Ver
»  Ünlüİş Adamları İçin Karar Verildi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.