Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Biden'den Putin'e: Aklından Bile Geçirme
Biden den Putin e: Aklından Bile Geçirme
 
ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözdağı vererek "NATO topraklarına girmeyi aklından bile geçirme" dedi. Öte yandan Rusya'da rejim değişikliği olması gerektiğini vurgulayan Biden, Putin için "Bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerine yer verdi.
 
27.3.2022 - 08:15

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gözdağı vererek "NATO topraklarına girmeyi aklından bile geçirme" dedi. Öte yandan Rusya'da rejim değişikliği olması gerektiğini vurgulayan Biden, Putin için "Bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerine yer verdi.ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki savaşı Avrupalı liderlerle görüşmek üzere gerçekleştirdiği Avrupa ziyareti sırasında Polonya'nın başkenti Varşova'da önemli açıklamalarda bulundu.

"AKLINDAN BİLE GEÇİRME"

Biden yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, "NATO topraklarının bir santimine geçmeyi aklından bile geçirme" dedi.Biden, ABD'nin NATO'nun tüzüğünde belirtilen toplu koruma yükümlülüklerine tüm gücüyle bağlı olduğunu söyledi. ABD askerlerinin NATO müttefiklerini korumayı amaçladığını belirten Biden, "Amerikan kuvvetleri Avrupa'da Rus kuvvetleriyle çatışmaya girmek için değil, NATO müttefiklerini savunmak için bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"RUS HALKI DÜŞMANIMIZ DEĞİL"

Biden yaptığı konuşmada Rus halkına seslenerek, "Rus halkı, siz bizim düşmanımız değilsiniz. Ukrayna'da masum çocukların ve insanların öldürülmesini hoş karşıladığınıza ve hastanelerin, okulların, doğumhanelerin Rus füzeleriyle bombalanmasına razı olduğunuza inanmıyorum" dedi. Rus halkını bu savaşa karşı sesini yükseltmeye çağıran Biden, "Bu savaş size Rus halkına layık değil" açıklamasında bulundu. Biden, Rusya'da rejim değişikliği olması gerektiğini vurgulayarak, Putin için "Bu adam iktidarda kalmamalı" dedi

."PUTİN SAHTE İDDİALAR İLE SAVAŞI HAKLI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının "demokrasiyi boğazladığını" söyleyerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı haklı çıkarmak için bahaneler bulduğunu söyledi. Biden, "Son 30 yılda otokrasi güçleri tüm dünyada yeniden canlandı. Bunlar hukukun üstünlüğünü hor görme, demokratik özgürlüğü hor görme, gerçeğin kendisini hor görmektir. Bugün Rusya demokrasiyi boğdu ve bunu sadece anavatanında değil başka yerlerde de yapmaya çalıştı. Etnik dayanışmaya dair sahte iddialar altında komşu ülkeleri etkisiz kıldı" sözlerini kullandı.Biden ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için, "Bir suçlu NATO'nun genişlemesini Rusya'yı istikrarsızlaştırmayı amaçlayan emperyal bir proje olarak göstermek istiyor. Gerçeklerden başka bir şey yok. NATO bir savunma ittifakıdır ve hiçbir zaman Rusya'yı sona erdirmeyi amaçlamadı" dedi.

"UKRAYNA'NIN YANINDAYIZ"

Biden yaptığı açıklamada, ABD'nin müttefik ülkelerle birlikte Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyerek, "Demokrasi ve otokrasi arasındaki bu özgürlük savaşında açık görüşlü olmamız gerekiyor. Bu savaş günler veya aylar içinde kazanılmayacak. Önümüzdeki uzun mücadele için kendimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Demokrasi ve özgürlük için daimi mücadelede eden ve ön saflarda olan Ukrayna ve halkına mesajımız açık. Yanınızdayız" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD ve AB'den Putin'e KarşıYeni Hamle

Husilerden Petrol Tesislerine Saldırı

Biden'den "Karşılık Veririz Mesajı"
»  Çin'de Yolcu Uçağı Dağa Çakıldı
»  Rusya Askeri Üssü Vurdu,5 Ölü
»  Kremin İçinde Putin Operasyonları
»  Putin'e Savaş Suçlusu Soruşturması!
»  Yüzbinlerce Nato Askeri Teyakkuzda
»  Rusya'dan Avrupa'ya Gaz Akışı Durdu
»  "Putin’in 14Gün Daha Savaşacak Gücü Var"
»  Amanya'dan F-35 Alma Kararı
»  Rusya Askeri Üssü Vurdu: 9 Ölü,56 Yaralı
»  Ukrayna'dan sürpriz: Uzlaşmaya Yakınız
»  Ukrayna'ya 1,5 Trilyon Dolarlık Destek
»  Putin: Yaptırımlar Savaş İlanı
»  Rusya'dan Geçici Ateş Kes Kararı
»  Zelensky:Biz Düşersek Siz de Düşersiniz
»  Putin: Kötü Bir Niyetimiz Yok
»  Putin: Kararımdan Vazgeçmeyeceğim
»  Rusya'nın 'Sır Belgeleri' Ortaya Çıktı
»  Putin'in Mal Varlığı Gündem Oldu
»  ABD Rus Diplomatları Sınır Dışı Ediyor
»  Ukrayna - Rusya Savaşında Son Durum!
»  Türk Bankalarından Flaş Rusya Kararı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.