Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5225
EURO
34,9729
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.435,830
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Brezilya'da Orduya Müdahale Çağrısı
Brezilya da Orduya Müdahale  Çağrısı
 
Brezilya'da pazar günü düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçimini kaybeden ve seçim sonuçlarını açık bir şekilde kabul etmeyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun destekçileri, ülkenin çeşitli bölgelerinde askeri birliklerin önünde düzenlediği gösterilerde orduya müdahale etme çağırısında bulundu.
 
3.11.2022 - 00:04

Brezilya’nın Rio de Janiero, Sao Paulo, Rio Grande do Norte, Bahia, Santa Catarina, Pernambuco ve Rio Grande del Sur eyaletlerinde askeri karargahların önünde toplanan Bolsonaro destekçileri, yaptıkları gösteride Bolsonaro’nun görevde kalması için orduya müdahale çağrısı yaptı.

Brezilya milli takımının formasını giyen binlerce Bolsonaro yanlısı, Rio de Janeiro’nun merkezindeki Doğu Askeri Komutanlığı karargahı önünde toplanarak seçim sonuçlarına tepki gösterdi.Brezilya’da Bolsonaro destekçileri orduya müdahale çağrısı yaptı

“ASKERİ MÜDAHALE”

Göstericiler, orduyu, 1 Ocak’ta başkanlık görevini devralacak seçimlerin galibi solcu eski Devlet Başkanı Lula da Silva’ya karşı harekete geçmesini talep etti. “Askeri müdahale” yazılı pankartlar taşınan gösteride, protestocular Lula da Silva karşıtı sloganlar attı.

Brezilya’nın güneydoğusundaki Santa Catarina eyaletine bağlı Sao Miguel do Oeste şehrinde bir askeri birliğin önünde düzenlenen gösteride protestocular Nazi selamına benzer bir hareket yaparak mili marş okudu.

Santa Catarina Savcılığı, suç sayılan Nazi selamı veren kişilerin belirlenmesi için gösteride kaydedilen bir videonun analiz edildiğini açıkladı.

Sao Paulo’da ise Bolsonaro destekçileri, Güneydoğu Komutanlığı önündeki Ibirapuera Parkı yakınında aynı amaçla gösteri düzenledi.

Göstericiler seçimde hile yapıldığını ileri sürerek sonuçları kabul etmediklerini belirtti ve bu sebeple orduyu başta Yüksek Seçim Mahkemesi olmak üzere devlet kurumlarına müdahaleye çağırdı.

OTOYOL KAPATMA EYLEMLERİ

Öte yandan, ülkede pazar günü seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Bolsonaro destekçisi kamyoncuların başlattığı ve ülke çapına yayılan otoyol kapatma eylemleri de devam ediyor.

Federal Otoyol Polisi, 15 eyalette devam eden yol kapatma eylemlerinde 631 yolun açıldığını duyurdu.

NELER YAŞANMIŞTI?


Güney Amerika’nın en büyük ülkesi, nüfusu 212 milyonu aşan Brezilya’da 30 Ekim Pazar günü düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde ülkeyi iki dönem yöneten sol görüşlü eski Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almıştı.

Bolsonaro, seçimlerden yaklaşık 2 gün sonra yaptığı ilk açıklamada, seçim sonuçlarına değinmemiş, gösterilerin “seçim sürecinin yürütülme şekline yönelik öfke ve adaletsizlik hissinin sonucu” olduğunu belirtmiş ve “Barışçıl gösteriler her zaman memnuniyetle karşılanacaktır ancak bizim yöntemlerimiz özel mülkün işgali mirasın yok edilmesi gibi her zaman halkı mağdur eden solcuların yöntemleri olamaz.” demişti.

Federal Yüksek Mahkeme (STF) Yargıcı Edson Fachin, Bolsonaro’nun STF yargıçlarıyla yaptığı toplantıda seçimler için “Bitti, ileriye bakmak gerek.” ifadesini kullandığını söylemişti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İsrail'de Netanyahu Sürprizi

İsrail Erken Seçim İçin Sandık Başında

İtalya’da Enflasyon 38 Yılın Zirvesinde
»  Putin'in Vaftiz Kızı Rusya'dan Kaçtı
»  ABD'nin S.Arabistan'a Öfkesi Bitmiyor
»  İngiltere'ye Asya'lı Başbakan!
»  İngiltere'de Siyasi Kriz
»  İran'da Bir Genç Kız Daha Öldürüldü
»  Almanya’da Enflasyon 70 Yılın Zirvesinde
»  Putin İntikam İçin Saldırdı!
»  Putin'den Nükleer Hamle!
»  Aliyev'den Avrupa'ya Gaz Taahhüdü
»  Kabil'de İntihar Saldırısı,19 Ölü
»  Putin’den Dünyayı Kızdıracak Hamle
»  Rusya'da Yüzlerce Kişiye Daha Gözaltı
»   İtalya’da Aşırı Sağ kkzandı
»  Seferberlikten Kaçana 10 Yıl Hapis!
»  Çin'den ABD'ye Soğuk Savaş Uyarısı
»  İran'da Gösteriler Tüm Ülkeye Yayıldı
»  Rusya'da Seferberlik Kararına İsyan
»  Trump'a Dolandırıcılık Davası
»  Putin'den Seferberlik Kraarı
»  Hamaney Ölüm Döşeğinde İddiası
»   Putin’e Kameralar Önünde Soğuk Duş
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.