Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
49,2705
EURO
55,2972
IMKB
12.265,980
ALTIN
6.644,777
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump, Canlı Yayında İdamı Onayladı
Trump, Canlı Yayında İdamı Onayladı
 
ABD Başkanı Donald Trump, 2009'da Fort Hood Üssü'ne saldırı düzenleyen Nidal Hasan adlı Amerikan askerinin kurşuna dizilerek idam edilmesinin canlı yayınlanmasını "şahsen" onayladığını açıkladı.
 
10.10.2026 - 09:21

ABD yönetimi, 1936'dan sonra ilk kez bir idam  mahkumunu halka açık şekilde infaz etmeye hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in 2009'da Fort Hood Üssü'nde 13 kişiyi öldüren, 32 kişiyi de yaralayan saldırganının halka açık şekilde kurşuna dizileceğini açıklamasıyla başlayan tartışmaya Başkan Trump da katıldı.

 Trump konuya ilişkin açıklamayı, seçim etkinlikleri için New York'a hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına yaptı. İdama  mahkum edilen Hasan'ın idam edilmeyi tamamen hak ettiğini ve bu idam yönteminin uygun olduğunu savunan ABD Başkanı, "Adam delinin teki. Nasıl öleceği umurumda değil, yeter ki ölsün." ifadelerini kullandı.

Trump, "Nidal Hasan’ın canlı yayınlanacak infazını şahsen siz mi onayladınız?" şeklindeki soruya ise "elbette onayladım." yanıtını verdi.

 3 Aralık'ta idam edilmesi beklenen eski bir ordu psikiyatristi Hasan'ın, Kasım 2009'da Teksas'taki Fort Hood'da gerçekleştirdiği saldırıda 13 kişi ölmüş, 32 kişi yaralanmış, Hasan saldırı nedeniyle askeri bir jüri tarafından ölüm cezasına çarptırılmıştı.

ABD'de infazının 3 Aralık'ta yapılması planlanıyor.son halka açık idam 1936'da, kurşuna dizilerek yapılan son infaz ise 1945'te gerçekleştirilmişti. Hasan'ın

1936'DAN SONRA İLK KEZ

 ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, halkın, 2009'da Teksas'taki Fort Hood Üssü'nde 13 kişiyi öldürmekten hüküm giyen Nidal Hasan'ın kurşuna dizilerek idam edilmesini izleyebileceğini açıklamıştı. Hegseth, "İnsanların bunu izleyebilmesini sağlayacağız. Kamuoyuna açık olacak. Çünkü insanların bu tür şeylerin ciddi sonuçları olduğunu anlamaları gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

 ABD'de son halka açık idam, 1936'da Kentucky eyaletinde beyaz bir kadına tecavüzden suçlu bulunan siyahi Rainey Bethea'nın asılmasıyla gerçekleşmişti.NTV



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Panama'da 7,6 Büyüklüğünde Deprem

Trump'tan Rusya İle Anlaştık Açıklaması

Rusya'da Veba Şüphesi Devam Ediyor
»  ABD Ordusuna Savaşa Hazırlık Talimatı
»   Trump'tan "Kırmızı Dizel" Kararı
»  İspanya'da Konut Krizi Hükümet Devirdi
»  Rusya’dan Ukrayna'daki Yabancılara Uyarı
»  Putin'den Avrupa'ya 'Nükleer' Uyarı!
»  Trump'tan Irak'a Güvence, İran'a Tehdit
»  ABD'de İnfial Yaratan Zehirli İnfaz
»  Macron'dan İngiltere'AB'ye Dönün'Çağrısı
»  Trump: İran Sonunda Pes Edecek
»  Trump: Savaşı Yakında Kazanacağız
»  İsrail'de Netanyahu'yu Devirme Hamlesi
»  Putin'den Ukrayna İle Müzakere Sinyali
»  Trump İran'ın Hürmüz Planını Reddetti
»  Starbucks'tan 250 Şubeyi Kapatma Kararı
»  Şi'den ABD'ye Tarihi Ziyaret!
»  Trump Netanyahu'ya Kapıları Kapattı
»  Almanya'da Türk Aday Sandıkları Patlattı
»  Trump: İran Uslu Dursa İyi Olur
»  Husiler’den Suudi Arabistan'a Saldırı
»  ABD'de F-16 Uçağı Düştü
»  ABD Uzaya Silah Konuşlandırmış!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.