Geçen 29 Mayıs'ta üzerine kavanoza doldurduğu dışkıyı döktüğü gerekçesiyle eşi Sevan Nişanyan'dan şikayetçi olan Müjde Nişanyan, bu kez de boşanmak için mahkemeye başvurdu. Avukatları aracılığıyla Selçuk Aile Mahkemesi'ne 17 yıllık eşi Sevan Nişanyan'dan boşanmak için dilekçe veren Müjde Nişanyan, 150 bini maddi, 150 bini manevi olmak üzere toplam 300 bin YTL de tazminat istedi. Boşanma sonrası için ise kendisi ve yaşları 8, 12, 16 olan 3 çocuğu adına aylık 5 bin YTL nafaka talebinde bulundu.
Boşanma davasına gerekçe olarak eşiyle aralarında şiddetli geçimsizlik bulunmasını gösteren Müjde Nişanyan, Sevan Nişanyan’ın üzerine kavanozla dışkı döktüğü olayı da anlattı. Müjde Nişanyan, eşinin şiddetine maruz kaldığını belirterek, bu konuyla ilgili olarak daha önce savcılığa verdiği dilekçeyi de dava dosyasına delil olarak koydu.
Müjde Nişanyan'ın avukatlarının, boşanma davası ve tazminat talebiyle bağlantılı olarak Sevan Nişanyan’ın bir gayrimenkulünün üzerine tedbir konulmasını talep ettikleri de belirtildi. Müjde Nişanyan açtığı dava ile ilgili olarak konuşmak istemediğini söyledi.
EŞİNİN ÜZERİNE DIŞKI DÖKMÜŞTÜ
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Tarihi öğretim üyeliği yapan, Agos Gazetesi'nde köşe yazan Sevan Nişanyan, 29 Mayıs 2008'de tartıştığı eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine, mutfakta kahvaltı hazırlığındayken, kavanoza koyduğu dışkısını döktüğü iddiasıyla karakolluk olmuştu. Eşinin şikayetçi olması üzerine jandarma tarafından ifadesi alınan Sevan Nişanyan, “Bu tür aile içi kavgalar her ailede olur. Bunun dışarı yansımasına üzüldüm” dedi.
Feminist Kollektif adlı kadın grubu, olayın basına yansıması üzerine Sevan Nişanyan'a tepki gösterdi. Nişanyan'ın Agos Gazetesi'nde yazı yazmasına izin verilmemesi istendi. Ancak gazete yönetimi bu talebi geri çevirdi.