Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7472
EURO
43,6944
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.160,230
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEZAEVLERİ TIKABASA DOLDU
CEZAEVLERİ TIKABASA DOLDU
 
Türkiye’de artan suç oranları cezaevlerinin dolup taşmasına neden oluyor. Adalet Bakanlığı Mayıs 2008 verilerine göre cezaevlerinin kapasitesi dolunca koğuşlara ek yatak koyuldu.
 
10.6.2008 - 02:10
Türkiye’de bulunan 379 cezaevinin toplam kapasitesi 90 bin 558. Mayıs 2008 verilerine göre ise cezaevlerinde kalan mahkum sayısı ise 95 bin 551. Buna göre cezaevlerinde kapasitenin üzerinde 5 bin fazla mahkum bulunuyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü de çareyi koğuşlara ek yatak koyarak sorunu çözdü. Adalet Bakanlığı, daha uzun vadede ise mahkum sayısındaki bu hızlı artış karşısında 18 yeni cezaevinin daha temelini atarak bir an önce faaliyete sokmaya çalışıyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE SUÇ DAHA FAZLA

Suçların yüzde 42’si ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde işleniyor. Türkiye’deki toplam sabıkalı sayısı da 8 milyonu geçerken, Adalet Bakanlığı Adli Sicil Bankası’na kayıtlı kişi sayısı da 14 milyona ulaştı. 2000 yılında çıkarılan af yasasından 28 bin 114 hükümlü ve tutuklu yararlanırken bunlardan 447’si tekrar suç işleyerek, cezaevine geri döndü. Tahliyeler sonrası cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin sayısı 49 bin 512 kişiye düşmüştü.
3 bin kişiye hapis yerine iş cezası
Yenİ Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) tanıdığı olanakla 3 bini aşkın hükümlü hapis cezasını, Necmettin Erbakan gibi evinde ya da çeşitli kamu işlerinde çalışarak çekiyor. 2,5 yıl önce devreye giren denetimli serbestlik uygulamasıyla 3 bin 25 hükümlü, cezasını kamu yararına çalışarak çekti. Hükümlüler 411 bin 374 saat kamu yararına ağaç dikim, bakım, onarım çalışmaları ve idari hizmetlerde çalıştı.
Hasan AY/ Mutlu ÇÖLGEÇEN / AKŞAM


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KASTELLİ'NİN ASİ OĞLU KÜPELERİN SIRRINI AÇIKLADI.

KABAK AŞILI KARPUZ BEREKETİ

ALEMDAROĞLU, "TIPKI NAZİ SS'LERİ GİBİ GÖZ ALTINA ALDILAR"
»  GÖZÜNÜN İÇİNİ KENE ISIRDI
»  AKP MUHALİFİ RUBİN, GENELKURMAY SEMPOZYUMUNDA
»  YOUTUBE VİDEOLARINI İNDİRMENİN EN KOLAY YOLU
»  İZMİR KÖRFEZİ DENİZANALARININ HÜCUMUNA UĞRADI
»  İSTANBUL'A CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
»  FOK, BADEME JANDARMA NÖBETİ
»  TUZLA'DA ÖLMEYE DEVAM
»  OSMANLI'NIN EMANETLERİ YABANCIYA GİDİYOR
»  1,5 METRELİK ANADOLU ÇÖL VARANI
»  YILMAZ GÜNEY, NASIL KAÇTI?
»  SU PARASI ALMAYAN YARGILANIYOR ZEHİRLEYENE BİRŞEY YOK
»  İMANIN KARISI 5 VAKİT İMAMI ALDATMIŞ
»  EV HAPSİNDEKİ HOCA'YA İLK ZİYARET
»  TRENİN ALTINA GİRDİKLERİ ARAÇTAN SAĞ ÇIKTILAR
»  EKMEK ZAMLANDI, HALK EKMEĞE RAĞBET ARTTI
»  SARIGÜL ÇİFTİ BOŞANDI
»  BARDAKOĞLU,KADINLARI CUMAYA ÇAĞIRDI
»  NEHİRDE ÜNİVERSİTE SINAVI ÖLDÜRECEKTİ
»  BAYRAMPAŞA CEZAEVİ KAPANIYOR
»  TEKNİK TAKİP YETKİLERİNE"KANUN YARARARINA" BOZMA İSTEMİ
»  ARINÇ'A GÖRE BU REJİME CUMHURİYET DENİLEMEZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.