Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2552
EURO
34,7840
IMKB
10.219,000
ALTIN
2.448,840
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP KURULTAYI NE ZAMAN TOPLANACAK?
CHP KURULTAYI NE ZAMAN TOPLANACAK?
 
CHP'liler Kurultay tarihini merak ediyor. CHP'nin Kurultayı ne zaman yapılacak? diye merak ediliyor. Yarın MYK toplantısı yapılacak. Burada Kurultay takvimi netleşecek
 
16.8.2014 - 15:28

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş Halk Tv öğlen haberlerinde CHP'nin Kurultay tarihini açıkladı. Yarkadaş takvim yetişirse  5-6-7  Eylül TOBB salonunda, takvim yetişmez ise 12-13-14 Eylül tarihlerinde Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda toplanacağını söyledi.
Yarkadaş'ın açıklamasından satır başları şöyle;
CHP'liler Kurultay tarihini merak ediyor. CHP'nin Kurultayı ne zaman yapılacak? diye merak ediliyor. Yarın MYK toplantısı yapılacak. Burada Kurultay takvimi netleşecek. Aslında Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bir Kurultaya gitmeyi ve bunu 7 Eylül'de yapmayı planlıyordu. Ancak siyasi partilerin uymak zorunda oldukları bir prosedür var ve bu tarihe yetişip yetişmediği yarın netleşecek. 5-6-7 Eylül tarihleri olmazsa 12-13-14 Eylül tarihlerinden kurultay yapılacak. Buna göre 12 Eylül Cuma günü CHP delegeleri muhtemelen Ahmet Taner Kışlalı'da buluşup önce tüzük değişikliğini görüşecek. Mevcut tüzük yetki karmaşası yaratıyor. Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı netlik kazanacak. Biliyorsunuz siyasi partilerde Genel Sekreterlik önemli bir makamdır. Aylar öncesinden söylemiştik böyle bir değişiklik yapılacak diye. Tüzükte görevden almalarla ilgili de değişikliğe gidilecek.Burada da bir düzenleme yapılacak ve görevden alınan kişinin dönmesi engellenecek. Bu hukuki midir, etik midir bunu CHP'liler tartışacak. O gün 1186 delege gelecek Kurultay'a bu delegeler önerileri konuşacak. Tüzük partilerin Anayasasıdır. Şimdi tüzük bazı görev çakışmalarının önüne geçmek için düzenlenecek. Genel Başkan yardımcısı sayıları azaltılabilir. MYK'nın büyümesi de hantallık yaratıyor. PM'de de oynama yapılabilir. Önceden 80'di şimdi 60. Çok az.
İlk gün Güçlü Genel Sekreterlik modeline geçilecek.
13 Eylül'de Genel Başkan seçimi, 14 Eylül'de de PM seçimi yapılacak. Biliyorsunuz 6 milletvekili ve ayrıca Muharrem İnce de politikaların yanlış olduğunu söyleyip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediler. Kurultaya gitmek için gereken imzayı sağlayamayacaklardı. Kılıçdaroğlu kendisi çağırdı. Bu sayede aday olmak isteyen kişi 210 delegenin imzasını alabilirse yarışacak.
GENEL BAŞKAN SEÇİMİ 13 EYLÜL'DE
Delegenin yüzde onunu yani, 118 imzayı alan 13 Eylül günü aday sıfatıyla hem konuşacak, hem de yarışacak. Konuşulan adaylar, Muharrem İnce, Metin Feyzioğlu, Emine Ülker Tarhan yeterli imza bulabilirse Kılıçdaroğlu'na karşı yarışabilecek.
Feyzioğlu'nun bugün Hacıbektaş'ta adaylık için zemin yoklayacağı duyumunu aldım.
PM SEÇİMİ 14 EYLÜL'DE
Parti Meclisi seçimi de çok kritik. PM'nin desteğini alamayanlar Milletvekili olamayacak. Bu bakımdan da önemli bir gün olacak CHP için.
Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum. Tarihe not düşmek için söylüyorum. Genel Başkan seçilebilmek için beşyüzü aşkın oy almak gerekir. Ben rakam da veriyorum Kılıçdaroğlu'nun 980-990 oy ile tekrar Genel Başkan seçileceğini düşünüyorum.
Ben bu Kurultay'ın çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Tartışmalar sona erecek. Herkes gelecek 12-13-14 Eylül'de eteğindeki taşları dökecek. CHP tabanı kurultayları sever. Herkes bir araya gelir, eleştirilerini ortaya koyar. Bu Kurultay'da kişiler üzerine tartışmak yerine program üzerine konuşulmalı. Yani 2015 seçimlerinde iktidar olmak için CHP ne yapacak? Önemli olan bu!
81 il başkanı kendi aralarında konuşuyor. Büyük ihtimalle Salı günü Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklayacaklar. Açıklamayı İstanbul'da mı Adana'da mı yapalım diye tartıştıklarını duydum. Buradan onlara önerim Sivas'ta yapsınlar. Cumhuriyet'e, CHP'ye, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıktıklarını göstermeleri bakımından bir sembolik anlamı olur.
PM YÜZDE 40 ORANINDA YENİLENECEK
CHP'de yeni isimler girecek PM'ye öyle görünüyor. Kılıçdaroğlu belki de PM'nin yüzde 40 ile yollarını ayıracak gibi görünüyor. Daha genç ve kadınların daha önde olduğu bir PM göreceğiz. Tabi bu Kılıçdaroğlu'nun fikri. Ama CHP delegesinin ne yapacağı belli olmaz. Listeyi delebilirler, başka isimleri listeye sokabilirler. Bu da demokrasinin güzelliği. Parti tabanında karşılığı olan gider listeye adını yazdırır. AKP'de görülmeyen şeyler CHP'de olur, demokratik bir yarış olur.
2015 SEÇİMİ İÇİN UMUT VAR
CHP açısından 2015 için umut ışıkları görüyorum. AKP'deki tartışmalar, AKP'nin artık Türkiye'yi yönetemeyecek olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artan bir otoriter tavra girmesi CHP'yi bir ilgi merkezi kılar. CHP 90 yıldır var bundan sonra da olacak. AKP de bir konjektür partisi. Ve zamanla tıpkı ANAP gibi DYP gibi eriyip gidecek.GERÇEK GÜNDEM/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TARTIŞMA YARATACAK FOTOĞRAF

KILIÇDAROĞLU'NUN SARIGÜL VE YAVAŞ PLANI'

FATMA ŞAHİN'İN SURİYELİİ SYANI
»  BABACAN YENİ KABİNEDE YOK!
»  PKK LİCE'DE TERÖRİST'İN HEYKELİNİ DİKTİ
»  PKK'DAN IŞİD'E GÖZDAĞI!
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE TWİTTER UYARISI!
»  YSK, TOPU YARGITAY'A ATTI!
»  CHP'LİLERİ BULUŞTURAN NİKAH
»  YSK SONUÇLARI AÇIKLADI,MAZBATA MECLİSTE
»  YENİ ŞAFAK, BAŞBAKAN'I AÇIKLADI!
»  SARIGÜL'ÜN CHP PLANI!
»  AK PARTİ KONGRE HAZIRLIKLARINA BAŞLADI!
»  MECLİS'TE İDRİS BAL'I ÇILDIRTAN OLAY
»  MERKEZ PARTİ HIZLI BAŞLADI
»  BAKANLIKLARDA ATAMA DEPREMİ
»  GÜL, HEDİYELERİNİ GÖTÜRÜYOR!
»  İNCE'DEN FLAŞ KURULTAY AÇIKLAMASI!
»  ERDOĞAN, YENİ BAŞBAKAN İÇİN TARİH VERDİ!
»  CHP'LİİNCE: “BEN YALNIZ DEĞİLİM”-
»  ''O AYAKKABIYI ATMA, O SANA LAZIM OLUR''
»  KILIÇDAROĞLU: KURULTAYI BEN TOPLAYACAĞIM
»  ERDOĞAN SUBAYEVLERİ'İNDEN TAŞINIYOR
»  KÖŞK KORUMALARINA PARALEL TASFİYE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.