Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
45,5821
EURO
52,9102
IMKB
14.030,000
ALTIN
6.567,370
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Çarpıcı Mansur Yavaş İddiası
CHP de Çarpıcı Mansur Yavaş İddiası
 
Parti kulislerinde, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık ihtimalinin zayıfladığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ise öne çıkan isim haline geldiği iddia edildi.
 
20.5.2026 - 07:20

Cumhuriyet Halk Partisi içinde Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalar yeniden gündemin merkezine oturdu. Parti kaynaklarına göre, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık ihtimali son gelişmelerin ardından zayıflarken, Mansur Yavaş ismi ön plana çıkmaya başladı.
    

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daha önce “Ben teknik direktörüm. Takımda iki forvet var” sözleriyle işaret ettiği isimlerden biri olan Yavaş’ın, parti içinde en güçlü aday olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

İmamoğlu’nun adaylık ihtimalinin zayıfladığı konuşuluyor

Türkiye Gazetesinin haberine göre, parti kulislerinde, İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin umutların azaldığı yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Özgür Özel’in Balıkesir mitinginde verdiği “İmamoğlu yerine adaylarımız olur” mesajı, Silivri’de görülen davalara katılımın düşmesi ve İstinaf Mahkemesi’nin diploma iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesi, bu yorumları güçlendiren gelişmeler arasında gösteriliyor.

İmamoğlu’nun hukuk ekibinin dosyayı Danıştay’a taşımaya hazırlandığı belirtilirken, parti çevrelerinde yüksek mahkemeden farklı bir sonuç çıkmasının zor olduğu görüşü dile getiriliyor.

CHP’de ibre yeniden Mansur Yavaş’a döndü

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP’de adaylık için ibrenin yeniden Mansur Yavaş’a yöneldiği öne sürülüyor.

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Ekrem İmamoğlu’nun kendisini cezaevinde ziyaret eden bazı milletvekillerine Yavaş’ın adaylığını desteklediğini söylediği ileri sürüldü.

Öte yandan Özgür Özel, İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aynı dönemde sosyal medya hesaplarından “Biz birlikte güçlüyüz” mesajı paylaşmasının da adaylık sürecine yönelik dikkat çekici bir siyasi mesaj olduğu değerlendiriliyor.

“Her şartta adayım” iddiası

Siyasi kulislerde yer alan iddialara göre, Ekrem İmamoğlu’nun geçiş süreci açısından Mansur Yavaş’ın uygun bir isim olduğunu düşündüğü öne sürülüyor.
                               

Aynı iddialarda, Özgür Özel’in genç yaşının ileride siyasi rekabet açısından risk oluşturabileceği yönünde değerlendirmeler yapıldığı da ifade ediliyor.

Mansur Yavaş’ın ise yakın çevresine “Her şartta adayım” dediği ileri sürülürken, seçim takvimi netleşmeden ve olası soruşturma süreçleri netlik kazanmadan adaylık tartışmalarının büyümesini istemediği belirtiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Terörsüz Türkiye'den Dönüş Yok"

Beşiktaş Belediyesi'ne Operasyon

2 Milletvekili AKP’ye Geçecek İddiası
»  Trump: Hiçbir Tavize Açık Değilim
»  İran'a Yönelik Saldırı İptal Edildi
»  İran'dan Barış İçin Yeni Teklif
»  Türkiye'den İsrail'e SUMUD Tepkisi
»  İsrail Sumud Filosu'na Saldırdı
»  MİT ve Emniyet'ten FETÖ'ye Operasyon
»  18,3 Milyar TL'lik Vurgun
»  Şamil Tayyar: Kütahyalının İşi Çok Zor
»  Özgür Özel:İmamoğlu'nu Bırakmayabilirler
»  Bahçeli’den Yeni Hamle
»  Rasim Ozan Kütahyalı Tutuklandı
»  İBB'ye Bir Oprasyon Daha
»  Çorlu'da Çatışma; 2 Polisimiz Şehit Oldu
»  ‘Erdoğan Yazın Düğmeye Basacak’ İddiası
»  İran'dan Yeni Hürmüz Açıklaması
»  MSB'den 'Seferberlik Emri Açıklaması
»  Öğrenci Affı Meclis Yolunda
»  Eşi Fakirlik Belgesi' Alan Vekilden Özür
»  Altın Son 10 Günün Dibinde!
»  İBB'ye Yeni Operasyo, 12 Gözaltı
»  CHP'de Mutlak Butlan Hazırlığı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  •   Parti kulislerinde, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık ihtimalinin zayıfladığı, Ankara Büyükşehir Belediye ...
      Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. ...
      Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çok sayıda ilden de hissedili.
      ABD ile İran arasında süren gerilim ve artan savaş endişeleriyle birlikte petrol fiyatları yükselişe ...
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  •   Parti kulislerinde, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık ihtimalinin zayıfladığı, Ankara Büyükşehir Belediye ...
      Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. ...
      Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çok sayıda ilden de hissedili.
      ABD ile İran arasında süren gerilim ve artan savaş endişeleriyle birlikte petrol fiyatları yükselişe ...
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.