Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat
CHP de İstanbul Cemal Canpolat a Emenat
 
CHP İstanbul İl Başkanlığı için iki aday yeterli imzayı toplayabildi. Kongrede, Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat il başkanlığı için yarıştı. 322 delegenin oyunu alan Canpolat, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.
 
28.12.2015 - 12:14

Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci gününde, kürsüye çıkan partililer görüşlerini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, partili ilçe belediye başkanları, partililer ve sendikaların temsilcilerinin katıldığı kongrede, adaylardan Necdet Saraç bir konuşma yaparak, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

İl başkanlığı yarışına giren ancak yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamayan Necdet Saraç konuşmasında imzalara müdahale edildiğini öne sürdü. Saraç "Siyasette 24 değil 12 saat bile çok uzunmuş. Benim için verilen imzalara hem genel hem yerel düzeyde müdahale edildi" iddiasında bulundu. Aday olamadığını söyleyen Saraç mücadeleye devam edeceğini dile getirdi ve ekledi: "Biz bugün burada aday olsaydık, diyecektik ki; Cumhuriyet Halk Partisi 12 milyon oy almış devasa bir güç. Dünyadaki 160 ülkeden daha büyük nüfusa sahip olan bir gücü harekete geçirmek mümkün. 1 milyon 200 bin üyeyi harekete geçirmek mümkün.

CANPOLAT VE ZEYBEK YETERLİ İMZALARI TOPLAYABİLDİ
Saraç'ın konuşmasından sonra, Divan Başkanı Ercan Karakaş, kongrede adaylık için 64 delegenin imzasının toplanması gerektiğini, adaylar arasından sadece Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat'ın gereken imzaları topladığını belirterek kongrede Canpolat ve Zeybek'in seçime girebileceğini açıkladı.

ÖNCE PARTİLİLER SONRA ADAYLAR KONUŞTU
Kongrede daha sonra Divan Başkanı Ercan Karakaş, söz isteyen partilileri kürsüye davet etti. Konuşan partililerden çoğu 'CHP’nin yüzünü sola dönmesi' gerektiğini dile getirdi.

Adaylar Canpolat ve Zeybek, oylamaya geçilmeden önce birer konuşma yaptılar. İlk sözü Cemal Canpolat aldı. Yaklaşık 50 dakika konuşan Canpolat, 1989 yılında aldıkları belediye başkanlığını 1994 yılında AK Parti iktidarına terk ettiklerini belirterek, "1994 yılından beri yürüttüğümüz politikalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alamadığımız bir gerçek. 1994 yılından beri partinin yüzünü sağa döndüren, sağa çeviren, sağ siyaset anlayışıyla İstanbul'u, Türkiye'yi almak isteyen anlayışla İstanbul'da belediyenin alınmadığı, alınamayacağı, sağ siyaset çemberiyle İstanbul'da iktidar olunamayacağını, Türkiye'de iktidar olamayacağını, 1994'ten beri yapılan bütün politikalar ortaya koymuştur" dedi.

Canpolat'tan sonra söz alan diğer aday Gökan Zeybek ise, CHP il, ilçe ve belediyelerin aralarında birleşmeyi ve bütünleşmeyi tam olarak sağlamaları durumunda İstanbul'da 19 ilçeyi daha yönetecekleri iddiasında bulundu.

Konuşmalardan sonra kongreye 45 dakika ara verildi. Divan Başkanı Ercan Karakaş, aradan sonra çekilen kurada, Gökan Zeybek'in beyaz, Cemal Canpolat'ın da sarı oy pusulası ile yarışacağını duyurdu.

CANPOLAT 29 OY FARKIYLA YENİ İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Sandıkların kurulması ile saat 17.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işleminden sonra sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda, adaylardan Cemal Canpolat'ın 322 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olduğu açıklandı. Gökan Zeybek ise 293 oy aldı.

Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.


CHP ADANA İL KONGRESİ’NDE ’LİSTE’ KAVGASI
CHP Adana İl Olağan Kongresi gergin bir ortamda başladı. Emekli hakim Battal Özer ile uzun süre Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı ve CHP Çukurova İlçe Başkanlığı yapan Ayhan Barut’un başkanlığa aday olduğu kongrede çarşaf liste isteyen delegelerle, blok liste isteyen delegeler arasında kavga çıktı.

Seyhan Otel’de gerçekleşen kongrenin başlama saatinde 612 delegeden 357’si katıldı. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer , Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı kongrede divan başkanlığına eski milletvekillerinden avukat Ziya Yerkök seçildi.

Kongrede 92 delege seçimin çarşaf liste yerine blok listeyle yapılması için divana öneri sundu. Yapılan oylama sonucunda delegeler seçimin blok listeyle yapılmasını kabul etti. Bazı delegelerin buna itiraz etmesi sonucu kavga çıktı. Birbirine giren delegeleri partililer ve güven timleri ayırdı.

Battal Özer ile Ayhan Barut’un başkanlık için yarıştığı kongrede ortamın sakinleşmesinin ardından konuşmalara geçildi.

İL BAŞKANI AYHAN BARUT OLDU
Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi ve sandığa giden delegenin 332’sinin oyunu alan Ayhan Barut, CHP Adana İl Başkanı oldu. Barut’un rakibi Battal Özer ise 253 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ayhan Barut’un başkanlığındaki CHP’nin il yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Nejat Altınok, Erdal Biber, E. Nilüfer Bürücek, Serpil Çerçioğlu, Hatice Çubukçu, Ahmet Dardağan, Alican Demiray, Zeliha Divarcı, Emre Zihneti, Ramazan Gül, Halil Gül, Şeniz İl, Ali Kantos, Hacı Karaaslan, Yüksel Karaaslan, Ekrem Kütük, Fatma Kütük, İbrahim Leba, H. Ali Mazlumoğlu, Sangün Okay, Tevfik Ongun, Ahmet Şahbaz, Telat Şahin, Kazım Tanrıöver, Metin Taştan, Hayrettin Temel, Tuncay Tuluk, Halime Ünlü, Nazlı Pınar Ünlü, Şahin Yeter.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!

Meral Akşener'e Sürpriz Destek

'Para Lazımmış Bulamadık....'!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
»  Tarhan'ın Partisinden Flaş Karar!
»  CHP İstanbul'da Cem Boyner Kulisi
»  CHP'de 'Kontenjan' Devrimi
»  Komünist Başkan 2019’da Bırakıyor
»  İşte Meclis Yönetecek 23 İsim!
»  Önce Genel Başkan,Sonra BaşbakanOlacağım
»  Masum Türker DSP Liderliğini Bırakıyor
»  "AKP'yi Yenemezsem Çeker Giderim''!
»  AKP'te Yeni Genel Başkan Yardımcıları
»  Bahçeli'ye Karşı "3 Silahşörler" Taktiği
»  Demirtaş'tan 'Başkanlık' Çarkı!
»  CHP'de Grup Başkanvekilleri Belli Oldu
»  Akşener, o Günü Bekliyor*
»  ''AKP'ye Alternatif CHP Olabilir''
»  Bahçeli: Sinan Oğan Saray Projesi
»  Bahçeli Parti İçi Muhalefete Rest Çekti
»  Kılıçdaroğlu: Yeniden Aday Olacağım
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.