Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2691
EURO
34,9635
IMKB
10.181,000
ALTIN
2.441,600
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURBAŞKANINI YENİDEN MECLİS SEÇEBİLİR
CUMHURBAŞKANINI YENİDEN MECLİS SEÇEBİLİR
 
Yerel seçim startının verileceği sonbahardan sonra siyaset sıcak gelişmelere gebe. Her an her şey olabilir. Seçimler birleşebilir. Erkene alınabilir. Hatta cumhurbaşkanını halkın seçmesinden vazgeçilerek “Bu sefer de Meclis seçsin” bile denebilir.
 
25.8.2013 - 00:08

SİYASETTE HER AN HERŞEY OLABİLİR
2014 baharında yapılacak yerel seçimler için sonbaharda adaylarını açıklamaya başlayacak olan partilerden Ak Parti’deki yarış ise diğerlerinden daha farklı olacak. Öncelikle belediye başkanlığına aday olan bakanların kabinedeki yerlerine devam edip etmeyeceği sorunu bulunuyor. Bu nedenle Ak Parti, belediye başkanlığına aday olacak bakanların adaylık açıklamasına sona bırakmayı yeğleyecek. Üç dönemi olan çoğu milletvekili ve bakan belediye başkanlığı için yeşil ışık beklerken bir taraftan adaylık kapılarını zorluyor.

Üç dönemi dolan Ankara Milletvekili Salih Kapusuz’un Yenimahalle’den aday olabileceği şimdiden konuşulmaya başlandı. Yine bakanlık hayalleri gerçekleşmeyen Antalya Milletvekili Menderes Türel’in de belediye başkanlığı istediği konuşuluyor. 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun ve Ankara için adaylık hayali kuranlar arasında bulunuyor. İstanbul Belediye Başkan adaylığı neredeyse kesin olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ise adaylık açıklamasının ise mümkün olduğunca geciktirilmesi bekleniyor.

11. CUMHURBAŞKANINI MECLİS SEÇEBİLİR

Ak Parti’de adaylık cephesinde nabızlar yoklanmaya devam ederken, parti yönetimi ile cemaat ve partide Köşk ile yaşandığı iddia edilen ikiliğin sürmesi halinde yerel seçimlerin hemen ardından yapılacak Ağustos 2014’teki Köşk seçimlerinde cumhurbaşkanını halkın seçmesi yerine Meclis’in seçmesi formülüne yeniden dönülmesi de Ak Parti kulisinde konuşulanlar arasında bulunuyor. Ak Parti bu durumda muhalefetten adımı bekleyecek. Halen görüşmeleri süren anayasa değişiklik çalışmalarında hiç olmazsa anlaşmalı maddeler arasına “cumhurbaşkanı’nın seçimine” ilişkin hükümlerle “cumhurbaşkanının yetkilerine” ilişkin hükümleri de barındıran bir anayasa paketinin Meclis’ten geçirilebileceği belirtiliyor. Bunun için Ak Parti, el altından MHP ve CHP’ye öneri götürecek. CHP ve MHP’nin vereceği teklifle cumhurbaşkanını yeniden Meclis’in seçmesi bulunacak. Ak Parti’nin cumhurbaşkanın yetkilerinin kısıtlanması, partili cumhurbaşkanı önerilerini içeren teklifler birleştirilerek Meclis’ten geçirilecek. Ağustos’ta halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçilmesi yerine Meclis’in seçmesi uygulamasına bir kez daha böylelikle dönülebilecek. Böyle bir formülle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olmasının önü de tıkanmış olacak. Milletvekili olmayan Gül’ün aday olabilmesi için 20 milletvekilinin imzasıyla teklif edilmesi gerekecek. Bu formülle Ak Parti, kırıp dökmeden cumhurbaşkanı seçimlerini gerçekleştirmiş olacak.

Konuşulan diğer bir formül ise cumhurbaşkanı halkın seçmesi, cumhurbaşkanı seçiminin Ağustos’ta yapılmasının hemen ardından 2015’teki genel seçimlerin erkene alınarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili olmasının sağlanması ve yeniden başbakan olarak partinin başına geçmesi. Bu formülle 3 dönemi olan milletvekillerin de Abdullah Gül’le bilikte hareket ederek üç dönem şartını kaldırarak yeni bir sayfa açması da amaçlanıyor.
Seçimlerin zamanında yapılması formülünde ise partinin başına geçecek isimler arasında en güçlülerden birisini Numan Kurtulmuş oluşturacak. Partinin başına gelecek isim için Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan isimlerinin konuşulduğu bir sırada Numan Kurtulmuş isminin zirveye oturmasını isteyenlerin kulisleri de şimdiden başlamış görünüyor.

KÖŞK'E SÜRPRİZ İSİMLER

Ak Parti’deki konuşulan diğer bir formül ise Başbakan’ın cumhurbaşkanlığına aday olmaması durumunu içeriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha Köşk’e çıkmayı reddetmesi halinde Köşk’e kimin çıkacağı da şimdiden konuşuluyor. Bu isimler arasında başta Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ikinci sırada da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın adı var.(medyaspot/kulis)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'EYYY BM, SEN NE İŞE YARARSIN'

SURİYE'DEN FLAŞ İDDİA!

BAŞBAKAN BABA OCAĞINDA!
»  MUSTAFA MUTLU, SUAT KILIÇ'I TOPA TUTTU
»  MHP GENEL MERKEZİNE SALDIRI!
»  MİT: "PKK'NIN ELİNDE KİMYASAL SİLAH VAR"
»  DAVUTOĞLU: "BOSNA GİBİ VURALIM"
»  MEYDANLAR İKİNCİ TAHRİR OLMAYACAK!
»  BOZDAĞ'DAN HÜRRİYET'E YANIT!
»  GÜNAY BU MESAJI KİME GÖNDERDİ?
»  "TABELA DAR GELDİ, TC'Yİ KALDIRDIK"
»  AK PARTİ'DE TUNCELİ DEPREMİ!
»  ECONOMİST'TEN GÜLEN İDDİASI!
»  AKDOĞAN: DEMİRTAŞ ÇİĞLİK YAPIYOR!
»  MANSUR YAVAŞ'A BİR TALİP DAHA!
»  LİNÇ SOKAĞI!
»  MÜBAREK'E HELİKOPTERLİ TAHLİYE
»  ERDOĞAN'I CANLI YAYINDA AĞLATAN MEKTUP
»  BALBAY ANKARA YOLUNDA
»  HÜRRİYET'İN MANŞETİ HÜKÜMETİ KIZDIRDI
»  "MİLLETVEKİLLERİ YASALARA UYMALI"
»  UZLAŞMA KOMİSYONUNDA İLK 4 MADDE KRİZİ
»  HALEPÇE GİBİ!
»  SABAH'TAN CENGİZ ÇANDAR'A DAVA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.