Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2675
EURO
34,7007
IMKB
10.251,000
ALTIN
2.397,390
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURİYET FOKUR FOKUR KAYNIYOR
CUMHURİYET FOKUR FOKUR KAYNIYOR
 
Cumhuriyet Gazetesi bugün Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'ın istifasıyla sarsıldı. Kulislerde ise yeni Genel Yayın Yönetmeni'nin kim olacağına dair dedikodular dolaşmaya başladı bile.
 
10.9.2014 - 15:52

Halk TV'de Ezgi Değirmencioğlu'nun sorularını yanıtlayan Barış Yarkadaş, Cumhuriyet gazetesinde bir süredir gerginlik yaşandığını kaydetti.
Gazetenin bu sabah istifa eden Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'a yakın bir yazı işleri müdürünün Yıldız'ın bilgisi dışında işten çıkarıldığını hatırlatan Yarkadaş, ayrıca yine Yıldız'a yakın isimlerden Cengiz Yıldırım'ın da gazeteden uzaklaştırıldığına dikkat çekti.
ADETA KIZAĞA ÇEKİLMİŞTİ
Yarkadaş; İbrahim Yıldız'ın yetkilerinin azaltıldığını, Yıldız'ın son 40 gündür gazetenin hiçbir şeyine karışamaz hale getirildiğini, Genel Yayın Yönetmeni olduğu halde gazetede hangi haberin yer alacağını, hangi manşetin atılacağını belirleyemediğini adeta kızağa çekildiğini duyurdu.
GERGİNLİĞİN AZALMASINI BEKLEDİ
Yarkadaş'ın bildirdiğine göre, İbrahim Yıldız bugün 13.30'ta toplanacak Cumhuriyet Vakfı toplantısını bekliyordu. Toplantıda, Akın Atalay ve Hikmet Çetinkaya, Yıldız'ı istifaya zorlayacaktı. Aylardır, gazete içindeki gerilimin azalmasını bekleyen Yıldız, gerilim azalmayınca, istifaya zorlanmadan önce istifa etme kararı aldı.
CUMHURİYET'LE TÜM BAĞLARINI KOPARACAK
Öte yandan Yıldız, gazete okur ve çalışanlarına yönelik veda yazısında, gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini ama gazete mutfağında çalışacağını söylemişti. Ancak yine Yarkadaş'ın Yıldız'a yakın isimlere dayandırdığı bilgilere göre, İbrahim Yıldız bu kararından vazgeçti. Yıldız, gazetedeki tüm görevlerinden ayrılacak ve Cumhuriyet'le hiçbir bağı kalmayacak.
GERGİNLİĞİN GEÇMİŞİ
Yine Yarkadaş'ın bildirdiğine göre, Cumhuriyet gazetesindeki gerginlik 2 yıl öncesine dayanıyor. Mevcut gazete yönetimi, hatırlanacağı üzere gazetenin Antalya bürosunu kapatmıştı. Oysa Antalya bürosu, Akdeniz ekini çıkarıyor ve gazeteye aldığı reklamlarla mali gelir elde ediyordu.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Bugün saat 13.30'ta Cumhuriyet Vakfı toplanıyor. Cumhuriyet Vakfı'nın başkanlığını Orhan Erinç, Başkan Vekilliğini ise Akın Atalay yürütüyor. Bugünkü toplantıda Yıldız'ın istifası kabul edilecek, Akın Atalay'a yeni Genel Yayın Yönetmeni'ni atama yetkisi verilecek. Atalay da yeni Genel Yayın Yönetmeni'nin seçecek.
EN GÜÇLÜ ADAY CAN DÜNDAR VE MURAT SABUNCU
Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmenliği için adı geçen en güçlü aday Can Dündar. Dündar teklifi kabul ederse Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni olacak. Hatırlanacağı üzere, Dündar, Mehmet Ali Yılmaz'ın kanalı tvem'le anlaşmış ancak 40 gün önce anlaşmasını iptal etmişti. Dündar'ın gazetede daha fazla sorumluluk beklediği gelen bilgiler arasında.
DİĞER DÖRT ADAY
Ancak Dündar teklifi kabul etmezse, en güçlü ikinci aday şu anda gazetenin Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini yürüten Murat Sabuncu.
Sabuncu'nun yanı sıra T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ve gazetenin yazarları Aydın Engin'le Hikmet Çetinkaya'nın da ismi geçiyor.
BALBAY KRİZİ
Yarkadaş'ın edindiği bilgilere göre, Mustafa Balbay hafta sonu yapılan CHP kurultayında PM'ye girebilmiş olsaydı, Cumhuriyet Vakfı yönetimi, parti yönetiminde aktif rol almasını gerekçe göstererek ilişiğini kesecekti. Ancak Balbay CHP PM'sine seçilemedi.
Beklenen olur ve Can Dündar ya da Murat Sabuncu Genel Yayın Yönetmeni olursa, Cüneyt Arcayürek ve Mustafa Balbay'ın gazeteden ilişiği kesilecek.
CUMOK İZLİYOR
Cumhuriyet'in şu anda 35 bin net tirajı olduğuna dikkat çeken Barış Yarkadaş, yeni Genel Yayın Yönetmeni'nin tirajı nasıl arttıracağını izleyeceklerini belirtti.
Öte yandan Cumruhiyet okurlarının oluşturduğu CUMOK bu pazar günü toplanarak gazetedeki gelişmeleri değerlendirecek. Okurların, gazetedeki değişime nasıl tepki göstereceği merak konusu./gercekgundem



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HABERTÜRK'TEN ŞOK ZAFER ARAPKİRLİ KARARI

GÜLAY GÖKTÜRK, BUGÜN'DEN AYRILDI

FLAŞ... CUMHURİYET'TE ŞOK GELİŞME
»  HABERTÜRK'TE DEPREM!
»  ''MUZ CUMHURİYETİ'NDE FIKRA OLMAK''
»  CNNTÜRK'TE DEĞİŞİM!
»  SABAH MUHABİRİ O TWETT'İ SİLDİ
»  KORU'DAN ERDOĞAN'A AK PARTİ BOMBALARI
»  GAZETECİYİ HEDEF GÖSTEREN GÖKÇEK'E UYARI
»  KALBİ NASIR TUTAN YANDAŞ MUHABİR!
»  ALTAYLI'DAN ÖZEL HAKKINDA ŞOK İDDİA
»  ''REZİDANS DEĞİL, UTANÇ ANITI''
»  ASANSÖR FACİASI GAZETE MANŞETLERİNDE
»  NAZLI ILICAK GÜNAH ÇIKARDI!
»  MİRGÜN CABAS: NTV İZLEMİYORUM!
»  ENİS BERBEROĞLU CHP PM’DE-
»  FOTO MUHABİRİ YILMAZ CANEL,VEFAT ETTİ!
»  RASİM OZAN'DAN AYDIN DOĞAN'A: UYARMIŞTIK
»  ARINÇ'A YENİ BASIN MÜŞAVİRİ!
»  ÖZKÖK KURTLAR VADİSİNE BARON OLDU!
»  SHOW TV'DEN 2 AYRILIK BİR TRANSFER
»  BİR MEDYA DUAYENİ DAHA YAŞAMA VEDA ETTİ
»  O SÖZLERLE 9 GAZETEYE MANŞET!
»  YILMAZ ÖZDİL: KOVULMADIM, AYRILDIM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.