Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3559
EURO
34,7695
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.409,940
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Faiz Mesajı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası ödül töreninde gündeme ilişkin konuştu
 
4.12.2016 - 21:24


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Siz değerli işadamlarımızı özellikle böyle anlamlı bir toplantıda bizi biraraya getirmeniz nedeniyle şükranla anıyorum. Yaklaşık bir yıllık aranın ardından Kayseri'de siz ticaret erbabımızla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum.  Kayseri Sanayi Odası ödül töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu ödül töreni vesilesiyle Kayseri Sanayi Odasına emek veren herkese şükranlarımız sunuyorum. Hayatını kaybetmiş dostlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Sizler işadamları olarak dünyayı çok yakından takip ediyorsunuz. "

"Sizler işiniz gereği müşteri ile doğrudan muhattap olan insanlarsınız. 14 yıldır olduğu gibi bugün de sizlerin hassaiyetine tercüman olmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemizde, özellikle de ekonomimizde sahnelenmeye çalışılan oyunun eminim sizler de çok iyi farkındasınız. 1 dolarla satın aldıkları, 40 sene boyunca beyinlerini yıkadıkları eli kanlı canilerle gerçekleştiremedikleri darbeyi faiz, borsa ve döviz hareketleri üzerinden başarmaya çalışıyorlar."

"Alışveriş merkezlerinin patronlarına sesleniyorum eğer vatanseversek şu dövizleri TL'ye çevirelim. Biz devlet olarak ihalelerde bile TL olarak ihaleleri yapma noktasına planlama kararı aldık. Rusya, İran ve Çinle görüştük. Yerel paralarımızla alışveriş yapalım. Rusya ile ruble, Çin'le yuan ile, İran ile dinarla alışveriş yapacağız. Onlarda bizden TL ile alacaklar. Bir tuzak kuruldu bu tuzağı bozmamız lazım. Tüm işadamı kardeşlerim bu hassasiyet ile bu iş rayına oturana kadar çalışacağız. Asker elbisesi giymiş piyonlara amaçlarına ulaşamayınca paralarını devreye soktular."

"FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRMEK GEREKİYOR"

"Büyük projeleri hizmete açtık. Durdurabildiniz mi? Durduramadınız. Bu ayın sonunda Avrasya tünelini açacağız. Dünyanın bir numaralı havalimanını açacağız. Kanal İstanbul geliyor. Çalışmalar devem ediyor. Bu işi başaracağız. Önümüzü kesemeyecekler. Geçenlerde ekonomi toplantısı yaptık. Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor. Faiz oranlarını düşürelim ki yatırımcının önünü açalım. İşsizliğin en önemli sebebi yatırımların durmasıdır. Faizi indiremezsek yatırımcı kaybederiz. Yatırımlar artık duruyor bizim bu yatırımları hareket ettirmemiz lazım. Onun için faizleri düşürmemiz lazım. Şuan tulumbada su yok."

''Pek çok ülkeyi yere serecek olan darbe girişimi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yatırımları durduramadı. İnşallah 2018 yılının başında da dünyanın bir numaralı havaalanının açılışını yapacağız. Türkiye, bütün bunları bu durumdayken yapıyor. Yapacağız, biz aşığız, biz inançlıyız ve biz başaracağız. Bir ekonomi şurası yaptık ve faiz oranlarının arttırılmaması kararı aldık. Bu faizlerle yatırım yapılın mı? Yatırımlar artık duruyor. Yatırımcının önünü açmamız lazım. Yani şu anda tulumbada su yok. O tulumbanın suyla dolması lazım. İşte KOBİ'lere verilecek destek, tulumbaya konulacak sudur. Ancak bu su tulumbaya konulmadan kurursa, bundan fayda alamayız. Bakın faizler yüzde 5'in altına düşmüştü. Hemen Gezi olaylarını çıkardılar. Amaçları, büyüyen, güçlenen bir Türkiye olmamasıdır. Bu hain FETÖ'cüler bir anlasalar, Kurtuluş Savaşı'nda o yokluklarla beraber, 7 düvele başkaldırmış bu millet, bunların bu oyunlarına da gelmez, gelmedi de.''

"SU UYUR FETÖCÜLER UYUMAZ"

Konuşmasında, ''Devletle millet arasında bağ kavi oldukça evvel Allah hiç kimse bu millete diz çöktüremez'' diyen Erdoğan, ''Çağrımıza kulak vererek elindeki dövizi bozdurmaya koşmasında biz bu bağı bir kez daha gördük. Bu duruşu biz 15 Temmuz'da da görmüştük. Hep birlikte o geceden ibret alarak asla ve asla çocuklarımızın bir daha böyle olaylar yaşamaması için çalışacağız. Öncelikle 40 yıldır bu FETÖ'nün toplumumuzun içine nasıl sirayet ettiğini çözmemiz, anlamamız lazım. Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşlarına karşı merhametli bir devlet var. Bugün artık insan odaklı bir anlayış var. Bu örgütle mücadelenin kolay ve kısa zamanda olmayacağını hepimiz biliyoruz. Su uyur, FETÖ'cüler uyumaz. Karşımızda akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmayacağız. Örgütün mağduriyet edebiyatı üzerinden kendisini aklamaya çalışıyor. Devletimiz ve milletimiz, uğradığı bu hain saldırıya rağmen, aklı selimle bunlarla mücadelesini sürdürüyor. Bu mesele benim ya da bir partinin şahsi meselesi değildir. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen, 17-25 Aralık'tan itibaren hala bu örgüte destek verenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir'' ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Borsa İstanbul'dan Flaş Döviz Kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Döviz Mesajı

Dolar ve Euro'dan Rekor Üstüne Rekor!
»  Erdoğan'dan Vekillere Çifte Maaş Uyarısı
»  Dolar ve Euro'danTarihi Rekor
»  Balık Fiyatları Uçtu!
»  İçki ve Sigarada ÖTV Zammı!
»  Emekliye PromosyondaSon Adım!
»  Zorda Kalan Mükellefe Taksit Müjdesi
»  Osman Gökçek'e Zorlu Rakip!
»  Erdoğan 'Dolar' için devreye girdi!
»  Kamu İhalelerinde TL Zorunluluğu
»  İzmir'de Şebeke Suyuna Yüzde 10 Zam
»  Osman Gökçek'e Rakip Çıktı
»  Araç Sahiplerine Dolar Şoku
»  Temizlik Ürünlerinde 'BOR' Dönemi
»  Kur Farkındaki Zararın Büyük Faturası
»  Dolardan Yeni Rekor, 3.4760
»  Hangi Araç Ne Kadar Zamlanacak?
»  Merkezden Hamle Üstüne Hamle
»  Fed Tutanakları Açıklandı
»  Erdoğan'dan Flaş DolarAçıklaması
»  Dolardan Tarihi Rekor
»  2017'de Asgari Ücret Kaç Lira Olacak?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.