Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6140
EURO
43,7232
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.164,590
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DENİZ SUYU 7 METRE ÇEKİLDİ HALK TEDİRGİN
DENİZ SUYU 7 METRE ÇEKİLDİ HALK TEDİRGİN
 
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Beldesi sahilinde deniz suyu karadan 7 metre çekildi.
 
14.10.2008 - 22:30
Deniz suyunun çekilmesinin ardından sahilde adacıklar oluştu. Sahilde bulunan vatandaşlar deniz suyunun çekilmesinin bu mevsimde normal olduğunu belirterek denize girmeyi sürdürdüler.

Akyaka sahilinde deniz suyunun karadan 7 metre denize doğru çekilmesini değerlendiren Akyaka Motorlu Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, "Her yıl mevsim değişikliklerinde yaşanan bir olay. Bizim tabirimizle lodos olacak veya yağmur yağacaktır. Bu mevsimde denizde tehlike sayılabilecek bir durum olmaz" dedi.

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, halkın tedirgin olmasına gerek olmadığını, olayın sadece ay ve güneşin çekim gücünün artmasından ve mevsim değişikliklerinden kaynaklandığını söyledi. Su çekilmesinin büyütülecek bir yanı olmadığını belirten Tarkan, dünyanın her bölgesinde her zaman meydana gelen bir olay olduğunu anlattı. Bazı zamanlarda bu çekilmenin fazla olduğunu belirten Tarkan, şöyle konuştu: "Çekilmeler sonra tekrar yerine gelir. Bunun sebepleri var. Birinci sırada ayın ve güneşin çekim gücü bulunmaktadır. Normal zamanda bu çekim rutin olarak devam etmektedir.

İçinde bulunduğumuz bölgedeki deniz suyu 20-30 santim oranında gelgitlerle çekilir. Bu rakamın üzerine pek çıkmaz. Fakat bazı zamanlarda ekstrem şartlarında deniz suyu daha fazla çekilir. Dünya, ay ve güneşin aynı doğrultuda olduğu zaman çekim daha fazla olur. Çekim gücü daha da arttığı için bu gerçekleşir. Çekilen su Ekvator bölgesinde toplanır. Biz Kuzey Yarımkürede olduğumuz için sular Güney Yarımküreye doğru çekilir. Bu çekilme birkaç gün sürer, fakat daha sonra tekrar eski haline döner. Bu süreç sürekli olmaktadır"

İnsanların, çekilmenin sürekli olması durumunda endişeye kapıldığını anlatan Tarkan, "Fakat bu çekilmenin depremle uzaktan yakından bir alakası yok. Bunu bir bilim adamı olarak benim söylemem doğrudur" ifadelerini kullandı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KONSOLOSUN YEMEĞİNE KOŞTURUP GİDEN BAKAN

GAMZE VE GÖKHAN'IN BİLİR KİŞİSİNDEN ŞOK AÇIKLAMA!

ÇİFT SİM KARTLI TELEFONLAR TOPLATILIYOR
»  KOMBİ'DEN SIZAN GAZ, BİR AİLEYİ YOK ETTİ
»  "IŞIK İSLAM"DA DİYEN BEBEK!
»  SAÇ DÖKÜLMESİ GENİ BULUNDU
»  ANKARA'DAN ABD'DEKİ DOKTORLARA BEYİN AMELİYATI İZLETİLDİ
»  10'CU NOTERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ
»  KANSERİN ÇARESİ KÖPEK BALIĞINDA
»  "ATATÜRK İLKELERİ NERENİZE BATIYOR"
»  HANGİ İL'İMİZ, KAÇ ŞEHİT VERDİ ?
»  ŞENER ERUYGUR, TEHLİKELİ DÖNEMİ ATLATTI
»  ÖLÜME GÖTÜREN SKANDAL
»  "KREDİ KARTI KULLANIMINDAN UZAK DURUN"
»  HAKKARİ'DE GELİNE 7 KİLO ALTIN TAKILDI
»  CENAZEYE GELEMEYEN EŞE NAKLEN CENAZE TÖRENİ
»  MAZOT YÜKLÜ TRENLE KÖMÜR TRENİ ÇARPIŞTI
»  WİLSON: "TERÖRE KARŞI IRAKLA ORTAK ÇALIŞILMALI"
»  SABİT NUMARA TAŞIMADA UYARI TONU KULLANILSIN
»  BAKAN TÜZMEN, KÖPEK BALIKLARIYLA YÜZDÜ
»  AKP PROTESTOSUNA MÜDAHALE
»  GÜLEN CEMAATİ BU İSTİFAYA ÇOK KIZDI!
»  İŞTE İKİYE BÖLÜNEN GEMİNİN KARE KARE GÖRÜNÜŞÜ
»  "SENİ MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIM" DEDİ. FAHİŞE YAPTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.