Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8176
EURO
46,9261
IMKB
9.949,000
ALTIN
4.232,010
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEVLET, ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ'DEN Bİ HABER!
DEVLET, ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ DEN Bİ HABER!
 
156 kişilik ziraat mühendisi kadrosu için de 2 bin 330 başvuru yapıldı.
 
10.8.2008 - 09:30
Devlet Personel Daire Başkanlığı (DPB), son 5 yılda üniversitelerden 1 milyon 573 bin 716 gencin mezun olduğunu, ancak bunların kaçının işsiz olduğunun bilinmediğini açıkladı. DPB, devletin ihtiyaç duyduğu personel temini konusunda sorun yaşamadığını da bildirdi.
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 24 bin yüksekokul mezunundan yüzde 72’sinin işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmiş olduğuna dikkat çekerken, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak amacıyla açtığı 156 kişilik ziraat mühendisi kadrosu için de 2 bin 330 başvuru yapıldığına işaret etti. Çalış, son beş yılda mezun olan yüksekokul mezunu gençlerin sayısını ve kaçının işsiz olduğunun yanıtlanmasını istedi.
Soru önergesi, Başbakanlık tarafından yönlendirildiği Devlet Personel Daire Başkanlığı’nca hazırlanan bilgi notundan yararlanarak yanıtlanıdı. DPB'nin hazırladığı metne göre, son 5 yılda 983 bin 622’si lisans, 590 bin 94’ü önlisans olmak üzere toplam 1 milyon 573 bin 716 kişinin üniversiteden mezun oldu. DPB, “Tabloda yer verilen mezunlardan kaç kişinin işsiz olduğuna ilişkin bir bilgi Başkanlığımızda mevcut olmayıp, istihdama ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumunun internet sitesinde ve her yıl yükseköğretimden mezun olan aday sayısına göre değil toplam işgücü baz alınarak yayımlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

-DEVLET, PERSONEL BULMAKTA SIKINTI ÇEKMİYORMUŞ-

DPB, kamu kurumlarına ise istihdamın KPSS ile yapıldığına değinerek, söz konusu sınavın memur alımlarında kayırmacılığın önüne geçilmesi ve objektif bir yerleştirme yapılabilmesi amacıyla olduğunu bildirdi. DPB, “Bu sınava giren adayların istihdamı kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet ihtiyaçları, bütçe imkânları ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum dikkate alınarak ilan edilmiş kadro ve pozisyonlarla sınırlı bulunmaktadır. KPSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının münhal bulunan kadro ve pozisyonları için yapılan merkezi yerleştirme işlemlerinde kamunun ihtiyaç duyduğu personelin temin edilememesi gibi bir sorun da bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.


SON 5 YILIN ÜNİVERSİTE MEZUN SAYISI



               2002-2003    2003-2004    2004-2005     2005-2006    2006-2007

LİSANS    178.806      186.474       195.330       201.181      221.831

ÖNLISANS  104.105      102.345       109.855       128.257      145.532

TOPLAM    282.911      288.819       305.185       329.438      367.363





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUZ GÖLÜ OLDU TUZ ÇÖLÜ

İTFAİYECİLERİN BORU HATTI YANGINI HATIRASI

25 TANE DAHA DERİN ÖRGÜT VAR
»  BUDA HASTANE RÖNTGENCİSİ SKANDALI
»  ZABITA SİGARA TİRYAKİSİ AVINA ÇIKTI
»  TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜLER SAVAŞMAYA GİDİYOR
»  ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERMEK SUÇ
»  DOĞALGAZ MAHKEMELİK OLDU
»  "CARGİLL" DAVASINDA ERDOĞAN TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  KESK'İN ESKİ GENEL SEKRETERİ ÖLDÜ
»  FİLM SETİNDE İNSANLIK DIŞI VAHŞET
»  EŞİNİ ALDATMANIN FATURASI ÇOK AĞIR
»  86 EŞ'Lİ, 170 ÇOCUKLU ÖĞRETMEN
»  TEFECİ DİLENCİ BIRAKILDI, YENİDEN İŞ BAŞI YAPTI
»  İŞTE O "BALIK BEBEK"
»  "KUTUDA CENAZE'NİN FATURASI MORG ÇALIŞANINA"
»  KARGA SESLİ MÜEZZİN'DEN ŞİKAYET GÜNAH DEĞİL
»  DİYANETTE, 'DETONE' MÜEZZİN ALARMI
»  KÜRESEL YAĞMURLAR GELİYOR
»  BARAJLAR KURUDU, İSTANBUL'DA SUSUZLUK KAPIDA
»  39 MİLYON DOLAR HARCANDI 21 YILDIR AÇILMADI
»  ÇAYKARA'DA İKİNDİ EZANI 1,5 SAAT GECİKMELİ OKUNUYOR
»  TUNCELİ'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
»  FİLAMİNGO MEZARLIĞI OLAN GÖL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.