Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEVLETİN YAZILI OLMAYAN KURALLARINI İÇİNİZE SİNDİRİN
DEVLETİN YAZILI OLMAYAN KURALLARINI İÇİNİZE SİNDİRİN
 
Tümgeneral Beştepe: “TC köklü gelenekleri, yazılı olmayan kuralları olan bir devlettir. Devleti temsil edenler, bunları içine iyi sindirmelidir” dedi.
 
16.8.2007 - 10:15
Abdullah Gül’ün ikinci kez Cumhurbaşkanlığına aday olmasının ardından, 27 Nisan’da e-muhtıra yayımlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sergileyeceği tavır iç ve dış kamuoyu tarafından merakla izleniyor. Samsun’da Garnizon Komutanlığı’nı bu göreve atanan Tuğgeneral Ali Er’in emekliye ayrılması nedeniyle “vekaleten” Kurmay Albay Hakan Özşar’a devretmek zorunda kalan Tümgeneral Naci Beştepe ilginç mesajlar verdi ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü gelenekleri, yazılı olmayan kuralları olan bir devlettir. Devleti temsil edenler bunları içine iyi sindirmelidir” dedi. Beştepe “iktidar ve güce hizmet edenlerin üst makamlara gelse de dolduramayacağını ve maşa olmaya devam edeceğini” söyledi.

TC’nin temel değerleri önemli

Törende bu yıl orgeneralliğe terfi eden Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, Türkiye’nin yönetilmesine dair dikkat çekici mesajlar verdi. Korgeneral Ceylanoğlu TSK için hiçbir zaman değişmeyecek en önemli özelliğinin Cumhuriyetin temel değerlerinin korunması olduğunu vurguladı.

Görevi devrederek emekliye ayrılan Tümgeneral Naci Beştepe ise “Devleti temsil sorumluluğunu unutup rüzgar nereden esiyorsa o yönde hareket edenler, iktidar ve güç kimdeyse ona hizmet edenler, daha üst düzeyde makamlara getirilebilir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak o makamları da dolduramaz, kendilerini oralara getirenlerin maşası olmaya devam ederler. Asıl hizmet edilmesi gereken halk da her şeyi görür ve herkese değerini biçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü gelenekleri, yazılı olmayan kuralları olan bir devlettir. Devleti temsil edenler bunları içine iyi sindirmelidir.”

Devlet adamı kaypak olmamalı

Tümgeneral Naci Beştepe sözlerini şöyle noktaladı:
“Kişisel ve aileden kaynaklanan kırgınlıklar kamusal faaliyetlere yansıtılmamalıdır. Diğer kurum ve makamlara verilen değer, devlete, millete ve kendi kurum ve makamına verilen değerin ölçütüdür. Zamana ve kişilerin statü değişikliklerine bağlı olarak kaypak davranış sergilenmesi, mertlik, kararlılık ve tutarlılık gerektiren devlet adamlığı niteliklerinin yetersizliğini gösterir.”

Terör örgütünün yasal uzantıları iş başında!..

2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız, Diyarbakır’da konuştu: “PKK, terörle gerçekleştiremediği isteklerini, yasal görünümdeki uzantıları vasıtasıyla elde etmeye çalışıyor...”

2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Diyarbakır’da 7’nci Kolordu Komutanlığı’nın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada terör örgütünün yasal görünümdeki uzantılarına dikkat çekti. Diyarbakır Orduevi’nde düzenlenen törende, Korgeneral A. Cahit Sarsılmaz 7’nci Kolordu Komutanlığı görevini Korgeneral Bekir Kalyoncu’ya devretti. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız törende yaptığı konuşmada, Korgeneral Sarsılmaz ve yerine atanan Korgeneral Kalyoncu’yu övdü ve “Öncelikli görevi terörle mücadele olan 7’nci Kolordu emin ellere teslim edilmiştir” dedi.

Terör örgütü yalnız değil

Orgeneral Iğsız, törene katılanlara ise şöyle seslendi: “Bölücü terörle mücadelemiz her geçen gün artan bir kararlılıkla sürdürülmekte ve başarıya doğru önemli adımlar atılmaktadır. Ancak, terör örgütü, terörle gerçekleştiremediğini, isteklerini, yasal görünümdeki uzantıları vasıtasıyla elde etmeye çalışmaktadır. Demokrasi, insan hakları gibi herkesin benimsediği, saygı duyduğu evrensel kavramların içeriğini çarpıtarak arkasına saklanmaktadır. Bunların cumhuriyetin temel değerleriyle sorunları vardır. Atatürkçü düşünceyi en büyük engel olarak görmektedir. Ne yazık ki bu konuda yalnız değillerdir. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında rejimle cumhuriyetin temel değerleriyle sorunlu olanlar, farklı amaçlarla, ayrılıkçı unsurlarla, fazla görünür olmayan iş birliğine girmektedir. Hedeflerine ulaşmak için el birliğiyle Atatürk’ü ve bize vasiyeti olan düşünce sistemini yüreklerden silmek ve böylelikle cumhuriyetin temel değerlerini korumasız hale getirmek istiyorlar. Huzurunuzda ifade ediyorum, beyhude bir çabadır.”

Daima harbe hazır olacağız

Görevi devreden Korgeneral Sarsılmaz, “Kendini yalnız ülke savunmasına adamış komutanlar, kıtalar yetiştirmeye çalıştım” dedi. Yeni komutan Korgeneral Bekir Kalyoncu da 7. Kolordunun her türlü tehdide karşı daima harbe hazır bulunarak, hürriyet ve bağımsızlığın, toprak bütünlüğünün, güven ve huzurun teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Korgeneral Cahit Sarsılmaz, Korgeneral Bekir Kalyoncu’nun yakasına birlik sembolünü taktı. Korgeneral Kalyoncu da Sarsılmaz’a komuta süresince kullanılan komutanlık forsunu hediye etti. Daha sonra, görev devir-teslim
tekmili verildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKIYOR

DEMİREL'İN YENİ PLANI

GÜL'ÜN KIZI KÜBRA GELİNLİK PROVALARINA BAŞLADI
»  ERTURUL ÖZKÖK'TEN ÇÖLAŞAN'A :''GÜLE GÜLE''ç
»  EMİN ÇÖLAŞAN NASIL KOVULDUĞUNU ANLATTI
»  OSMAN PEPE, MANİSA YANGINI İÇİN'KUNDAKLAMA'DEDİ
»  MİT'TEN AJAN DEŞİFRESİNE YALANLAMA
»  SEZER, ERDOĞAN'I YARIN 15.30'DA KABUL EDECEK
»  "ATATÜRK'ÜN EŞİ VE ANNESİNİN GİYİMİNE BAKIN"
»  GÜL: "BEN CUMHURBAŞKANI OLUYORUM, EŞİM DEĞİL"
»  MANİSA YANIYOR, ALEVLER İZMİR'DEN GÖRÜNDÜ
»  "MELİH GÖKÇEK HATA YAPTI"
»  ERDOĞAN, SUSKUNLUĞUNU BOZDU, KAMERA KARŞISINA GEÇTİ
»  ZİRAAT BANKASI "BİZ GİZLİ CASUSLUK KARARGAHI DEĞİLİZ
»  ALEVLER İZMİRE DOĞRU İLERLİYOR
»  KANADOĞLU, CİNDORUK'A KATILMADI
»  GÜL'DEN TÜRBAN YANITI:''HERKESİN BİR TERCİHİ VARDIR''
»  İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN BIYIKLARI NE OLACAK?
»  BAKANLAR KURULU'NDA GÜL KRİZİ
»  DÜNYA GÜL'ÜN ADAYLIĞINI TARTIŞIYOR
»  SEZER İTİRAZ EDERSE GÜL'Ü BEKLEYECEK
»  MAAŞ PROMOSYONU DAVASINI ÖĞRETMENLER KAZANDI
»  MUHSİN YAZICIOĞLU YENİDEN BBP'NİN BAŞINA DÖNÜYOR
»  MHP HAKKINDA AĞIR DARBE İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.