Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6983
EURO
43,5021
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.112,780
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'LİLERDEN TUHAF İDDİA
DTP LİLERDEN TUHAF İDDİA
 
DTP,Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında yaptığı operasyonda “kimyasal silah" kullandığı iddiasında bulundu.
 
30.8.2007 - 14:20
DTP Genel Merkezi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında yaptığı operasyonda “kimyasal silah" kullandığı iddiasında bulundu.
      DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde ülkemizin bir bölümünde şiddetli imha operasyonları yapılmakta, barışın yolunu döşemek için geliştirdiğimiz tüm çabalarımız askeri operasyonlarla tahrip edilmektedir" denildi.
      Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak, Siirt ve Diyarbakır’da “imha operasyonları" düzenlediği ileri sürülerek, “İmha operasyonları göstermektedir ki Kürt sorununun demokratik çözüm yöntemleri tamamen ret edilmekte, sınırsız bir biçimde şiddet tırmandırılarak askeri yöntemlerle inkar ve imhada ısrar edilmektedir" denildi.
     
     -KİMYASAL SİLAH İDDİASI-

      DTP’nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
      "En son Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında yapılan operasyonda 11 kişi yaşamını yitirmiş ve cenazeleri ailelerine verilmemiştir. Cenazelerin çeşitli bahaneler ileri sürülerek ailelerine verilmemesi operasyonda kimyasal silah kullanıldığı iddiasını güçlendirmektedir. Nitekim operasyon ardından bölgede hayvanlarını otlatan köylülerin 2 atı ve 8 koyunu olay yerinde yedikleri otlardan zehirlenerek telef olmuştur. Savcılar bu olay ve iddiaları araştırmak yerine cenazeleri ailelerine vermeme kararı alarak; sis perdesini kalınlaştırmakta ve kuşkuların artmasına neden olmaktadır. Cenazelerin ailelerine derhal teslim edilmesi insani ve dini vecibelerin yerine getirilmesi kamuoyu vicdanı açısından elzemdir."
     
     -“OPERASYONLAR SÜRDÜKÇE ROLÜMÜZÜ OYNAYAMAYIZ"-

      TBMM çatısı altında bulunan bir parti olarak “Kürt sorununun" üniter yapı içinde çözümünün demokratik yöntemlerle gerçekleştirileceğine olan inancın ifade edildiği açıklama özetle şöyle devam etti:
      “Operasyonların durdurulup demokratik çözüme fırsat verilmesi ve çözümü demokraside arayan tüm güçlerin elinin güçlendirilmesi için AKP hükümetine çağrı yapıyoruz, Operasyonları sürdürdükçe biz rolümüzü oynayamayız ve tüm Türkiye kamuoyunun bizden beklentilerine yanıt olamayız. Gelin 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle ülkemizde iç barışı tesis etmek için yepyeni bir hamle başlatalım. İyi niyet adımlarını operasyonları durdurarak gösterelim ve akan kanı bir an önce durduralım. Çözüm operasyonlarda, askeri yöntemlerde, inkar ve imhada değil ülke bütünlüğü içinde farklılıkların kabulünde ve demokrasidedir.
      30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk ve Kürt halkının birlikte verdiği mücadelesiyle yaratıldığını unutmayalım ve Kürt halkının da bu bayramı da onurluca kutlayabilmesi için yeni bir sayfa açalım. Bayramları bayram yapan kardeşleşmeye vesile olması ve 30 ağustos’un kardeş halkın inkarı temelinde şöven duygularla değil özüne uygun kutlanacağı günler diliyoruz"

(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN BİRAND'A FIRÇA

GENELKURMAY'DAN GÜL'E YAZILI TEBRİK

KARARLI YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRECEK
»  DTP'DEN BÜYÜKANIT'A AĞIR SÖZLER
»  YENİ KABİNE MİLLİ GÖRÜŞ AĞIRLIKLI
»  BÜYÜK ZAFER 85 YAŞINDA
»  BUGÜNDEN İTİBAREN HAVA DAHA DA ISINACAK
»  CUMHURBAŞKANI GÜL,FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I KUTLADI
»  30 YILDIR KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR
»  BAKANLAR KURULU'NUN İLK KONULARI
»  PKK'YA AĞIR DARBE
»  TÜRKLERE KARŞI IRÇILIK YAPAN SİTELER ÇÖKERTİLDİ
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK GENELKURMAY'A "BÖLÜCÜ" DEDİ
»  İŞTE CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ONAYLADIĞI LİSTE
»  JET BAKANLAR KURULU TOPLANTISI
»  ABDULLAH GÜL'E BÜTÜN DAVETİYELER EŞSİZ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN LİSTEYİ SUNMAK İÇİN KÖŞKTE
»  GÜVENLİK GÜÇLERİYLE PKK ÇATIŞTI 2 BİN 419 KOYUN ÖLDÜ
»  GÜL VE BÜYÜKANIT YANYANA
»  SEZER'İN BASIN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ
»  İŞTE KABİNEDEKİ KESİNLEŞEN İSİMLER
»  KRİTİK TOPLANTIDA ASKER GÜLÜ NASIL KARŞILADI
»  GÖKÇEK'İN GÜL'E GÜL YAĞCILIĞI POLİSİ AŞAMADI
»  LAİKLİĞE YENİ TARİF
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.