|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,2505 |
 |
|
 |
| EURO |
| 55,9348 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.641,560 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.917,557 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| DTP, MECLİS'TE ERGENEKON OTURUMU İSTEDİ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| DTP, çetelerle ilgili Meclis’te genel görüşme istedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “siyaset satrancında hamle yapıyoruz, göreceğiz AKP çeteleri kökünden mi kazımak istiyor, CHP ve MHP çetelere karşı mı değil mi?” dedi
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
DTP, çetelerle ilgili Meclis’te genel görüşme istedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “siyaset satrancında hamle yapıyoruz, göreceğiz AKP çeteleri kökünden mi kazımak istiyor, CHP ve MHP çetelere karşı mı değil mi?” dedi. Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın CHP ve MHP için “Anamuhalefet ve yavru muhalefet” ifadesini kullandığını hatırlatarak, “Biz de çivi muhalefetiz, muhalefetin ne demek olduğunu göstereceğiz” diye konuştu. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal Ergenekon’u “Okaliptus” ağacına benzeterek “Okaliptus’un kökleri suyu arar, suyu arayan kökleri her yerden çıkabilir, Okaliptus’u kökten kurutmak gerekiyor” diye konuştu. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, Meclis Başkanlığı’na sunulan çetelerle ilgili genel görüşme önergesi hakkında bilgi verdiler. Dünyada Gladio örgütlenmesinin tasfiye edildiğini, bu örgütün tasfiye edilmediği tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Birdal, zaman zaman bu örgütün tasfiye edilmesi için fırsat yakalandığını ancak “bir iradeö tarafından bunun engellendiğini söyledi. Bugüne kadar Gladio ile hesaplaşma iradesinin gösterilemediğini kaydeden Birdal, “Susurluk’ta gösterilen sivil iradenin Ergenekon’da neden gösterilmediği” yönündeki tartışmaları hatırlatarak, “Sadece hukukun gücüne bu iş bırakılmamalı. Sivil ve siyasi irade gerekiyor. Bazı siyasi partilerin hezeyanlarını görüyoruz. Niye bu kadar kaygılanıyoruz? Neden araştırma komisyonu kurup sonuna kadar gitmiyoruz?” diye konuştu. Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Emekli Tümgeneral Veli Küçük ve İbrahim Şahin’in ifadelerinde “PKK ile yıllarca mücadele ettiklerinin” dile getirildiğini belirten Birdal, “Şimdi düşman Kürt sorunu. Ergenekon konusunda irade ortaya çıkacaksa, Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü konusunda da aynı irade gösterilmeli” dedi.
ERGENEKON’A “OKALİPTUS” BENZETMESİ Akın Birdal, Ergenekon’u “Okaliptus”a benzeterek “Okaliptus kökleri suyu arar. Suyu arayan kökleri her yerden çıkabilir. Onun için Okaliptus’u kökten kurutmak gerekiyor. Yasadışı örgütlerin kökleri de her yerden çıkabilir. Bu örgütü kökünden kurutmak gerekir. Bu da hukuka ve demokrasiye bağlılıkla mümkün. Hukuk dışı yapılar, adı ne olursa olsun Türkiye gündeminden çıkarılmalı, temiz topluma ulaşılmalıdır" diye konuştu.
“BİZ ÇİVİ MUHALEFETİZ” Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Türkiye gündemini son yıllarda sayıları hızla artan adına “çeteö, “Gladioö, “Kontr-gerillaö denilen yasadışı suç örgütlerinin oluşturduğunu belirterek “Bir taraftan çeteler ‘vatansever’, ‘milliyetçi’, ‘Atatürkçü’, ‘muhafazakar’, ‘ulusalcı’ ve ‘derin devlet’ olarak kamuoyunun dikkatine sunulurken, diğer taraftan bu örgütlenmelerin uyuşturucu ticaretinden yolsuzluğa, ihaleye fesat karıştırmaktan adam öldürmeye, kadın ticaretinden tefeciliğe kadar bir çok suça bulaştığı da gözlemlenmektedir” dedi. Türkiye’de yakalanan çetelerin en belirgin özelliğinin başta devlet olmak üzere tüm kutsal değerlerin çetelerin çıkarlarına alet edilmesi olduğunu ifade eden Kaplan, “Çetelerle mücadelede toplumsal duyarlılık şarttır. Özellikle kurumlara karşı bir güvensizlik söz konusudur ve aşılmalıdır. Bu güvenin başlangıcı ise çetelere karşı etkin, verimli ve tavizsiz bir mücadelenin yapıldığının topluma gösterilmesi ve toplumla paylaşılmasıdır. Çetelerden arınma, herkesin elini taşın altına koymasıyla mümkündür" diye konuştu. Çetelerden arınmasının herkesin elini taşın altına koyması ile mümkün olduğunu, Meclis’in de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Kaplan, “Siyaset satrancında bir hamle yapıyoruz. Göreceğiz AKP çeteleri kökten mi kazımak istiyor, CHP ve MHP çetelere karşı mı değil mi?” dedi. Başbakan Erdoğan’ın CHP ve MHP için “Anamuhalefet ve yavru muhalefet” ifadelerini kullandığını hatırlatan Kaplan, “Biz de çivi muhalefetiz. Muhalefet ne demektir göstereceğiz. Çivi çiviyi söker, biz çivi muhalefet olduğumuzu Kürt sorunu, Kıbrıs sorunu gibi konuları gündeme getirerek göstereceğiz” diye konuştu. Genel Görüşme önergesinin gerekçesinde de “Çetelerden arınma herkesin elini taşın altına koyması ile mümkündür. Meclis sorumluluk üstlenmeli, siyaset kurumu görev ve sorumluluğunu yerine getirmeli, genel görüşme yaparak önlem almalıdır” denildi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile olası bir çatışma ihtimaline ilişkin soruyu İsrail ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh, enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini belirterek ... |
 |
|
 |
 |
|
Koza TV’de üst üste ayrılıklar yaşanıyor. Yayın Kurulu Başkanı Özgür Çakmakçı’nın görevinden ayrıldığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Trendyol Süper Lig'in 3. hafta açılı maçında Gençlerbirliği ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.Gençlerbirliği, |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin, Bişkek'teki ŞİÖ Zirvesi'nde bir araya gelecek. Görüşmede ... |
 |
|
 |
 |
|
Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler ilçenin dört bir yanından görülürken, ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Süleymancılar' operasyonu kapsamında 35 kişinin tutuklandığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe’de Anderson Talisca ile yollar ayrılıyor. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı yıldızın transferi ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Sağlık Bakanlığının yayımladığı yeni tebliğle ilaç fiyatlarının belirlenme esasları yeniden çizildi. ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin, Bişkek'teki ŞİÖ Zirvesi'nde bir araya gelecek. Görüşmede ... |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana gelirken, Rusya Savunma Bakanlığı seyir ... |
 |
|
 |
 |
|
Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler ilçenin dört bir yanından görülürken, ... |
 |
|
 |
 |
|
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava savunmasını içeren "Millet Şahidimdir" adlı kitabın ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Kevin Warsh, enflasyonun hala çok yüksek seyrettiğini belirterek ... |
 |
|
 |
 |
|
Koza TV’de üst üste ayrılıklar yaşanıyor. Yayın Kurulu Başkanı Özgür Çakmakçı’nın görevinden ayrıldığını ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe’de Anderson Talisca ile yollar ayrılıyor. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı yıldızın transferi ... |
 |
|
 |
 |
|
Sağlık Bakanlığının yayımladığı yeni tebliğle ilaç fiyatlarının belirlenme esasları yeniden çizildi. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'yle sözleşmesi feshedildi; Cengiz Ünder'in yeni adresi Çorum FK oldu! |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|