Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3795
EURO
34,7136
IMKB
10.004,000
ALTIN
2.421,920
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Diyarbakır'da 100 Bin Kişilik Protesto!
Diyarbakır da 100 Bin Kişilik Protesto!
 
FRANSA'da Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayadığı için silahlı saldırıya uğrayan 8'i karikatürist 12 kişinin öldüğü mizah dergisi Charlie Hebdo, Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği, 'Hz.Muhammed'e saygı' adı verilen protesto mitingine yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Mitingte konuşan Molla Osman Teyfur, peygambere dil uzatanların dillerini keseceklerini söyledi.
 
24.1.2015 - 17:15

Peygamber Sevdalıları Platformu, Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Charlie Hebdo dergisini protesto etmek için İstasyon Meydanı'nda düzenlediği 'Hz.Muhammed'e saygı' mitingine çevre il ve ilçelerden gelenlerle yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Mitinge katılmak isteyenler polis noktalarında tek tek arandıktan sonra alana alındı. Mitinge Hü-da Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır ev çevre illerdeki din alimleri de katıldı. Mitingde, Charlie Hebdo aleyhinde dövizlerin yanı sıra, 'Kürdistan'da Hizbullahım', 'Filistin'de Hamasım', 'Çeçenistan'da Şeyh Şamilim', 'Amerika'da Malcom X'im', 'Cizre'de Şeyh Zeki'yim', 'Charlie'nin şeytanları peygamberime dil uzatma', 'Lanet olsun biz Charlieyiz diyenlere' dövizleri de taşındı.  Meydandaki bilboardlarda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın afişlerinin üzerine asılan 'Peygamber Sevdalıları' flamaları ilginç görüntü oluşturdu. Miting sırasında öğle ezanının okunması nedeniyle müzik yayınına 10 dakika ara verilirken, katılımcılardan bazıları da cadde üzerinde toplu halde namaz kıldı.

Charlie Hebdo dergisi aleyhinde Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı, ilahilerin okunduğu, tekbir getirilen mitingde ilk konuşmayı Kürtçe yapan Molla Beşir Şimşek, Peygamber sevdalılarının tarihte hiç bir zaman küfre boyun eğmediğini ve eğmeyeceklerini söyledi.

Mitingde Türkçe konuşan Molla Osman Teyfur ise, peygambere savaş açanların tarih boyunca hep kaybettiklerini ifade etti.

"PEYGAMBERE DİL UZATANIN DİLİNİ KESERİZ"
Fikir ve düşünce özgürlüğü adı altında hiç kimsenin İslami değerlere hakaret etmeye hakkının bulunmadığını dile getiren Teyfur, insanların küfür tercih etmede serbest olduğunu anlatınken şöyle konuştu: "Onlar istedikleri hayatı tercih edebilir. Ama hiçbir şekilde Allah Resulüne onun haysiyetine, onun pak ali beytine, onun getirdiği değerler hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü olamaz. Kimse bunu düşünce fikir özgürlüğü diye nisanlara sunamaz. Bunlar ikiyüzlüdür. Fransa’da Yahudiler'i eleştiren bir yazarı kovdular. Allah Resul tüm müminler için çok değerlidir. TaifteZeydin kendi bedenini siper ederek onu koruduğu gibi bizler de bugün Allah Resulünü bütün saldırılardan korumak zorundayız. Allah Resulüne hakaret eden, Kab Bin Eşref’in dilini Muhammed bin Mesleme kestiği gibi bugünde Allah Resulüne uzatılan dillerin kesilmesi gerekir."
"AYAĞA KALKACAĞIMIZDAN KORKUYORSUNUZ"
Allah'ın İslam'a düşmanlık edenleri kuran-ı kerimde tehdit ettiğini de kaydeden Molla Osman Teyfur, şöyle konuştu: "Allah; İslam’a düşmanlık yapanları zaten Kur’anda tehdit etmiştir. Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri; siz Muhammed Mustafa’ya ve onun getirdiği değerlere galip gelemezsiniz. Sizin düşmanlığınızı bir sebebinin şu olduğunu biliyoruz; siz topraklarımızı çiğnediniz ama Muhammedi bir ruhla ayağa kalkacağımızdan korkuyorsunuz. Siz Muhammedi tanıdığımız takdirde sizi bu topraklardan kovacağımızı biliyorsunuz. O yüzden Muhammedi insanlara kötü göstermeye çalışıyorsunuz. Ama bugün onu seven, onun için kendini kurban edebilecek binlerce Muhammedi vardır. Tek sıkıntıları ihtilaflardır. Eğer ihtilafları çözerlerse o zaman emin olun hepiniz buralardan def olup gideceksiniz. O zaman Muhammedi ruh bu topraklara sahip olacaktır. İnsanların kanları ve kemikleriyle yaptığınız sarayları da yıkacaklardır. Vazgeçin bu düşmanlıktan. Gelin sizler de Muhammedi okuyun ve tanıyın ve ona tabi olun. Ancak bu şekilde lanetten kurtulacaksınız. Başka şekilde rahat edemeyeceksiniz."
Yaklaşık 2 saat süren miting sonunda Hz. Muhammed&e dua eden kalabalık Kürtçe 'Yaşasın Hizbullah' diye sloganattı.HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yunanistan'da 12 Türk Dağcı Kayıp!

Uğur Mumcu Anıtına Kırmızı Karanfil!

15 Bin Öğretmene Atama Yolda!
»  Kılıçdaroğlu, Gökçek'e Tazminat Ödeceyek
»  Flaş.. Site Kapatma, Torba Yasada!
»  ''Kadın Örtülü Olsada Caiz Değil''!
»  Kandil'den Uyarı Mesajı!
»  Kral'a Yas Sosyal Medyayı Salladı!
»  Büyükerşen Ameliyat Odu
»  Suudi Kral İçin Milli Yas İlan Edildi!
»  CHP'den Flaş İstifa
»  Bursa'da 4,5 Büyüklüğünde Deprem
»  Ali İsmail Davasında Flaş Gelişme
»  'Bizim Damat Sahtekarmış'!
»  Erdoğan'a Gezisini Yarıda Kestiren Ölüm!
»  Şamil Tayyar'dan Çarpıcı Açıklama!
»  Ünlü Çiftten Flaş Karar
»  Mahkemeden Kesintiyi Durdurma Kararı!
»  Boşanmalar Neden Arttı?
»   PKK'lı olmayanlar da PKK'lı olacak!
»  Erdoğan: "Bu Okulları Kapatın"!
»  Somali'de Türk Heyetine Bombalı Saldırı
»  Etiyopya'da Erdoğan Önlemi!
»  AKP’yi yalanlayan anket
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.