Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5209
EURO
34,9690
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.436,410
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dogal Gaz'a zam mı geliyor?
Dogal Gaz a zam mı geliyor?
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol ve doğalgazın dolarla alınıp TL ile satıldığını ve zam yapmamak için çok zorlandıklarını belirtti. Yıldız, zam olup olmayacağını önümüzdeki günlerde değerlendirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
 
24.9.2014 - 16:27

Enerji Bakanı Taner Yıldız TRT'de Haber Ötesi programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanlığı'nda gerçekleştirilen programda Yıldız, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör ile Serhat Akça'nın sorularını cevapladı.
Türkiye'nin atom bombası yaptığı yönündeki iddialarının yalanlayan Yıldız, Türkiye'nin böyle bir teknolojisinin olmadığını teknolojisi olsa da böyle bir şey yapmayacağını söyleyerek, taraf olunan uluslararası anlaşmaları hatırlattı.

AK Parti hükümetleri yaptıklarını anlatmakta güçlük çektiği bir ortamda yapmadıklarını savunma ihtiyacı hissettirildiğini söyleyen Yıldız, "Son 2 ay içerisinde İsrail'e jet yakıtı mı sattık, IŞİD'den petrol mü alıyoruz, atom bombası mı yapıyoruz... Bunların üçü de bu dediğim gerekçeyle teknik konu olmaktan ziyade siyasi itibarsızlaştırmayla alakalı konulardır. Türkiye'nin batıya dönük modern yüzünü gölgelemeye yönelik çalışmalardır" dedi.

Türkiye'nin Uluslararası Atom Enerjisi'ne üye ve 4 temel anlaşmanın da tarafı olduğunu hatırlatan Yıldız, her yıl denetimlerin yapıldığını belirtti.

Yıldız konuya ilişkin şunları söyledi:

"Yapılan itham şu: Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Pakistan'dan alınan satrafüj pomlaları ile beraber İran benzeri bir açılım mı yapıyor Türkiye? Türkiye'nin böyle bir teknolojisi yok, teknolojisi olsa bile böyle bir niyeti yok. Biz Japonya'nın nükleer santrallerinin barışçıl amaçlarla kullanılmasını TBMM'ye getirirken, malum gazetede paralel yapıdan bir arkadaş bir yazı yazdı. Türkiye İran'ın yolunda, şu anda Die Welt'in yazdığının hemen hemen türkçeleşmiş halini yazdı. Ben o zaman bunu bir Türk olarak mı yazıyorsunuz, bir Japon olarak mı yazıyorsunuz diye sordum."

İddianın nükleer atıklardan bomba yapılacağı şeklinde olduğunu hatırlatan Yıldız, "Şimdi hangisine yanarsın, hangi birinin yanlış olduğunu söylersin, baştan sona hepsi yalan. Tahmin ediyorum 17-25 Aralık'tan sonra ocak ayının ortasında bize bu itham yapıldı. Sorum şu niçin 6-8 ay ara ile bu paralel yapıdaki çıkış Die Welt'in haberi ile örtüşmüştür. Ben de bunu merak ediyorum" diye konuştu.

Söz konusu iddiada talimatı o dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini hatırlatan Yıldız, "Bu talimatı verse bana vermesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

ENERJİ BAKANI OLARAK 4 YIL DİNLEMİŞLER

Kendisine yönelik dinleme iddialarına da değinen Yıldız, kendisinin Enerji Bakanı olarak 4 yıldır dinlendiğini belirtti ve "Her halde bu bilgileri kapı komşunuza vermiyorsunuz" dedi.

Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Yıldız, Türkiye'nin IŞİD'den petrol almasının söz konusu olmadığını, IŞİD'in böyle bir petrolünün de olmadığını belirtti.

Öngörülen bir IŞİD petrolünden bahsediyoruz, niçin İran ve Suriye'nin beyanları New York Times'in halerlerinde yer almadı, neden Türkiye geçiyor sorularını soran Yıldız, Irak'tan alınan petrolle ilgili ise alımın Irak Anayasasına göre yapıldığını belirtti.

"HAYIRDIR BİR ŞEY Mİ OLDU SAYIN BAŞBAKANIM"

Bakan Yıldız, kurtarılan konsolosluk personeline ilişkin haberi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Azerbaycan'da bulundukları sırada aldığını söyleyen Yıldız, arandığında ilk anda hissettiklerini şöyle anlattı:

"Hayırdır bir şey mi oldu Sayın Başbakanım dedim, durumu anlatınca o kadar rahatladım ki, durum hakkında Sayın Başbakanımız bilgi verdi."

Azerbaycan'da TANAP Projesinin temelinin atılmasının konsolosluk görevlilerinin kurtarılmasının gölgesinde kaldığına değinen Yıldız, projenin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin ikinci büyük ortak olduğunu belirten Yıldız, Türkiye'den firmaların bu projede görev alacağını belirtti.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ TÜRKİYE'Yİ OLUMSUZ ETKİLER

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya Yıldız, "Rusya'nın Ukrayna'da kaynaklanan bir krizi olursa bundan Türkiye etkilenir, çünkü Türkiye gazını Ukrayna'dan gelen borulardan alıyor" dedi.

Türkiye'deki yağışların az olmasının enerji verimliliğini de olumsuz etkilediğini belirten Yıldız, özellikle elektrik üretimini olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

Doğalgaz'la güvenli elektrik üretiminin sağlandığını ifade eden Yıldız, nükleer santralde işler yolunda gidip gitmediği yönündeki soruya da cevap verdi. Yıldız, projede herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

BAĞIMLILIK KARŞILIKLI

Türkiye'nin enerjide yüzde 70 oranında dışa bağımlı olduğunu belirten Yıldız, bunun tek taraflı bir bağımlılık olmadığını ifade etti. Yıldız, Rusya'nın da nükleer enerji projesinde Türkiye'ye 22 milyar dolar getireceğini ve bu bağımlılığın karşılıklı olduğunu söyledi.

MALİYETLE İLGİLİ ARTIŞ DÜZENLENMELİ

Torba yasa ile Zonguldak'ta kapanan maden ocakları olduğu hatırlatılarak, yasada revizyon yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya cevap verdi.

Yasa ile çalışma şartlarını ve ücretleri yer altında çalışanların lehine yaptıklarını söyleyen Bakan Yıldız, bunun ek maliyet getirdiğini ifade etti. İşçi ve işverenin birbirinden ayrılmaz içi parça olduğunu belirten Yıldız, işverenin kaybının önlenmesinin gündeme geldiğini ancak bunun yanlış değerlendirildiğine değindi. Bunun işverene yeni bir hak vermek olmadığını ifade eden Yıldız, muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine de tepki gösterdi.

Şu anda yaşanan sorunu yasa tasarısının görüşüldüğü dönemde tahmin ettiğini belirten Yıldız, maliyetle ilgili artışın düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Maden yasasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yıldız, düzenleme hakkında 14 Ekim'den önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bilgilendirilmesi ile TBMM'ye gelebileceğini ifade etti.

DOĞALGAZ'A ZAM YAPILACAK MI?

Doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Yıldız, petrol ve doğalgazın dolarla alınıp TL ile satıldığını ve zam yapmamak için çok zorlandıklarını belirtti. Yıldız, zam olup olmayacağını önümüzdeki günlerde değerlendirerek kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vatandaş kredi kartına yüklendi!

THYden 55 TLye uçuş imkanı

Taraf'tan Kayıp Altın Bombası!
»  Altın dip yaptı,dolar tutulmuyor!
»  BDDK Başkanı hastanelik oldu
»  Altın çakıldı!
»  Fed'den piyasaları alt üst eden karar
»  Palandöken yeniden TESK Başkanı!
»  Yeni bir torba yasa daha geliyor!
»  Kurbanlık fiyatları açıklandı!
»  Bank Asya'dan flaş açıklama!
»  DOLAR, 2.22'Yİ GÖRDÜ!
»  SABİHA GÖKÇEN SATILDI!
»  FAİZİ SERT İNERSE DOLAR REKOR KIRAR
»  TÜRKİYE EKONOMİDE KÜME DÜŞTÜ!
»  YENİ TÜRKİYE DURDU!
»  DOLAR YİNE YÜKSEK ATEŞLİ
»  AKARYAKIT'TA SÜRPRİZ İNDİRİM!
»  ÇEYREK ALTIN 200 TL OLACAK!
»  DOLAR'DA HIZLI YÜKSELİŞ
»  ALTIN ZENGİNİ ÜLKELER!
»   YOKSULLUK SINIRI 3 BİN 149 TL!
»  BANK ASYA'DAN FLAŞ HAMLE!
»  DOLAR VE EURO ÇAKILDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.