Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7856
EURO
43,0552
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.033,430
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET PSİKOLOJİK HAREKAT FAALİYETLERİNİ BIRAKTI
EMNİYET PSİKOLOJİK HAREKAT FAALİYETLERİNİ BIRAKTI
 
Emniyet Genel Müdürlüğü; psikolojik harekat faaliyetlerini bırakıp, "bilgilendirme" faaliyetlerine başladı
 
28.1.2009 - 00:20
Emniyet Genel Müdürlüğü yıllardır yürüttüğü psikolojik harekat faaliyetlerini bırakarak, "bilgilendirme" faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı'nda ve illerde bulunan Psikolojik Harekat Şubeleri kapatılarak, yerlerine "Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Şubesi" kuruldu.
İçişleri Bakanlığı'nın bünyesinde oluşturulan Terörle Mücadele Müsteşarlığı'nın kuruluş aşaması devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de terörle mücadelede önemli kararlarla yeni stratejiler çiziliyor. İlk olarak 1986 yılından beri Terörle Mücadele ve Harekat adıyla faaliyet yürüten başkanlık bünyesindeki "Harekat" kaldırıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın onayı ile birimin adı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı olarak belirlendi.
Bu aynı zamanda operasyon birimi olan Terörle Mücadele Şubesi'ni bu görevini Özel Harekat Daire Başkanlığı ve alt kurumlarına bırakması olarak yansıdı.
Bu yapılanmada en önemli unsur ise Psikolojik Harekat Şubesi'nde yaşandı. Şube, polisin "psikolojik harekat" yaptığı gerekçesiyle yoğun eleştirilerin hedefi oluyordu. Konu yaklaşık üç ay önce yapılan 81 il emniyet müdürlüğü terör şube müdürleri toplantısında da konu masaya yatırılmış, TEM müdürleri bu şubenin yeniden yapılandırılması yada kaldırılmasını istemişlerdi.
Düzenleme ile TEMÜH Dairesi bünyesindeki "Psikolojik Harekat Şubesi" kaldırılarak, "Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Şubesi" kuruldu. İl emniyet müdürlüklerindeki Terör Şubelerinde de aynı düzenlemeye gidildi. Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Şubesi terör örgütlerinin eleman kazanma ve propaganda çalışmalarına karşı faaliyette bulunacak. Örgütler hakkında üniversiteler ve ilk öğretim okulları başta olmak üzere konferans, panel ve seminerler düzenleyecek.
Aynı düzenleme ile ayrıca İnsan Hakları Şube Müdürlüğü de TEMÜH bünyesinden çıkarıldı. Bu şube yansıması olan ve sürekli ortak hareket ettiği birim olan Emniyetin Hukuk Müşavirliği'ne devredildi. Personel Şube Müdürlüğü'nün
adı İnsan Kaynakları Şubesi'ne, Araştırma ve Değerlendirme Şubesi adı da Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü olarak belirlendi. ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UZANLARIN YALISI BUGÜN SATIŞA ÇIKARTILIYOR

İNTERNET'TE HIZMI İSTİYORDUNUZ İŞTE SİZE HIZ

BU GÜNCELLEMEYİ MUTLAKA YAPIN
»  SARIZEYBEK:"BAYDEMİR'İ NEDEN GÖREVDEN ALMIYORLAR"
»  BOR İŞÇİLERİNE SEKS YASAĞI
»  İŞTE ÖLÜMSÜZ OLAN TEK CANLI
»  ATİLLA OLGAÇ MİZAHÇILARA MALZEME OLDU
»  IŞIKARA'DAN ÜRKÜTEN DEPREM TAHMİNİ
»  PİRİ REİS'İN HARİTASININ SIRRI!
»  OBEZİTE, HAPŞIRIKLA BULAŞIYOR
»  YEŞİL KART'A YENİ DÜZEN
»  2009'UN İLK GÜNEŞ TUTULMASI
»  MERSİN'DE ÇEKİRDEKSİZ LİMON ÜRETİLDİ
»  VALİ'Yİ ÇIĞ FACİASINDAN ERDOĞAN KURTARMIŞ
»  CHE HAYRANLARI YIKACAK HABER
»  12 BİN KİŞİYE İŞ VERECEK
»  ANADOLU'DA SEKS PATLAMASI
»  ÖLÜMDEN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF
»  İDDAA'DAN KAZANDIĞI PARASINI ALAMIYOR
»  BU HIRSIZLAR ZAMAN AŞIMINDAN YİNE YIRTTI
»  "ELİMİZE BU KEZ FIRSAT GEÇTİ AKP'Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ"
»  GASPÇI DİYE KEÇYİ TUTUKLADILAR
»  "AKREPLER KRALİÇESİ" 5 BİN AKREPLE 33 GÜN YAŞADI
»  2 TON ALTIN YERİNE HAYAL KIRIKLIĞI BULDULAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.