Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9880
EURO
48,0856
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.462,950
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, AHMEDİNECAD İLE NE GÖRÜŞTÜ?
ERDOĞAN, AHMEDİNECAD İLE NE GÖRÜŞTÜ?
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, barışçıl amaçlarla, insancıl amaçlarla nükleer enerji noktasında atılacak olan adıma kimse olumsuz yaklaşamaz düşüncesindeyiz. Ama tabii kitle imha silahlarının yayılmasına da dünyada hiçbir ülke olumlu yaklaşamaz" dedi.
 
5.5.2006 - 17:15
      Bakü’de konakladığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bugün yaptığı görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin soruya, "Sayın Ahmedinejad ile kendisinin talebi üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın faaliyetleri ve geleceğini görüştük. Bu arada nükleer enerji konusundaki gelişmeleri de ele aldık" karşılığını verdi.
      Erdoğan, "Bir telkininiz oldu mu" şeklindeki soru üzerine de "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, barışçıl amaçlarla, insancıl amaçlarla nükleer enerji noktasında atılacak olan adıma kimse olumsuz yaklaşamaz düşüncesindeyiz. Ama tabii kitle imha silahlarının yayılmasına da dünyada hiçbir ülke olumlu yaklaşamaz" diye konuştu.
      Başbakan Erdoğan, bir başka gazetecinin, "Nasıl bir karşılık aldınız" sorusunu da "Onlar da zaten bu anlayıştalar. Farklı düşünmüyorlar" diye yanıtladı.
      Öte yandan, Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesinde Türkiye ile İran arasındaki ikili ticari ilişkilerin, özel sektörün karşılıklı teşviki konusunun ve ikili ilişkilerin nasıl ilerletilebileceğinin görüşüldüğü öğrenildi.
      Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, nükleer enerji konusunda Türkiye’nin bilinen tavrını açıkladı ve şeffaflığa vurgu yaptı.
      Uluslararası toplumla ilişkilerin sürdürülmesinin altını çizen Başbakan Erdoğan’ın, "Çözüm masada olmalı. Sonuna kadar diplomatik çözüm zorlanmalıdır" dediği kaydedildi.
      İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın da görüşmede, "Nükleer çalışmaları barışçıl amaçlarla yapıyoruz. Buna hakkımız var" dediği ifade edildi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞEMDİNLİ DURUŞMASI YİNE TARTIŞMALI

CHP, BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI'NI TRUVA ATINA BENZETTİ

ELAZIĞ'DA TREN YOLUNA BOMBA
»  AB VATANDAŞLARI ARASINDAKİ KÖTÜMSERLİK ARTIYOR
»  SINIR KAPILARINA SÜPER YETKİLİ VALİ
»  EMNİYET'TEN PORNO'YA VE KUMAR'A FREN
»  ERDOĞAN, AHMEDİNECAD'LA 1 SAAT GÖRÜŞTÜ
»  CHP'DEN DENİZ GEZMİŞ İÇİN YASA TEKLİFİ
»  ARINÇ'IN GÖZÜ KÖŞK'TE
»  ŞENER: "CUMHURBAŞKANLIĞI HEDEFİM DEĞİL"
»  FUTBOL DÜNYASINDA ŞOK...FENER SATIŞA MI GELDİ?
»  ARINÇ:"DİYANET KALDIRILSIN"
»  İDDİANAMEDE BÜYÜKANIT MAKASI
»  AKP'YE KARŞI DEMİREL'Lİ CEPHE
»  ERDOĞAN'IN CAMİ PAZARLIĞI
»  "SINIR ÖTESİ OPERASYON AKILSIZCA OLUR"
»  ŞEMDİNLİ AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA
»  MASON LOCALARINA İNCELEME
»  ŞEMDİNLİ DAVASINDA 3.5 SAAT İFADE
»  HAYRET! DTP HAKKARİ'DEKİ SALDIRIYI KINADI!
»  İL'İNE SANAYİ İSTEMEYEN VALİ!
»  AFETZEDE'YE BORÇ İNDİRİMİ TASARISI
»  TEK ÇATI'DA SEZER'İN DEDİĞİ OLDU
»  HAKKARİ'DE TANKLARLA BALANS AYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.