Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3866
EURO
34,7862
IMKB
10.000,000
ALTIN
2.435,930
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'IN TARTIŞILAN 'ANA' İMTİYAZI
ERDOĞAN IN TARTIŞILAN   ANA  İMTİYAZI
 
Seçim mitingleri için il il dolaşırken Başbakanlık'a ait uçak, helikopter, otobüs ve makam aracını kullanmayı sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP'nin tutumuna ilişkin tartışma büyüyor.
 
29.6.2007 - 08:25
Erdoğan, dün de Başbakanlık'ın "Oba" helikopteriyle gezilerini sürdürürken muhalefet temsilcileri savcıları ve YSK'yı göreve çağırdılar.
Erdoğan, son olarak Malatya, Diyarbakır, Niğde, Aksaray gezilerini Başbakanlık'a ait ANA uçağıyla gerçekleştirdi. Erdoğan'ın resmi araçlarla gerçekleştirdiği miting trafiği, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'ın dünkü köşe yazısına da yansıdı.
Erdoğan'la Niğde ve Aksaray mitinglerine Başbakanlık uçağıyla gittiklerini anlatan Berkan, şu ifadeleri kullandı: "Bu arada üç kez Başbakanlık'ın helikopteriyle havalandık, dört farklı otobüse (ikisi AKP'nin, ikisi Başbakanlık'ın) bindik. Başbakan dört konuşma yaptı, bunlardan ikisi miting konuşması, diğer ikisi ise TOKİ'nin yaptığı konutların teslimi ve temel atma törenlerindeydi. (...) Başbakanlık'ın yeni helikopteri gece de uçabiliyor, o sayede havalandık ve yeniden Nevşehir Havaalanı'na gittik."
Erdoğan'ın dün de Başbakanlık'ın helikopteri "Oba" ile Çorum, Yozgat ve Tokat'a gitmesini eleştiren muhalefet partileri şu eleştirileri dile getirdiler:

CHP: Ödeme yapsın

Kemal Anadol (CHP Grup Başkanvekili): Başbakanlık uçağı, helikopteri parti makam aracı oldu. TOKİ'yi de AKP il örgütüne çevirdi. YSK bu durumun hukukla bağdaşmadığını, açılışların parti mitingine döndürülemeyeceğini açıkladı ve usulsüzlüğü tescil etti, ama nafile. Başbakan yasalara uyma terbiyesine sahip değil. AKP kamu kaynaklarından yapılan bütün bu harcamaları devlete ödemelidir. Devlet, Hazine yardımını bu partilere niye veriyor?

MHP: Bu bir rezalet

Mehmet Şandır (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Başbakan suç işlemektedir. Savcıları ve YSK'yı göreve davet ediyorum. Parti mitinglerine hile karıştırılıyor. Bu bir rezalettir. Kamu kaynaklarıyla parti propagandası yaptığı için toplumun güvenini sarsıyor. Savcıların harekete geçmemesi halinde Şandır olarak suç duyurusunda bulunacağım.

DP: Ahlaki de değil

Nüzhet Kandemir (DP Genel Başkan Yardımcısı): Başbakan bu gayri ahlaki durumu, kanunları çiğneme tutumunu hâlâ devam ettirmekte. TOKİ açılışlarını YSK'nın uyarısına rağmen parti mitingine çevirmesi Türk siyaseti için talihsizliktir. Başbakanlık araçlarıyla yapılan harcamalar AKP tarafından derhal karşılanmalı.

AKP: Kanuna uygun

AKP'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ise "Başbakan sırf miting için değil, resmi açılışlar için de gidiyor. Siyasi tarihimizde bakanlar, başbakanlar hep bu davranışı sergilemişlerdir. YSK, yasak tarihini 12 Temmuz olarak ilan etti. Kanun ne diyorsa o. Biz kanunlara harfiyen uyuyoruz" dedi. Çetinkaya, harcamaların AKP tarafından karşılanıp karşılanmadığına ilişkin soruya, "Hayır, siyasette bu konu bugünün meselesi değil ki" karşılığını vermekle yetindi.

1 günde 10 bin euro

CHP, ölümlü bir kazaya sahne olan Hatay gezisi için kiraladığı ve standartları daha düşük olan MI-2 tipi bir helikopterin saatine 1000 euro olmak üzere toplam 10 bin euro ödediğini açıklamıştı.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GAYRİ MÜSLÜMLERİ KORUYUN TALİMATI

EKRANDA BAŞÖRTÜSÜ KAVGASI

PAŞA'NIN GÜNDEME GETİRDİĞİ ÜÇ İHANET
»  PERİNÇEK İSVİÇREYİ KORKUTTU
»  HARİTA ÖYLE ÇİZİLMEZ BÖYLE ÇİZİLİR
»  CUDİ DAĞINA TÜRK BAYRAĞI
»  AFRİKA SICAKLARI AZALIYOR
»  SICAKLAR KARPUZ ÇATLATTI
»  ŞEMDİNLİ HAKİMLERİ SÜRÜLDÜ
»  İSVİÇRE PERİNÇEK'E VİZE VERMEDİ
»  CEM UZAN ''4 PARTİMECLİS'E GİRECEK'' DEDİ
»  İŞTE HAKİM VE SAVCI ATAMALARININ LİSTESİ
»  "ANANI DA AL GİT "CEZAEVİ'NDE
»  "KURAKLIK NEDENİYLE ÇİFTÇİLERİN BORCUNU ERTELİYORUZ"
»  ÖĞRENCİLERE SAİDİ NURSİ SÖZLÜSÜ!
»  ŞEMDİNLİ HAKİMLERİNİN TAMAMI SÜRÜLDÜ
»  CENAZE TÖRENİNDE 'KAHROLSUN TÜRKİYE'DİYE BAĞIRDILAR
»  "SINIR ÖTESİ ÇÖZÜM DEĞİL"
»  CUDİ DAĞI'NA DEVASA TÜRK BAYRAĞI ÇİZİLDİ
»  ORHAN DOĞAN İÇİN AMBULANS UÇAK GETİRİLDİ
»  AKP'Lİ VEKİL ADAYINDAN 'TAYYİP SU'LU PROMOSYON
»  ÇUKUROVA'DA KARPUZ ÇATLATAN SICAKLARI
»  JANDARMA TOKİ'YLE UZLAŞMA YOK
»  "ALMANLAR BİZİ MÜSTEMLEKE GİBİ GÖRÜYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.