Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EYT İle İlgili Sürpriz Açıklama
EYT İle İlgili Sürpriz Açıklama
 
Çıkıp çıkmayacağı yılan hikayesine dönen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT için net tarih verdi.
 
17.1.2022 - 22:23

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın durumu tam bir yılan hikayesine döndü. Hükümet kanadından 2021 yılı içerisinde gelen açıklamalar, EYT'lileri umutlandırmıştı; ancak daha sonra gelen açıklamalarda öncelik sırasının EYT olmadığı ifade edilmişti.Yapılan açıklamalarda öncelikli sorunların memurların 3600 ek gösterge sorunu ve asgari ücrete 2022 yılında yapılacak olan düzeltmeler olduğu söylenmişti.

EYT ile ilgili ise son açıklama geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti.Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı bir açıklamada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili, "Buradaki sorun yaş şartına takılanlar.

Bu konuda AYM kararı var. AYM, yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir diyor. Sigorta sistemi prime dayalıdır. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunlar dikkate alınıyor. Bize haksızlık yapıldı diyorlar. Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var." demişti.

Bilgin, "Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır." diye konuşmuştu

.Milli Gazete'de yer alan habere göre yüzbinlerce EYT mağdurunu yakından ilgilendiren son dakika EYT açıklaması ise AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. 24 TV’de Arafta Sorular programına katılan Akbaşoğlu, EYT hakkında beklenti içerisinde olanlara yönelik kritik bir açıklamada bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında da konuşan AK Partili Akbaşoğlu, EYT mağdurları için yaptığı açıklamada tarih verdi. EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, EYT ile ilgili durumun çalışma programlarının içerisinde yer aldığını belirtti.EYT hakkında konuşan ve tarih veren Muhammed Emin Akbaşoğlu, şöyle konuştu: EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor.

EYT yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz. EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Arnavut Gazeteciye Yanıt

Kavala'nın Tutukluluğuna Devam Kararı

Akşener:Mesele 'Ben' Meslesi Değil...
»  Selvi'den CHP'yi Karıştıracak Yazı
»  İmamoğlu'ndan Yatırım Tepkisi
»  Muharrem İnce CHP'yi Topa Tuttu
»  Erdoğan'dan HDP'li Güzel Açıklaması
»  Uzay Ajansı'ndan '20 Bin TL' Yalanlaması
»  MHP'den Süleyman Sazak Açıklaması
»  Emekli Vekillerin Danışman Maaşı İsyanı
»  Kılıçdaroğlu:Her Geçen Gün Güçleniyoruz
»  Karamolaoğlu Taburcu Edildi
»  CHP’den Kurultay Kararı
»  Özel Okulların Zam Kurnazlığı
»  "Evlerde Elektrik Faturası Yangını Var"
»  ''Güzel Fezlekesine Evet Oyu Vereceğiz''
»  Selçuk Özdağ'a Soruşturma
»  TFF Ziraat Kupası KuralarıÇekildi
»  Akşener'den Erdoğan'a Adaylık Yanıtı
»  Araçlardan Akaryakıt HIrsızlığı!
»  Ankara Merkezli 12 İlde FETÖ Operasyonu!
»  600 Kişilik Mecliste Çoğunuk Bulunamadı
»  Altay'da Mustafa Denizli Dönemi Bitti
»  İl Başkanına Fetö Gözaltısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.