Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan: Senaryoları Yırtıp Attık
Erdoğan: Senaryoları Yırtıp  Attık
 
Konya'daki Şeb-i Arus törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törenine katıldı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan, katılımcılara seslendi.
 
17.12.2014 - 15:03

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Erdoğan yaptığı konuşmada 'Üstad'ı 741. yıldömünde yadediyor mekanının cennet olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Dün yaşanan Pakistan'daki elim hadise nedeniyle başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Dün, bir okula yapılan terörist saldırı neticesinde 130'u aşkın öğrenci ve öğretmenimizin katledildiği o olayı teessürle öğrendik.

Kardeşimiz Pakistan'la ilişkimiz sarsılmadan devam edecek. Bu masum çocukları hedef alan bu alçakça saldırı sanıyorum ki bölgedeki tüm ülkelerin tüm dünyanın terörün karanlık yüzünü bir daha görmelerine sebep olur. Pakistan'a bir kez daha sabır başsağlığı diliyorum. Ben en son buraya Başbakan olarak geldim son mitingimi burada yaptık, vedamızı burada yaptık. Hatmemizi de burada yaptık, Fatihamızı burada okuduk. Rabbim bundan sonra da bizi birbirimize mahçup etmesin.

HATMEMİZİ DE BURADA YAPTIK, FATİHAMIZI DA BURADA OKUDUK
Konya'da Hatime yaptığımız gibi biliyorsunuz Konya'da tekrar Fatiha'yı da okuduk. Kapanışı Konya'da yaptık ama açılışı ve devamını yine Konya'da yaptık. Konyalı bir kardeşimize Ahmet Davutoğlu kardeşimize Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu.3,5 Ay oldu. Hamdolsun Sayın Başbakanımız çok büyük bir azimle milletin ve konyanın emanetini iftiharla ve bir o kadar da hakkıyla taşıyor. Bugün Hazreti Mevlana'nın 741. Yıldönümüdür. şebi Arus'ta farklı bir vuslat daha yaşıyoruz. Anadolu Selçuklu Devleti'nin kadim Başkenti Konya'yı Osmanlı'nın kadim Başkenti İstanbul'a bağlıyor, iki kadim devletin başkentini birbirine bağlıyoruz. Ankara'da Hacı Bayramı Veli ile Eskişehir'de Yunus Emre'yi buluşturduk. Cumhuriyet ile Selçuklu'nun, Hacı Bayramı Veli ile Mevlana'nın vuslatını gerçekleştirdik. 25 Temmuz 2014'te Ankara, Eskişehir, İstanbul birbiri ile buluştu. Bugün bir başka adım atıyoruz. Bu güzel halkaya Konya ile İstanbul'u da ekliyoruz. Az önce de bakanım söyledi. Eyüp Sultan hazretleri olmak üzere İstanbul'un manevi mimarları Konya'nın manevi mimarları ile kucaklaşıyor. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası artık ne 10, ne de 13 saat tam olarak 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak. Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek. Ankara Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Durmuyoruz durmak yok yola devam. Kısa sürede inşallah tüm bu hatları da bitirecek Türkiye'yi ulaşımda yüksek bir safhaya getirmiş olacağız.Bugün başlayacak seferlerin tüm herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu hatların tamamlanmasında sefere başlamasında emeği geçen herkese her kurumumuza teşekkür ediyorum. Yeni tren setlerinde çalışacak arkadaşlarıma başarılar ve hayırlı işler, yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum.

İNSANIMIZ İNSAN YERİNE KONMADI
Bu ülke yakın tarihte çok büyük acılar çekti sorunlar yaşadı. Bizim dedelerimiz annelerimiz babalarımız onların ardından bizler bu ülkede ağır sorunları yaşamak zorunda bırakıldık. Dünyada özellikle yaşanan hızlı kalkınmayı on yıllar boyunca seyretmek zorunda kaldık. Ulaştırmada o dar yollarla büyük sıkıntı verdik çok sayıda can verdik. Eğitimde mahrum bırakıldı, sağlıkta insanımız insan yerine konmadı. Gençlik dönemimi hatırlıyorum. SSK'nın malum Genel Müdürü olduğu dönemi d üşünüyorum. Hastalarımızın sağlam giripte hasta çıktığı günleri düşünüyorum. Hızlı Trenleri sadece televizyonda görüyorduk. Uçağı sırtüstü yere yatıyor gökyüzünde izliyorduk. Modern temiz hastaneleri güzel okulları sadece yabancı filmlerde görüyorduk o da renkli değil siyah beyaz. İnsanın insan gibi yaşadığını uzaktan görüyorduk.

ARTIK HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ
Biz umudumuzu yitirmedik. Mücadele azmini kaybetmedik. Milletimize hizmet etme aşkımızı sevdamızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da milletin de bir hesabı vardır dedik sabırla sebatla mücadele ettik. 12 Yıl önce milletimizden emaneti devraldık, kollarımızı sıvadık. Darbe planladılar, senaryolar yazdılar onları yırttık attık. Milletle beraber olduk, milletle beraber yürüdük. 12 Yılda Türkiye'ye çok büyük değişiklikler yaşattık. Biz şunu söyledik bu millet azizdir, mu ülke azizdir. Tarihimiz ecdadımız medeniyetimiz azizdir. Bu aziz millet durdurulamaz. Bu aziz ülke horlanamaz. Bu kutlu yürüyüş engellenemezdi. Bu millete kimse boyun eğdiremez, diz çöktüremez. Bizim gündemimizi kimse belirleyemez dedik. Bizim 12 yılda millet için yaptığımız her adım elbette birilerini çok rahatsız etti. Karanlıktan beslenenler aydınlıktan rahatsız oldular. Eski Türkiye'nin yolsuzluk, yoksulluğundan beslenenler büyüyen Türkiye'den rahatsız oldular. Eski Türkiye'ye istedikleri gibi istikamet çizerlerdi. Mazlumların sesi olmamızdan rahatsız oldular. Biz ne dedik bu dünyada bizde varız dedik. Bu denklemde bizde varız dedik. Biz ne dedik dünya 5'ten büyüktür dedik. Yüzyıl boyunca hoorladığınız dışladığınız Türkiye ayakları üstünde doğruldu ve artık haddinizi bilin dedik. O kirli ellerinizi Türkiye'nin üzerinden çekeceksiniz dedik. Türkiye'ye gündem belirleme Türkiye'ye istikamet çizme alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz dedik bundan rahatsız oldular.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İlker başbuğ'dan Aytaç Yalman'a Cevap!

Kapadokya'da Balon Kazası, 1 Kişi Öldü!

Diyarbakır'da Olaylı Gece, 1 kişi öldü
»  Gözaltındaki gazeteciler için kampanya
»  Şişli'de Zoraki Barış!
»  ''Hükümete Hakkımızı Helal Etmiyoruz''
»  Savcılar Fuat Avni'nin Peşinde!
»  Ankara'da17 Aralık Eylemi
»  ''Tüm Bakanlar İntihar Ederdi''!
»  ''Nezarette Çok Eğlendik''
»  Davutoğlu'ndan Flaş Gülen Açıklaması!
»  CHP'den Kriz Yaratan Pankart!
»  Meclis Kürsüsünde Eylem!
»   Flaş.. Tükiye Yas İlan Etti
»  AB'den Türkiye'ye Çok Sert Uyarı!
»  Sivas'tan Selçuk Şahin Bombası!
»  Adliye Koridorunda 'Çarşı' marşları
»  Taliban'dan Okula Baskın, 20 ölü!
»  Almanya'dan 14 Aralık Tepkisi!
»  Cumhurbaşkanı'ndan gece yarısı atamaları
»  14 Aralık Operasyonunda Flaş Gelişme
»  AB'den Erdoğan'a jet yanıt
»  İşte Operasyonu Başlatan İsim!
»  İşte Yargıtay'ın 144 Yeni üyesi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.