Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8541
EURO
47,2086
IMKB
10.080,000
ALTIN
4.273,670
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan’dan yüzde 50+1 Açıklaması
Erdoğan’dan yüzde 50+1 Açıklaması
 
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'den fazla oy almaya gerek bırakmayacak yasal düzenlemenin sinyalini verdi. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Meclis’e ön hazırlığımızı getirebiliriz." dedi.Faruk Çelik'in ortaya attığı formüle göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 40'ın üzerinde oy alan isim Cumhurbaşkanı seçilecek. Yani en az yüzde 50 artı 1 oy şartı aranmayacak.
 
1.10.2019 - 16:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından Meclisten ayrıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop resmi törenle uğurladı.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski bakanlardan Faruk Çelik'in ortaya attığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Yüzde 50+1' zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, bu konuda bir çalışma yaparak Meclis'e getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis'tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

FARUK ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AKP’nin kurucularından ve önceki hükümetlerde bakanlık yapan Faruk Çelik, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisinde bulunmuş ve “İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formulü Türkiye’yi yorar” demişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Otogaza Büyük Zam

MHP'den Devlet Bahçeli Açıklaması

İBB'den Metrobüs Özürü
»  Yargı Paketine Muhalefet Rötuşu!
»  Selvi 'Değişim Başlıyor mu?' Diye Sordu
»  Fetö'den Alçak Çağrı
»  Tabip Askerlere Fetö Operasyonu
»  Hava Kuvvetleri'nde FETÖ Operasyonu;
»  Davutoğlu İstanbul'daki Üssünü Seçti
»  ASELSAN’da Dikkat Çeken Tasfiye
»  Sosyal Medyada Elektrik ZammI Tepkisi
»  Flaş.. Yeni Yargı Paketi Mecliste
»  Akşener taburcu oldu
»  Ali Babacan Cumhurbaşkanı Adayı İddiası
»  9 İlde FETÖ Operasyonu!
»  Albayrak İkinci YEP'i Açıkladı
»  Erdoğan’dan Kaşıkçı Yorumu
»  Konut Kredisinde Yapılandırma Müjdesi
»  CHP’den Korkutan Cinsel Şiddet Raporu
»  Meral Akşener Hastaneye Kaldırıldı
»  Trabzon Beşiktaş'ı Fena Dağıttı 4-1
»  Meclis'te Personele, İşaret Dili Eğitimi
»  Erdoğan: Savaş Uçağımızı da Yapacağız
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Alış Verişte
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.