Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5626
EURO
43,6633
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,870
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EĞİTİMDE ÇOK TARTIŞILACAK ÖNERİ!
EĞİTİMDE ÇOK TARTIŞILACAK ÖNERİ!
 
İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensuplar Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "1+4+4+4 şeklindeki 13 yıllık zorunlu eğitim içinde çıraklık ya da Kuran kursları gibi eğitimlere de imkan verecek bir sistem oluşturulabilir. İlk 1+4'ten sonra zorunlu eğitim dayatması olmadan bir sistem oluşturulabilir" dedi.Hürriyet Eğitim'in haberine göre ÖNDER heyeti geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, Başbakan'a 13 yıllık zorunlu eğitim sistemi içinde, 'örgün eğitim dayatmasını' ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılması önerisinde bulunduklarını söyledi.
 
16.2.2012 - 12:52

Başbakan'dan bu konuda herhangi bir garanti almış olmalarının söz konusu olmadığını belirten Korkut, önerileriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Başbakan'a 1+4+4+4 sistemi içinde, isteyenlere çıraklık ya da Kuran kursları gibi istedikleri eğitimlere devam edebilme şansı verebilmek için, 1+4 veya 1+5'ten sonra örgün eğitim dayatmasının kaldırılmasını önerdik. Eğer zorunlu eğitim olacaksa tamamen örgün eğitim olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Belli bir kademeden sonra açık öğretim imkanlarının sunulması gerekir. Devlet illa herkesi eğiticek diye bir şey yok. Devletin kontrolünde tek tip bir eğitim uygulamasına karşıyız."

Bu uygulamanın kıyafet serbestliği de tanıyacağını belirten ve bu konudaki düşüncelerini zaman zaman Başbakan ve yetkililerle paylaştıklarını, hazırladıkları raporları sunduklarını da belirten Korkut, zorunlu eğitimin süresi ile ilgili bir öneride bulunmadıklarını da söyledi.

Hüseyin Korkut'un önerisini eğitim uzmanlarına sorduk. Öneriyi destekleyen de var, Türkiye'de bu sistemin uygulanmayacağını düşünen de. 

Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül: ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut'un bazı batı ülkelerinde olan home schooling (ev okulu) uygulamasını kastettiğini düşünüyorum. Bu uygulamayı yapan ülkelerde veliler çocuğunu okula göndermek yerine evde eğitim veriyor. Yani okul müfredatı evde uygulanıyor. Çocuk okula gitmeden okula gitmiş sayılıyor. Dersleri evde alıyor. Türkiye'de bu kadar sorun varken bu uygulamanın hayata geçmesi imkansız. Korkut'un dediklerini ancak bu şekilde alabiliyorum.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Çocukları ÖNDER Genel Başkanı'nın değidiği gibi tamamen serbest bırakmamalıyız. Amaç çocukları kurslara gitmesine imkan vermekse mesleki eğitim merkezlerini eğitim sistemi içine almalıyız. Zorunlu eğitimin bir parçası olmalı. Ülkemizde ara eleman sıkıntısı var. Öte yandan bu sistem çocukları gevşetici bir uygulama olur.

Eğitim Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın: Eğitimde seçeneklerin arttırılmasını her zaman destekliyoruz. Çocuğun illa örgün eğitime devam ettirmek gibi bir mecburiyetin olması anlamsızdır, dayatmadır. Eğitimde seçenek üretmek, özgürlük alanı yaratmak gerekir. Eski sistemde ilköğretim 8 yıla çıkmadan önce ilköğretim 5 mezunları, 6, 7 ve 8'i şu anda açık öğretimle tamamlıyorlar. Bu zaten devletin sisteminde var. Sertifikasyon olarak ortaya getirilen yeni bir şey yok. Şu anda  sistem 1+4+4+4 şeklinde bölündüğünde aynı hak yine devam etmiş olacak. Burada velilere olabildiğinde seçenek üretmek gerekir. Örgün eğitimi dayatmak ve bunun süresini olabildiğince arttırmak, okula karşı antipatiyi arttırıyor. Velilerin 'Devlet benim çocuğumu eğitme hakkımı elimden almaya çalışıyor' şeklinde bir bakış açısı geliştirmeye bcaşlıyor ki bu doğru değil. Devletin de böyle bir dayatma görevi yok. Devlet veliye eğitim ortamlarını seçnekleriyle sunup, özgürlük alanları yaratmalı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19931111.asp



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLKOKUL 5. SINIFLARA BAŞÖRTÜ DÜZENLEMESİ

MEMUR TAYİNİNDE YENİ DÜZENLEME!

70 BİN ÖĞRETMEN GERİ ÇAĞRILIYOR
»  TABLET BİLGİSAYARLARI SATTILAR!
»  BAKANDAN PKK'LI ÖĞRETMEN İTİRAFI
»  OKULLARDA ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITILACAK!
»  ESAS ÖĞRETMEN ALIMI AĞUSTOS AYINDA!
»  LİSE ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA HEYECANI
»  ŞUBAT'TA 17 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANACAK!
»  ÜNİVERSİTE'DE GAZ BOMBASI SKANDALI!
»  SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENE KADRO MÜJDESİ
»  ÖĞRENCİ UMRESİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?
»  19 KAYIS KUTLANMAYACAK!
»  PREFABRİK OKULLAR HİZMETE AÇILDI
»  KÖKLÜ ÜNİVERSİTEDE DİPLOMA SKANDALI
»  YÖK BAŞKANI, YÖK'Ü ELEŞTİRDİ!
»  SADECE DİPLOMA İŞ BULMAYA YETMEZ
»  DİYANETTEN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE UMRE
»  ÖĞRETMENLERDEN TÜRKÖNE'YE TEPKİ!
»  MECBURİ EĞİTİM 12 YILA ÇIKARILIYOR!
»  YÜZÜNCÜ YIL DERS BAŞI YAPIYOR
»  ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER YİNE ÜZÜLECEK!
»  YÖK'TEN KÜRTÇE VE ZAZA'CAYA ONAY
»  YÖK BAŞKANINA TWİTT YAĞMURU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.