Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FAKİRLİĞİN FOTOĞRAFLARI TBMM GENEL KURULU'NDA...
FAKİRLİĞİN FOTOĞRAFLARI TBMM GENEL KURULU NDA...
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, TBMM kürsüsünde fakirliğin ve yokluğun fotoğraflarını gösterdi.
 
23.6.2005 - 16:05
Bazı AK Partili Milletvekillerinin tepkisini çeken Sevigen, "Siz iktidarsınız. İktidar gibi yapamazsanız yarın muhalefet olduğunuzda bizim gibi... Yüzde 90'ı size oy vermiş... Ama 'Sayın Tayyip Erdoğan bizi Ramazan'da hatırlıyor' diyorlar. 11 ay zenginlerle birlikte ama 1 ay fakir fukaranın toplantısında. Hiç gördünüz mü, şu 11 aydan sonra bir işçi emekli sendikasına gitti mi, duydunuz mu gördünüz mü?" dedi.

CHP İstanbul miletvekili Mehmet Sevigen, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, beraberinde getirdiği yoksul insanların durumu ile ilgili fotoğrafları da gösteren Sevigen, "İnsan üzülüyor" diye konuştu.

"Ben niye milletvkili oldum?" diye soran Sevigen, şu ifadelere yer verdi: "Genelde baktım milletvekili ailelerine öğretmen çiftçi dar gelirli... Birileri gelmiş yönetenler zenginleşmiş yönetilenler fakirleşmiş. İnsanlar intihar ediyor. 'AKP'yi biz seçtik' diyor insan... Şimdi Tayyip Erdoğan yoksulun arasından çıkacak zengin sofralarına katılacak. 10 milyon insan işsiz... Bu insanlar namuslu şerefli insanlar bu insanların tek istediğini 'namusumuzla onurumuzla yaşıyalım' diyor... Emeklimize dulumuza yetimimize sahip çıkmazsak ne yapacağız? Bunun için milletvekili olduk... Siz iktidarsınız. İktidar gibi yapamazsanız yarın muhalefet olduğunuzda bizim gibi... Yüzde 90'ı size oy vermiş... Ama Sayın Tayyip Erdoğan bizi Ramazan'da hatırlıyor diyor. 11 ay zenginlerle birlikte ama 1 ay fakir fukaranın toplantısında. Hiç gördünüz mü, şu 11 aydan sonra bir işçi emekli sendikasına gitti mi, duydunuz mu gördünüz mü?"

Sevigen konuşmasında açlık sınırının 575 milyon olduğunu ancak SSK Bağ-Kur emeklilerinin 400-450 milyonla geçinmeye çalıştığını belirterek "Böyle düzen olmaz. Bu düzen olduğu sürece Türkiye düzelmez. Fakire fukaraya garip grubaya sahip çıkın. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..." ifadelyerini kullandı.

Sevigen şu şiiri de okuyup, AK Partili Milletvekillerinin tepki çektiğ ikonuşmkasını bitirdi: "Yoksulun sırtından doyan doyana/ Bunu gören yürek nasıl dayana/ Yiğit mahkum olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi söylemesem mi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGEZEN NEDEN GÖREVİN'DEN ALINDI?

MUMCU:"YÖK ORTADAN KALDIRILMALI"!!

NİMET ÇUBUKÇU, DAYISININ OĞLUNU DANIŞMAN YAPTI!!
»  CHP LİDERİNE YAPILACAK MUHALİF ŞAKA ÇOK KONUŞALACAK
»  CHP'DEN BAŞBAKAN'A KİTAP TEPKİSİ
»  SİVİL HAVACILIĞA YENİ DÜZENLEME
»  BAYKAL, SARIGÜL KARARINA ÇOK ŞAŞIRDI!!
»  ERDOĞAN: ''YÜZDE 10 BARAJINI DÜŞÜRMEYE NİYETİMİZ YOK"
»  GÖKÇEK'TEN KİLİSE YAPMAK İSTEYENLERE HEM BELEŞ SU HEM ARSA!!!
»  MİLLETVEKİLİ'NE TATİLE KADAR TATİL YASAK!!
»  "UYGULAMALAR ERKEN SEÇİM'İ GÖSTERİYOR"
»  HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞ SORUNLAR BÜYÜTÜLEREK ÖNÜMÜZE GETİRİLİYOR
»  AKP'DE "ERKEN SEÇİM YOK, AMA OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIN"TALİMATI
»  KİT KOMİSYONU'NDAN İSTİFALI TEPKİ
»  RTÜK GAZİSİ MİLLETVEKİLİ!!
»  RTÜK, SEZER'E AYNEN İADE
»  AKP'DE REFERANDUM TARTIŞMALIRI
»  BAHÇELİ'DEN SÜRPRİZ İDDİA:"SEÇİM GÖRÜNDÜ"...
»  ÖNDER SAV'DAN SARIGÜL KARARINA TEPKİ
»  SARIGÜL:" ADALET YERİNİ BULDU"...
»  "AKP NE ÇÖZÜYOR, NE ÇÖZDÜRÜYOR"
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A:"BENİ KIZDIRIP TAHRİK ETME"!!
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A:"BENİ KIZDIRIP TAHRİK ETME"!!
»  “SEYDİŞEHİR TESİSİ BAŞBAKAN’IN HEMŞEHRİSİNE SATILDI”
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.