Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,6651
EURO
45,7995
IMKB
9.203,000
ALTIN
4.298,990
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FETHİYE'DE İÇKİLİ YERLERE KIRMIZI ÇİZGİ
FETHİYE DE İÇKİLİ YERLERE KIRMIZI ÇİZGİ
 
Fethiye Belediyesi tarafından geçen ay gündeme alınan ve tartışmalara neden olan alkollü yerlerin bir bölgede toplanmasına ilişkin karar bugünkü toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.
 
4.3.2008 - 00:10

Alınan karara göre, belirlenen bölgeler dışında alkollü mekan açılamayacak. Karara, TÜRSAB yönetiminde bulunan bir üye ile CHP'li bazı üyeler karşı çıktı. Geçen ay Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu ile İmar Komisyonu'na havale edilen alkollü yerlerin kırmızı çizgiyle belirlenmesi konusu bugünkü toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu'nda çalışması yapılan ve Belediye Meclisi'nde kabul edilen krokiye göre Adnan Menderes Bulvarı, İnönü Bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı, Barış Manço Bulvarı, Yergüzler Caddesi, Selim Günday Caddesi ve İbrahim Gül caddesindeki içkili yerlerin ruhsatı yenilenmeyecek ve bu caddelerde yeni açılacak alkollü mekanlara da ruhsat verilmeyecek.

Konuyla ilgili toplantıda bir açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Belirli özgürlüklerin sınırlandırılmasından yanayım, kimsenin kamuya açık alanda alkol almaya hakkı yok. Vatandaşlardan gelen talep üzerine böyle bir karar aldık. Fethiye kamuoyunun da yoğun desteği ile aldığımız bir karar. Yoksa bize ne vatandaşın ne yediğinden ne içtiğinden" dedi.

Alınan kararla ilgili görüşlerini belirten Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Selçuk ise "Sınırlamaya gerek kalmamalı. Turizm kenti olarak bu uygulama bize zarar verir" diye konuştu.

Meclis'in CHP'li üyesi İsmail Başoğlu da "Alkollü yerler yönetmeliğinde belirtilen 100 metre kuralı da şu an uygulanmıyor ama hiçbir sorun yok. Yasak koyarak hiçbir şeyin önüne geçemeyiz. Bir adli olayın ardından böyle bir kararın alınması çözüm değil, bu ideolojik bir sorun" ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi'ne Bilgi veren Diğer İşler ve Yönetmelikler Komisyonu Başkanı Doğan Taşkın da "14 Şubat'ta toplanan komisyonumuz içkili yerlerin belirli bir yere toplanması, kırmızı çizgilerle belirlenen yere ruhsat verilmemesi, halen açık olan yerlerinde ruhsat yenilemelerinin yapılmaması kararı aldık" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Meclis Üyelerine konuyla ilgili bilgi harita ve krokiler üzerinde verildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından gerçekleştirilen oylamada içkili yerlerin bir araya toplanmasıyla ilgili karar oy çokluğuyla alındı.
Alınan karar sonrası basını eleştiren Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Basın kamuoyunda hassas olan bir konuyu gündeme taşıyor. Fethiye'nin çok daha güzel olayları var gündeme taşınacak. Özgürlüklerin kısıtlanmasından yanayım" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GİZLİ ANLAŞMA YAPTI TRANSFER OLDU

BAŞKAN " ÇÜŞ" DEDİ. MUHALEFET AYAĞA KALKTI

ÖZÜRLÜ VE YAŞLILARIN MAAŞ KUYRUĞUNDA İZDİHAM
»  ELİNDEKİ ESKİ ESERİ GETİR ÖDÜLÜNÜ AL!
»  HÜLYA AVŞAR: HORTUMCU TMSF ,BENİ KEKLEDİ
»  İHLAS AYI FİKRETİ'DE ÖLDÜRDÜ
»  MARDİN'Lİ ÇİNLİLER
»  DALAMA BELDESİNİ İKİ KİŞİ KURTARDI
»  SAVAŞ UÇAĞI ANAYOLDA TRAFİĞİ KİTLEDİ
»  KAİNAT TESTİ SESSİZ SEDASIZ BİZDE DE YAPILIYOR
»  TBMM'DE "CASUS TELEFON" ALARMI
»  "AYASOFYA FATİH'İNDİR KİMSE ALAMAZ"
»  BU SENE AYAKLAR YEŞERECEK
»  GAZİLERE, ALBAY MAAŞI
»  SOSYETE, YEMEKLERE TUZ YERİNE ALTIN SERPİYOR
»  CARLİYİ HAYATA DÖNDÜRME SEFERBERLİĞİ
»  MEMURLARI'DA BÖLÜYORLAR "ESKİ MEMUR YENİ MEMUR"
»  ÇARŞI ALKOLE KARŞI, RESMİ İÇECEĞİ ÇAY!
»  "UNİVERSİTY OF ALLAH"TA DİPLOMALAR 100 DOLAR
»  ALKOL'ÜN DERTLERİ UNUTTURMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
»  THY UÇAKLARINDA CEP İZNİ
»  ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE 5 YIL EL KONACAK
»  BİRİ NİKAHLI, BİRİ İMAM NİKAHLI BİRİ DE İMAM NİKAHLI SEVGİ
»  HÜKÜMETİN GÜCÜ GARİBAN İŞÇİLERE YETİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.