Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. ASTSUBAYLARDAN ÖLÜM ORUCU KARARI
FLAŞ.. ASTSUBAYLARDAN ÖLÜM ORUCU KARARI
 
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubaylara yönelik ayrımcılık ve adaletsizliklere karşı durmak için ölüm orucu eylemi başlatacaklarını açıkladı.
 
21.2.2014 - 13:55

Özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele eden astsubaylar, ölüm orucu kararı aldı. Doğan Haber Ajansı'na konuşan TEMAD Genel Başkanı Keser, 1975 yılından bugüne astsubaylara yönelik sosyal ve ekonomik hiçbir iyileştirmenin yapılmadığından yakındı. 2011 yılında başkanlığına geldiği ve bugün 90 şubesi ile 42 bin üyesi olan TEMAD'ın yönetim kuruluyla birlikte düzenledikleri talepleri ilgili kurumlarla paylaştıklarını belirten Keser, “İlgili kurumların bu konuyla ilgili yetersiz yaklaşımları sonucunda biz sesimizi daha net ve kabul edilebilir bir şekilde duyurabilmek amacıyla yönetim kurulumuzun oy birliğiyle 'ölüm orucu' kararını aldık” dedi.

39 YILDIR İYİLEŞİRME YAPILMADI
Astsubayların 1975 yılında ekonomik yetersizlik şikayetlerinden yola çıkarak aileleriyle birlikte o yıl hak arayışları sonucu ekonomik ve sosyal olarak iyileştirme yapıldığını hatırlatan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser sözlerini şöyle sürdürdü: "O tarihten bugüne kadar geçen bu süreç içerisinde köklü olarak taleplerimize hiçbir sonuç alamadık. 2011 yılında TSK'dan emekli astsubayların kurduğu TEMAD'ın genel başkanlığına geldiğimde bu taleplerimizi hem siyaset hem de genelkurmay nezdinde dile getirdim.

Ancak kurumların bu konuya olan duyarsızlığı bizi artık kabul edilebilir bir noktada veya müzakere noktasından çıkarmıştır. Bu nedenle yönetim kurulumuzun aldığı ortak kararla 'ölüm orucu' eylemine başlayacağız.  Ölüm orucu eylemine 1 Mart tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi'nden Taksim'e kadar bir yürüyüşle başlayacağız. Taksim'de bir basın açıklamamız olacak. Ardından bu eylemi Ankara'ya  taşıyacağız ve  başkentin çeşitli merkezlerinde çadırlar kurarak ölüm orucuna geçeceğiz.  Bu süreçte şubelerimizden de Ankara'ya destek amaçlı gelmeye başlayacaklar. Olayın zirve yaptığı günlerde Ankara da büyük bir miting yapacağız ve bu mitingin ardından da ölüm orucu eylememize devam edeceğiz. Sonuç alıncaya kadarda biz ölüm orucuna devam etme kararındayız."

ASTSUBAYLAR DİKKATE DAHİ ALINMIYOR
TEMAD Genel Başkanı Keser, dernek olarak son zamanlarda yapılan ve yapılacak eylemlerin duyurulmasının ardından Genelkurmay'ın harekete geçerek Türkiye genelinden her kuvvet komutanlığını temsilen toplam 270 astsubayı bilgilendirmek üzere karargaha davet ettiğini söyledi.

Diğer sınıfların yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da 71 temsilci astsubayı bilgilendirmek üzere yaptığı toplantıda çekilen bir fotoğrafı örnek olarak gösteren Keser, "Bu fotoğraf da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, bilgilendirmek üzere topladığı astsubayları arka sıralara oturtturmuş. Hiç biriyle göz teması yok, görmüyor dahi. Astsubaylarda kendilerini bilgilendiren komutanın sadece kafasının arkasını görüyor.  Yanında kimler var? Kendisine gülümseyerek onay veren generaller var. Bu tür toplantıların bir tiyatro düzeninde yapılarak personelin gözünün içine baka baka bilgilendirme yapılması gerektiğini bilen birisidir bu komutan. Bu fotoğrafla verilmek istenen bir mesaj olduğuna inanıyoruz. Buradaki oturma düzeninden astsubay personelinin dikkate dahi alınmadığı görünebiliyor" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY'DAN FLAŞ PKK AÇIKLAMASI!

ANKARA'DAKİ ARAMA KARARI KALDIRILDI

FLAŞ.. KENAN EVREN'DEN MAHKEMEYE REST!
»  "ODAMA BÖCEK KOYANLAR BELLİ AMA.."
»  BAŞBUĞ: TARİHİ HATAYI DÜZELTİN
»  ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER TARİH OLDU!
»  SİVAS VALİSİ KEMELEK YAŞAMINI YİTİRDİ
»  YARGIDAN FLAŞ AOÇ KARARI!
»  ''MHP 7 SÜLALENDEN HESAP SORAR''
»  ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E, ''NİYE GELMİYORSUN'
»  YSK'DAN CHP'YE SARIYER MÜJDESİ
»  ARINÇ'TAN DÖRDÜNCÜ DÖNEM SİNYALİ!
»   VE FATİH HİLMİOĞLU TAHLİYE OLDU!
»  ŞEFKAT TEPE'YE VALİLİK YASAĞI!
»  CHP SARIYER İÇİN ŞOK KARAR!
»  OHAL, SEÇİMLERİN GÜVENLİĞİ İÇİNMİŞ!
»  SINIRDA BÜYÜK PATLAMA, 24 KİŞİ ÖLDÜ
»  AK PARTİ'DEN RUS ADAY SÜRPRİZİ
»  ANKARA EMNİYETİNDE DEPREM
»  TÜRKİYE'YE, 'RAYDAN ÇIKTI' YORUMU
»  "BU OLAĞANÜSTÜ HAL DEĞİL Mİ"!
»  İSTİFA ETMEDİ, AKP İHRAÇ EDİYOR!
»  FLAŞ.. FATİH HİLMİOĞLU'NA TAHLİYE!
»  AKÜLÜ ENGELLİ ARACINA KURDELELİ AÇILIŞ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.