Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7472
EURO
43,6944
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.160,230
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. BİNGÖL'DE 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
FLAŞ.. BİNGÖL DE 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Bingöl’ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5’i kadın 8 PKK’lı öldürüldü.
 
15.12.2011 - 15:36

Aralarında örgütün Yayladere sorumlusunun da bulunduğu belirtilen teröristlerin, Tunceli’de Sarıyayla Jandarma Karakolu’nda 6 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu belirtildi.Güvenlik güçleri, dün gece Elazığ’ın Karakoçan, Tunceli’nin Nazımiye ile Bingöl’ün Yayladere İlçeleri arasındaki üçgeninde, Yayledere’nin kırsal kesiminde bir grup PKK’lının kış üslenmesi için geldiğini belirledi.

Teknik takip sonucu teröristlerin arasında bulunan sorumlunun dün gece çok kısa yaptığı telsiz konuşmasında, PKK’lıların yerleri nokta olarak tespit edildi.

Yerleri belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde bölgeye Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ile Karakoçan İlçesi’ndeki Jandarma Özel Harekat Timleri ile ’uçarbirlik harekatı’ düzenlendi.

TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILDI

Teröristlerle sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, ’Teslim ol’ çağrısında bulundu. Ancak, PKK’lılar çağrıya ateşle karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateşe rağmen yaklaşık 2 saat boyunca teröristleri teslim olması için ikna etmeye çalıştı. PKK’lılara, ’Gelin teslim olun, ölmeyin" diye yapılan çağrılara yoğun ateşle karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Çıkan çatışmada 5’i kadın 8 terörist öldürüldü. Öldürülen PKK’lılar arasında örgütün Yayladere bölge sorumlusunun da bulunduğu öğrenildi.

PKK'NIN ÇUKUROVA'DAKİ CEPHANELİĞİ BÖYLE BULUNDU / WEB TV

6 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞLER

Çatışmada öldürülen PKK’lıların Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na 1 Mayıs 2009’da yapılan ve 6 askerin şehit olduğu, 6 askerinde yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu belirtildi. Öldürülen bölge sorumlusu teröristin de bu saldırıyı planlayıp yönettiği öğrenildi.

Bölgeye helikopterlerle Tunceli ve Elazığ’dan Sikorsky helikopterler özel eğitimli komandolar indirildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Yaklaşık 15 kişi oldukları belirtilen PKK’lılarla çatışmalar yer yer sürerken, Tunceli ve Bingöl’den kalkan Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

 PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinin haberine göre dün de Zap ve çevresi obüs ve havanlarla TSK tarafından bombalandığı iddia edildi.(HÜRRİYET)

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19471960.asp



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KOMİSER'E TOKAT'IN CEZASI 10 TL!

BAHÇELİ DE 'BEŞ YIL' DEDİ

BAKANLIKTAN GARDİYAN YALANLAMASI
»  ROJ TV'YE MALİ SUÇ ÜSTÜ!
»  ALMANYA, DALAN'IN İADE TALEBİNİ REDDETTİ
»  GÜL, MECLİS KANUNUNU ONAYLADI
»  BAŞBAKAN VE ŞURA ÜYELERİ ANITKABİR'DE
»  ERDOĞAN'I ÜZECEK ANKET!
»  BEHOZ ERDAL'DAN TARİHİ İTİRAF!
»  EMEKLİYE 250 TL ZAM!
»  SİLİVRİ'DE GARDİYAN KRİZİ!
»  ''KDV İNDİRİMİ İLAÇTA DEĞİL''
»  “ÜÇ ÇOCUK”A TABLOLU SAVUNMA
»  ERDOĞAN’A ANKARA’DA COŞKULU KARŞILAMA
»  'HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM'
»  GENELKURMAY'DAN YALANLAMA
»  İLAÇ KRİZİNDE KDV FORMULÜ
»  REYTİNG OPERASYONU İÇİN NE DEDİLER?
»  İNTİBAK YASASINI BAKANLAR KURULUNDA
»  CHP'Lİ AYGÜN'DEN ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER
»  TİME ANKETİNDE EDİTÖR OYUNU!
»  "TEK BİR YANLIŞIM VAR O DA BÜYÜK..."
»  BAHÇELİ'YE SUİKAST İDDİASI
»  FAİLİ MEÇHULLERDE 7 TAHLİYE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.