Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
47,3322
EURO
53,8589
IMKB
13.943,870
ALTIN
6.168,055
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Figüran Haberine CHP'den Suç Duyurusu
Figüran Haberine CHP den Suç Duyurusu
 
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, mutlak butlan kararıyla CHP’nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı üye törenine ücretli figüran taşındığını ortaya çıkaran BirGün muhabiri Ebru Çelik'in haberine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Başvuruda Ebru Çelik, Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile Sözcü TV muhabiri 'şüpheli' olarak gösterildi.
 
26.7.2026 - 09:01

 Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in katıldığı CHP üye katılım törenine cast ajansı aracılığıyla ücretli figüran taşındığını ortaya koyan haberinin ardından, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, haberle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gazete Pano'nun haberine göre; UYAP üzerinden yapılan başvuruda haberi yapan BirGün muhabiri Ebru Çelik, Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin “şüpheli” olarak yer aldı. Ayrıca Sözcü TV muhabiri ile şirket temsilcisi Nedim Bayhan hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

'DEZENFORMASYON' YASASINDAN SORUŞTURMA TALEBİ
Dilekçede, söz konusu haberlerin "gerçek dışı, yalan ve iftira içerdiği" öne sürülürken, CHP’nin hiçbir etkinliğinde cast ajansıyla çalışmadığı iddia edildi. Ayrıca haber yayımlanmadan önce parti yetkililerine görüş sorulmadığı ve cevap hakkı tanınmadığı savunuldu.

Başvuruda gazeteciler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "hakaret" başlığını taşıyan 125. maddesi, kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak bilinen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" başlıklı 217/A maddesi ve "iftira" suçunu düzenleyen 267. maddesi kapsamında soruşturma açılması istendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meral Akşener Vakıf Kurdu

'Figüran' Haberi CHP'yi Kızdırdı!

Özgür Özel, Anıtkabir'e Yürüdü
»  İmamoğlu'ndan Yeni Parti Mesajı
»  Bahçeli'den Özel'e Tebrik Telefonu
»  YENİ Parti Resmen Mecliste
»  Yeni Parti Resmen Yola Çıktı
»  "Haluk Levent Yunan Adasına Kaçacaktı"
»  PKK Elebaşları Süleymaniye'ye!
»  TBMM'de Tatil Mesaisi!
»  CHP’den Yeni Parti'ye Geçişte Kritik Gün
»  ‘Yeni Parti’de İnce Hesaplar.
»  8 Üniversiteye Rektör Ataması
»  5 Ünlü İsme Ahbah Soruşturması
»  Altın İki Haftanın Zirvesinde:
»  Meclisin Çalışma Süresi Uzatıldı
»  CHP'de Peş Peşe Görevden Almalar!
»  Yeni Partiye Kim Geçiyor Kim Kalıyor?
»  Zeydan Karalar'dan Sürpriz Karar
»  CHP’de istifalar Peş Peşe
»  CHP'de İlk Üst Düzey İstifa
»  Özgür Özel: Yeni Partimizi Kuruyoruz
»  Özgür Özel Grup Toplantısında Veda Etti
»  Numan Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye Ziyaret
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.