Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in katıldığı CHP üye katılım törenine cast ajansı aracılığıyla ücretli figüran taşındığını ortaya koyan haberinin ardından, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, haberle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Gazete Pano'nun haberine göre; UYAP üzerinden yapılan başvuruda haberi yapan BirGün muhabiri Ebru Çelik, Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin “şüpheli” olarak yer aldı. Ayrıca Sözcü TV muhabiri ile şirket temsilcisi Nedim Bayhan hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
'DEZENFORMASYON' YASASINDAN SORUŞTURMA TALEBİ
Dilekçede, söz konusu haberlerin "gerçek dışı, yalan ve iftira içerdiği" öne sürülürken, CHP’nin hiçbir etkinliğinde cast ajansıyla çalışmadığı iddia edildi. Ayrıca haber yayımlanmadan önce parti yetkililerine görüş sorulmadığı ve cevap hakkı tanınmadığı savunuldu.
Başvuruda gazeteciler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "hakaret" başlığını taşıyan 125. maddesi, kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak bilinen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" başlıklı 217/A maddesi ve "iftira" suçunu düzenleyen 267. maddesi kapsamında soruşturma açılması istendi.