Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,4435
EURO
53,2510
IMKB
14.827,350
ALTIN
6.312,051
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş..Cemil Tugay CHP'den İstifa Etti!
Flaş..Cemil Tugay CHP den İstifa Etti!
 
CHP, 'kalesi' İzmir'i 22 yıl sonra kaybetti: Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partiden istifa etti!
 
18.6.2026 - 21:52

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “parti içindeki mutlak butlan tartışmaları” gerekçesiyle CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Paylaşımında “Cumhuriyet Halk Partimiz’in maruz kaldığı “Mutlak Butlan” kararı ve takip eden süreçte yaşananlar herkesin malumudur. Bu sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetimizi kurmuş olan partimizde büyük zararlara yol açtığını görüyor ve anlıyorum” diyen Tugay, “Özellikle son günlerde üst üste alınan ihraç kararları çok endişe vericidir. Dün, bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl başkanımızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır. İyi niyetli çabalarımız beklediğimiz süre içerisinde sonuç vermeyecek, bunun yanında pek çok parti üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı. Partiye bir gün geri dönmeyi umduğunu belirten Tugay, belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak yürüteceğini belirtti.


Mutlak butlan kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına geçtiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 22 yıldır yerel yönetimini yürüttüğü ve 'kalesi' olarak nitelendirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetti. 2024 seçimlerinden beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Tugay, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Tugay paylaşımında şöyle dedi:

“Değerli İzmirli Hemşerilerim ve Kamuoyumuzun Bilgilerine

Cumhuriyet Halk Partimiz’in maruz kaldığı “Mutlak Butlan” kararı ve takip eden süreçte yaşananlar herkesin malumudur. Bu sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetimizi kurmuş olan partimizde büyük zararlara yol açtığını görüyor ve anlıyorum. Özellikle son günlerde üst üste alınan ihraç kararları çok endişe vericidir. Dün, bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl başkanımızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır.

Partimizin üyelerinden ve seçmeninden gelen siyasi iradenin hoyratça gözardı edilmesi, gelecek günlerde alınacak benzer kararların habercisi niteliğindedir. Ardı ardına alınan bu kararların olağan görülmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bu şartlar altında çıplak gerçeklerle yüzleşmemizin artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Partimizin normal demokratik yönetim ortamına en kısa zamanda kavuşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar elbette vardır. Bugüne kadar ki tavrımla, söylemlerimle ve olağanüstü kurultay için imzamı vererek bu sürece elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım.

Ancak anlıyor ve görüyorum ki iyi niyetli çabalarımız beklediğimiz süre içerisinde sonuç vermeyecek, bunun yanında pek çok parti üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam edilecektir. Ülkemizin her türlü kurgu, vesayet ve manipülasyondan uzak, halkımızın hakları ve refahı için çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğuna yürekten inanıyorum. Yaşamım boyunca bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim. Ancak “ Mutlak Butlan CHP’si” bu mücadelenin çatısı değildir. 

Bu kanaat ve düşüncelerle, büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Avukatlar Serbest Bırakıldı

Özgür Özel:Yeni Parti Meraklısı Değiliz

ABD ve İran Mutabakat Metnini İmzaladı
»  Milyonların Gözü 3 Temmuz'da
»  Babacan'dan Asgari Ücret Çıkışı
»  Yavaş’ın Girişimi de Sonuçsuz Kaldı
»  CHP'de İl Başkanları Operasyonu
»  CHP'de Sürpriz İstifa
»  Avukatlara Uyuşturucu Operasyonu!
»  CHP'li Bir Belediyeye Daha Operasyon!
»  430 Mülki Amirinin Görev Yeri Değişti
»  Meclis 1 Temmuz'da Tatile Girecek mi?
»  Ankara’da 4 CHP’li Başkan AKP Yolunda
»  Bahçeli'den 2028'de Seçime Yeşil Işık
»  Kılıçdaroğlu'ndan Özel'ci VekillereMesaj
»  CHP'de İşten Çıkarmalar Sürüyor
»  İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Şok Sözler
»  Beylikdüzü Belediyesine Operasyon
»  AK Parti'de Bilal-Berat Karşılaştırması
»  Trump Ankara'ya 1400 Kişiyle Geliyor!
»  Erdoğan: Anlamsız Savaş Defteri Kapandı
»  Murat Emir: Hiçbir Yere Gitmiyoruz
»  Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Hamle
»  ''Türkiye'nin Erdoğan'a İhtiyacı Var''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.