Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. MHP'de İhsanoğlu Sürprizi
Flaş.. MHP de İhsanoğlu Sürprizi
 
Bahçeli Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İstanbul 2. bölgeden aday gösterecek.
 
7.4.2015 - 09:04

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İstanbul 2. bölgeden aday gösterecek olan Bahçeli, kenti Durmuş Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi isimleri vitrine koyarak kazanmaya çalışacak.
Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın Haberine Göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek milletvekili aday listesinde son rötuşları yaparken, günlerdir dillendirilen sürpriz adayın kim olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı yarışına MHP ve CHP’nin ortak odayı olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu MHP’den İstanbul 2. bölgeden aday gösterilecek. Büyükşehirlerde atılım yapmak isteyen Bahçeli, diğer önemli isimler Durmuş Yılmaz ve Ümit Özdağ’ı da İstanbul’dan aday göstererek bu kenti kazanmaya çalışacak.
Bahçeli, internet üzerinde temayül yoklamaları, teşkilatlarla ve kamuoyu önderleriyle yapılan görüşmelerin ardından bugün YSK’ya gidecek milletvekili aday listesini olgunlaştırdı.
Selçuklu Hilali
Bahçeli’nin listeyi belirlenirken illerdeki dengeleri dikkate aldığı öğrenildi. Özellikle Selçuklu Hilali olarak bilinen Orta ve İç Anadolu’daki illerden yeniden milletvekili çıkarmayı hedefleyen Bahçeli, teşkilatların taleplerine kulak verirken, halkın yönelebileceği isimleri tercih etti. Çorum’dan Hidayet Vahapoğlu, Aybüke Topçubaşı Ekici, Nevşehir’den Mehmet Varol, Kırıkkale’den Seyit Ahmet Geçen gibi isimlere odaklanan Bahçeli, milliyetçi kesime sıcak isimlerle seçim yarışına girecek.
Bahçeli’nin listesindeki sürpriz isim ise Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. İstanbul 2. bölgeden aday gösterilmesi beklenen İhsanoğlu’nun Bahçeli ile yaptığı görüşmede adaylığının bir ödül töreni nedeniyle son ana kadar gizlenmesini istediği öğrenildi. İhsanoğlu’nun CHP’den de adaylık teklifi aldığı bildirildi.
MHP’nin ciddi tırmanış sağlaması için İstanbul, Ankara ve İzmir’de varlık gösterilmesi zorunluluğunu gören Bahçeli, bu illere özel önem veriyor. İstanbul’u, İhsanoğlu’nun yanı sıra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı da vitrine koyarak kazanmaya çalışacak olan Bahçeli, Meral Akşener, Atila Kaya, Abdurrahman Başkan, Murat Başesgioğlu, Ali Torlak, Osman Durmuş gibi isimlere de listesinde yer verecek.
Ankara’da zorlandı
Başkanlık Divanı üyeleri ile önemli isimlerin Ankara’da yoğunlaşması üzerine Bahçeli, en son bu ilin listesini şekillendirdi. Genel Başkan yardımcıları Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya ilk sıraları paylaşırken, listede Erhan Usta, Yaşar Yıldırım, Mustafa Erdem, Özcan Yeniçeri, İbrahim Çiftçi gibi isimler yer aldı.
İzmir’de de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ilk sırayı aldığı listede, Müsavaat Dervişoğlu, Senem Çelik, Erdal Sipahi, Şenol Bal gibi isimler de bulunuyor./Milliyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Demirtaş:Tüm Hesaplarını Altüst Edeceğiz

2 Partiden CHP'ye Destek Kararı

CHP LİDERİ'NDEN İKTİDAR OLURSAM VAATLERİ
»  15 HDP'li Vekile Büyük Şok!
»  MHP'de Yeni Görevlendirme!
»  CHP'de Büyük Tasfiye
»  ''Az kaldı Saraylılar Kaybedecek''
»  2 Parti Anadolu Partisine Katıldı!
»  MHP Lideri Bahçeli: Maskeler Düşüyor
»  İnce'den Erdoğan'a Aldatıldık' Yanıtı!
»  Davutoğlu'nun İzmir Hamlesi!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Karar
»  CHP'de Trabzon Şoku
»  Mansur Yavaş, CHP'yle Yollarını Ayırıyor
»  'Kürt Sorunu Yoksa Çözüm Süreci NiyeVar'
»  AKP'de Erbakan Pazarlığı
»  Emine Ülker Tarhan'dan Sürpriz İttifak!
»  Bahçeli, Başvurusunu Yaptı!
»  Kılıçdaroğlu Nereden Aday Olacak?
»  Baykal: Erdoğan'la Gizlice Balığa Çıktık
»  Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki Salıyı Bekleyin
»  ''Böylesinden 'Saray Soytarısı' Olur''
»  İşte AKP'nin Mülakat ve Karar Ekibi!
»  Ön Seçimde Çizilen İlk Vekil!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.