Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GENEL KURMAY'DA ŞOK İSTİFALAR
GENEL KURMAY DA ŞOK İSTİFALAR
 
Parlak bir sicile sahip olan Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu'nun, Milli Savunma'daki yerinde kaldığı için emekliliğini istediği iddia edildi. Terfi edemeyen Kurmay Başkanı Tuğgeneral Karaca da istifa etti..
 
12.8.2007 - 14:15
YAŞ kararlarına tepki gösteren iki Paşa istifa etti.
 Yüksek Askeri Şura sonrası Hava Kuvvetleri iki generalin sürpriz istifası ile sarsıldı. Parlak sicili, terfi ve okullardaki birincilikleri ile Hava Kuvvetleri'nin en parlak generallerinden biri olarak gösterilen Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu, korgeneralliğe terfi sırasına girmesine daha iki yıl olmasına rağmen önceki gün görevinden istifa ederek emekliliğini istedi. Ayrıca, Hava Eğitim Komutanlığı'nda Kurmay Başkanı olan ancak son Şura'da terfi edemeyerek görevi bir yıl uzatılan Tuğgeneral Muzaffer Karaca da istifa kararı aldı. Bir yıldır Savunma Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Tümgeneral Uğurluoğlu, 2005 Ağustos'unda bu rütbeye tuğgenerallikten birinci sıradan terfi etmişti. Aynı günlerde terfisini takiben Hava Kuvvetleri'nin göz bebeği olan Hava Harp Okulu'na komutan olarak atanmıştı. Ancak, görevi sırasında Mart 2006'da, Hava Harp Okulu'nda 6 kız ve erkek öğrencinin okulda cinsel ilişki kurdukları iddialarıyla ilgili skandal patlak vermişti. Sonrasında seri soruşturmalar açılmış ve bu öğrencilerin derhal okulla ilişkisi kesilmişti.

ÖNEMLİ BİR GÖREV
Bugüne kadar Akıncı F-16 Üs Komutanlığı, Washington'da TSK Ataşeliği ve Hava Kuvvetleri Genel Sekreterliği gibi birbirinden önemli görevlerde bulunan Uğurluoğlu, skandalla ilgili sıkı bir şekilde yürüttüğü inceleme sürecine rağmen normalde iki veya üç yıl kalınan Hava Harp Okulu Komutanlığı'ndan bir yılda alınarak Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'ndaki görevine verilmişti. Hava Kuvvetleri Komutanları Orgeneraller Ahmet Çörekçi, Faruk Cömert ve Aydoğan Babaoğlu gibi önemli isimlerin de daha önce komutan olarak görev yaptığı Hava Harp Okulu'na atanmak normalde bir generale verilen 'geleceğin çok parlak' mesajı olarak yorumlanıyor. Bu yüzden de, bu kadar kısa sürede alınmanın Uğurluoğlu'nu çok üzmüş olabileceği iddia ediliyor. Bu Şura'da, daha parlak bir makama getirilmeyi bekleyen Uğurluoğlu'nun, bu yıl da yerinde kalınca korgenerallik terfi sırasına daha iki yılı olmasına rağmen erkenden istifa kararı aldığı belirtiliyor. Tuğgeneral Karaca da, daha önce İzmir Çiğli Üs Komutanlığı gibi Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş pilotlarını yetiştiren en stratejik üslerinden birinin komutanlığında bulunmuştu. İstifasını tebliğ eden Tuğgeneral Karaca ile ilgili de resmi işleme bu hafta karar verileceği belirtiliyor. Hava Kuvvetleri kaynakları ise, Şura'da herhangi bir kuvvete bağlı generallerle ilgili alınacak kararların, tamamen objektif değerlendirmelere bağlı komutanlarının karar ve inisiyatifinde olduğunu belirterek, yorum yapmaktan kaçınıyor.

ESKİ HARP OKULU KOMUTANI...
Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu, Hava Kuvvetleri'ndeki en parlak generallerden biri olarak biliniyor. Hava Kuvvetleri Komutanları'nın bir dönem görev yaptığı Harp Okulu Komutanlığı'na getirilmişti. Ancak geçen yıl okulda bir skandal patlayınca Bakanlıkta Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

Kaynak: Sabah



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİİRT'TE MAYIN PATLADI 3'Ü AĞIR 12 ER YARALANDI

KPSS'DE İNSANLARIN HAYATINI KARARTAN SKANDAL

CHP'YE GÖRE SUÇLU ERDOĞAN
»  TÜRKİYE ÇÖL OLDU!
»  DTP MECLİSTE KÜRTÇE İSTİYOR!
»  BAŞKANDAN OĞLUNA EVE KEPÇE JESTİ!
»  CUMHURBAŞKANI'NDAN KİRALIK
»  YENİ HÜKÜMETİN İLK İCRAATI "SU BAKANLIĞI"
»  CAN DÜN'DAR IN YAZISINA TEPKİ BÜYÜK OLDU
»  ADAYLAR AYNI AMA ANLAŞAMIYORLAR!
»  İMRALI'DAN DTP'YE SERT UYARI!
»  ÇALINAN ÇİNİLERİMİZ LONDRA'DA ÇIKTI!
»  PKK'DA ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR!
»  PEŞMERGEDEN PKK'YA KORUMA!
»  TEK BİR UÇAK BİLE KALKAMAZ!
»  İSTANBUL'UN SUYU BALIK ÖLDÜRDÜ!
»  BAŞBAKAN TOPLUMU ÇÖZÜYOR!
»  BELÇİKA BASIN I FENERBAHÇE İLE DELGA GEÇTİ
»  CHP, GÖKÇEK'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
»  SPOTHABER ÖZEL….ANKARA’DA SU KESİNTİSİ YİNE BAŞLADI
»  TOKALAŞMADILARSA ERDOĞAN'IN ELİ NEREDE?
»  MECLİS'TE İLK TÜRBAN KAVGASI
»  GÜL KESİN ADAY OLACAK VE SEÇİLECEK
»  TOPTAN, MECLİS'E 14 AY BAŞKANLIK YAPABİLECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.