Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6422
EURO
43,8925
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.205,640
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÖKÇEK,FRANSIZLARI ÇILGINA ÇEVİRECEK!
GÖKÇEK,FRANSIZLARI ÇILGINA ÇEVİRECEK!
 
Fransa'nın Ermeni soykırımı yasasına karşı en ilginç tepki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Fransa Büyükelçiliği'nin karşısına Cezayir Anıtı dikeceklerini belirten Gökçek, "Oraya bir buton koyalım. Basıldığında Cezayir Marşı çalınsın" diye konuştu.
 
23.12.2011 - 21:20

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Türkiye gerçekten turizm açısından şanslı. Güneş, deniz, tatil turizmi, öte taraftan tarihi ve kültür zenginliğimiz olduğu için kültür turizmi, ayrıca inanç turizmi, bizim güzel şanslarımız" dedi.

Gökçek, "Açık Hava Müzesi Türkiye" temalı Kültür Turizm Zirvesi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ve aynı zamanda Ankara’nın pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Medeniyetlerin buluştuğu Ankara’daki eserlerden, burada hoşgörünün de zirveye çıktığının görülebileceğini anlatan Gökçek, "Türkiye gerçekten turizm açısından şanslı. Güneş, deniz, tatil turizmi, öte taraftan tarihi ve kültür zenginliğimiz olduğu için kültür turizmi, ayrıca inanç turizmi, bizim güzel şanslarımız. İnşallah buna, yakında sağlık turizmini de eklemiş olacağız" diye konuştu.

Gökçek, Türkiye’nin son 8 yılda turizm konusunda çok büyük ataklar yaptığını, turist sayısının bunu çok net gösterdiğini anlatarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Zirvede kültür turizmi konusunda pek çok konuyu ele alacaklarını ifade eden Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak Kültür Turizm Zirvesine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Daha sonra Melih Gökçek, Bakan Ertuğrul Günay’a plaket verdi. Plaket sunumunun ardından Bakan Günay, Melih Gökçek ve protokol üyeleri, kurdele keserek zirvenin açılışını yaptı. Daha sonra protokol üyeleri, fuayedeki stantları gezdi.

-"Cezayir Anıtı için şubatın sonunu bekleyeceğiz"-

Gökçek, toplantı öncesinde gazetecilerin "Fransa Büyükelçiliği karşısına yerleştirilmesi planlanan Cezayir Anıtı" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Fransa’ya değil doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı Sarkozy ve onun gibi düşünenlere karşı ciddi bir tepki koyabilmek amacıyla pek çok düşünceleri olduğunu dile getiren Gökçek, "Bu tepki Fransızlara karşı değil, tüm Fransızları bu manada hedef almak son derece yanlış olur, çünkü bu karara karşı çıkan pek çok Fransız var. Dolayısıyla bizim tepkimizin Sarkozy’e karşı olduğunu ortaya koymak lazım" dedi.

Türkiye’nin "Ermeni katliamı" ile suçlanmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Gökçek, "Cezayir başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında, hatta Türkiye’de Gaziantep’te bile Fransız mezaliminin meşhur olduğunu" söyledi.

İlköğretim ve lise eğitimini Gaziantep’te yaptığını anlatan Gökçek, "Bu yıllarımızı hep Fransız mezalimini öğrenmekle geçirdik. Dolayısıyla bu mezalim dünyanın her tarafında Fransızlar tarafından yapılmıştır. Bizim de karşı atak olarak dünyaya bunu duyurmamız lazım. Bunu işittirmemiz lazım. Bunun için de sembol olarak bir Cezayir Anıtı’nı Türkiye’ye dikelim’ dedik" diye konuştu.

Yaklaşık 6-7 yıl önce "Ermeni Soykırımını İnkar Tasarısı" gündeme geldiğinde Fransa’nın Cezayir’de yaptığı katliamı simgeleyen bir anıt maketi yaptırdığını ve Belediye Meclisine sunduğunu anımsatan Gökçek, şöyle devam etti: "O maketi daha sonra ben Cezayir elçisine hediye ettim, onun odasında durur maket. Şimdi kısmetse o maketi yeniden ilk Belediye Meclisi toplantısında önerge olarak gündeme getireceğiz ve komisyona havale edeceğiz. Sonra şubat ayının sonunu bekleyeceğiz. Şubat ayının sonuna kadar eğer senato bu konuyu ele almaz veya ele alır da reddederse, tekrarlıyorum bizim gayemiz ülkeler arası çatışma değil, anıtı dikmeyiz. Şubat ayına kadar böyle bir karar çıkarsa, sadece anıt değil neler yaptığımızı çok daha iyi görürsünüz. Çünkü bunu takip eden pek çok etkinliğimiz daha olacak. Hazırladığımız etkinliklerimiz var."

-"Buton koyalım, basıldığında Cezayir Marşı çalınsın"-

Konuya ilişkin sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düştüğüne işaret eden Gökçek, şunları kaydetti: "Bu olayı tepkisiz bırakmak kesinlikle mümkün değil. Saygısızlık yapan karşılığını almalı. Ben yıllarca, binlerce kez yurt dışından gelen başbakan, devlet başkanı karşıladım. Hiçbirine karşı bir saygısızlık yapmadım. Ama Sarkozy’nin özellikle Sayın Abdullah Gül’e karşı yaptığı saygısızlığı, Türkiye’ye geldiğinde karşılıksız bırakmadım. Bu da gerçekten o zaman ses getirdi. Fransa’da bile bütün gazetelerde söz konusu oldu. Sarkozy’nin yaptığı yanına kalmayacak.

Bize düşen en büyük görevin bu seçimde Sarkozy’i göndermek olduğuna inanıyorum.

Çünkü Fransa’da Ermeniler varsa Türkler de var. Fransa’da Müslümanlar da var.

Onların da oyları var. İnşallah onların oyları da Sarkozy’i iktidardan gönderecek." Bir gazetecinin "Anıta buton konulup konulmayacağına" ilişkin sorusunu yanıtlayan Gökçek, "Çok değişik şeyler yapacağız. Benim düşündüğüm şeylerden birisi, oraya bir buton koyalım. Basıldığında Paris elçiliğinin karşısında her zaman Cezayir Marşı çalınsın" diye konuştu.

Ayrıca başta Fransa Büyükelçiliği karşısı olmak üzere Ankara’nın değişik yerlerine de değişik kiosklar koymayı planladıklarını ifade eden Gökçek, bu kiosklarda Fransa’nın dünyanın dört bir yanında yapmış olduğu zulümlerden örneklerin sergileneceğini açıkladı.

-"Renault ile anlaşmamızı askıya alacağız"-

Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine de "Sayın Başbakan ile başta fuar meselesi olmak üzere Ankara ile ilgili değişik şeyler görüştüm. Sayın başbakanımıza Ankara’daki kapı girişlerini takdim ettim, fikirlerini aldım" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Renault’tan elektrikli araç alımıyla ilgili yaptığınız anlaşmanın akıbeti ne olacak?" sorusuna da Başkan Gökçek, şu yanıtı verdi: "Renault ile anlaşmamızı askıya alacağız. Elektrikli olarak 100 araç alıyorduk. Hatta o konuda arkadaşlarımız sipariş vermek üzereydiler. Onları almaktan bir kere kesinlikle vazgeçeceğiz. Önümüzdeki ay da Belediye Meclisine bir başka önergemiz olacak. Paris ve Dögol isimlerinin değiştirilmesi için. Bu caddelerin isminin değiştirilmesini şubat sonuna, yani Fransız Senatosu kararına kadar bekleteceğiz. Menfi bir karar çıkarsa o konuda da kesinlikle sert bir tavrımız olacak. Belki Türkiye’deki yani içimizdeki Fransızlar için de bir anıt dikeriz." Gökçek, basın mensuplarına Fransız Büyükelçiliğinin karşısına yerleştirilmesi planlanan Cezayir Anıtı’nın daha önce yapılan maketinin fotoğrafını da gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANI BOZKUŞ: KARS’A CEZAYİR ANITI DİKECEĞİZ

KARS Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Bozkuş, Ulusal Meclisi’nde sözde ’Ermeni soykırımını inkar’ yasasını kabul eden Fransa’ya tepki olarak kente Cezayir’de yapılan mezalimi anlatan bir heykel dikeceklerini açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK'YA BÜYÜK DARBE,15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

FLAŞ.. AYDIN MENDERES YAŞAMINI YİTİRDİ!

ÇİÇEK'TEN İLGİNÇ ZAM SAVUNMASI
»  FRANSA DOSTLUK GRUBUNA GEREK KALMAMIŞTIR
»  "SARKOZY'NİN PROBLEMİ VAR"
»  ERMENİ TEKLİFİNE ABD'DEN İLK YORUM
»  GECE YARISI ZAMMANI TEPKİ VAR!
»  ''SARKOZY GİTSİN BABASINA SORSUN''
»  CUDİ'DE ÇATIŞMA, 1 ŞEHİT
»  SARKOZY'DEN İLK AÇIKLAMA
»  MESUT YILMAZ'DAN BOMBA AÇIKLAMALAR
»  "ESAD'DAN,KADDAFİ'DEN FARKLARI YOK"
»  PKK, HALKTAN ÖZÜR DİLİYOR!
»  2 YIL VEKİLLİK YAP,ÖMÜR BOYU MAAŞI KAP!
»  TÜRKÖNE: ATATÜRKÇÜLÜK BAĞNAZLIKTIR!
»  EMEKLİ MİLLETVEKİLİ MAAŞI 6 BİN TL OLDU!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A ZİYARET
»  NALBANDYAN'IN AĞZI KULAKLARINDA
»  FRANSA'YA TARİHİ YAPTIRIMLAR!
»  VEKİLLERE EMEKLİLİK VE MAAŞ KIYAĞI
»  'KÜSTAH VE SİYASİ HÜKÜM,LANETLİYORUZ'!
»  FRANSA'YA TEPKİ İÇİN ARABASINI PARÇALADI
»  TBMM'DEN FRANSA'YA KINAMA!
»  MECLİS, 10 GÜN TATİLE GİRİYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.