Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2190
EURO
35,0666
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.527,370
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜNLÜK KİRALIK EVLER OTELLERE KARŞI
GÜNLÜK KİRALIK EVLER OTELLERE KARŞI
 
Gün gün kiralanan evlere rağbet arttı, turistlerin ilk tercihi oldu
 
15.9.2013 - 10:41

Son yıllarda günlük kiralık evlere rağbet artıyor. Bir yerli gayrimenkul sitesine göre, Türkiye genelinde 11 bin, İstanbul’da ise 4 bin 600 ev günlük kiralık olarak müşterilerini bekliyor. Ayrıca birçok yabancı sitede de bu evlerin ilanlarına yer veriliyor. Otellerle yarışan günlük kiralık evler, oldukça lüks döşeniyor. Müşterilerine güzel bir ev konforu yaşatmayı hedefleyen bu evlerin fiyatlarının otellere göre daha hesaplı olması ise en büyük tercih sebebi.

Evler, genellikle yurtdışından gelen turistlerin tercihi iken son yıllarda otellere çok para kaptırmak istemeyen yerli turistin de gözbebeği. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde, fuar ve kongre zamanlarları oteller dolu olduğu için evlerin fiyatları biraz daha yükseliyor. Her şeye rağmen müşteriler ucuz ev buldukları için, bu işi yapanlar ise yüksek kâr elde ettikleri için durumdan gayet memnun. Taksim’de günlük kiralık ev işi yapan Ö.D. Taraf’a evlerin piyasasını ve işleyişini anlattı.


BAKKALAR BİLE BU İŞE GİRDİ

Son yıllarda gelişen bu sektörü fark etmiş ve yabancı müşterilere hizmet sunan Ö.D bize işleyişi şu sözlerle anlattı: “Taksim civarında arkadaşımla beraber bir bina tutmuştum. Mal sahibinin de haberi vardı. Sonra daireleri müşterileri rahat ettirecek ve tüm isteklerini karşılayacak şekilde döşedik. Benim müşterilerim genelde yabancı oluyor. Ve yabancı sitelere ilan veriyorum. Yerli sitelerde çok fazla garsoniyer amaçlı ilan olduğu için turistler pek o siteleri tercih etmiyor. Şu anda yaptığım iş yasal değil. Yasallaştırmak istiyorum ama oldukça masraflı. Şirket kursan sadece Maliye’ye yakalanmamak için kuruyorsun. Tam anlamıyla yasal olarak yapmak için binaların turistik ruhsatları olması gerekiyor. Ama Taksim bölgesinde gidip bir binayı otel olarak göstermek oldukça zor oluyor. Bu işi yasal olarak yapan birçok şirket var. Tüm vergilerini veriyorlar. Devletin bu evleri engellemek yerine evlerle ilgili yeni yasal bir düzenleme yapması gerekiyor. Çünkü mevcut otellerin yatak kapasitesi gelen turistlere yetmiyor. Devlet bir düzene sokmalı. Bu yerlerin işletmelerine lisans verilebilir örneğin. Belediye çok baskı yapıyor. Ama bazılarına da nedense göz yumuyor. Bu işin kârı yüksek olduğu için herkes yapmak istiyor. Eskiden 85 Euro’ya kiraladığım ev, artık bu evlerin fazlalığından dolayı 60 Euro’ya gidiyor. Benim evimin altındaki bakkal bile ‘apart otel daire kiralanır’ diye kart bastırmış, tuttuğu iki daireyi kiraya veriyor.”

UCUZ EV SAYESİNDE GELEN TURİSTLER VAR

Birçok turistin bu evlerin fiyatlarını görünce Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten Ö.D ayrıca şunları belirtti: “Bu evlerin turist çekme özelliği de var. Yabancı sitelerden evleri çok ucuza kiralayan turistler, ‘Türkiye’ye gelmeyi pek düşünmüyorduk ama evlerin fiyatı çok uygun olduğu için burayı tercih ettik’ diyorlar. Ve bu evleri tercih ettikleri için oldukça memnun olduklarını belirterek ülkelerine dönüyorlar. Genelde memnun kalan müşterilerimiz bizi kendi ülkelerindeki arkadaşlarına da öneriyorlar.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PARA MUTLULUK GETİRİR Mİ?

'YETTİ GARİ, SATTIRMECEZ'

MERDİVEN BOYAMA SINIRLARI AŞTI!
»  SAATLİK NİKAH İLE TECAVÜZ!
»  İPHONE 5S YENİ ÖZLELLİKLERİYLE GELDİ
»  İÇKİ ARTIK 'KUYTU'DA!
»   VÜCUDUNUZDAKİ BENLERE DİKKAT!
»  ANKARA METROSUNDA YENİ SKANDAL!
»  ODTÜ'DE YOL İÇİN 3 BİN AĞAÇ KESİLECEK!
»  BU KOLTUĞA OTURAN ÖLÜYOR!
»  POLİSLERE İNTERNET'TE YENİ YASAKLAR
»  GÖRME ENGELLİ YOLU SKANDALI
»  VE ALKOL YASAKLARI BAŞLIYOR!
»  BALIK AV SEZONU AÇILDI
»  100 BİN ERKEKLE YATIP, KİTAP YAZACAK!
»  SIÇAN TESTİSİ ÇALIŞMASI KOŞULU!
»  TWİTTER'İN TACİZ GÜNCELLEMESİ!
»  EHLİYETLER PEMBELEŞTİ!
»  TSK'DN 'SUBAY ANNE' DEVRİMİ!
»  KORKUDAN ÖLDÜREN ŞAKA!
»  FACEBOOK'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
»  BÖYLE SAPIK GÖRÜLMEDİ!
»  ODTÜ REKTÖRÜ SONUNDA PATLADI!
»  TÜRKİYE'Yİ ATEŞ BASTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.