Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GİRESUN'DA MUHTEŞEM MEZUNİYET COŞKUSU
GİRESUN DA MUHTEŞEM MEZUNİYET COŞKUSU
 
Giresun Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen muhteşem bir programla tamamlandı.
 
31.5.2014 - 00:04

 

Öğrenci Velilerinin ve Giresun halkının muazzam katılımıyla tıklım tıklım doldurduğu Atatürk Stadyumunda yapılan muhteşem törene; Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir KADAKAL ve Prof. Dr. Kürşad YAPAR ile üniversitemiz akademik-idari personelleri tam kadroyla katılırken, Giresun Valisi Hasan KARAHAN, Giresun Milletvekili Selahattin KARAAHMETOĞLU, Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin BOZKAN, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldılar.

Öğretim Görevlisi Oğuzhan ÖZTAY’ın sunumuyla başlayan tören programı; mezun olan öğrencilerin yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, TBMM Meclis Başkanımız Sayın Cemil ÇİÇEK ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mesajlarının okunduğu program; üniversite birincisi Recep Rıdvan KAÇAR’ın mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakmasıyla sürdü.

Ardından Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Evlatlarını bu güzel günde yalnız bırakmamak için ilimize ve üniversitemize konuk olan fedakar ailelerimiz, Varlık sebebimiz olan, geleceğimiz ve umudumuz olan sevgili öğrenciler!

Hepinizi en derin saygı ve sevgiyle selamlarım! Hoş geldiniz, şeref verdiniz!

Sözlerime başlarken; kısa bir süre önce Manisa Soma’da, ekmeğini yeraltından çıkarmak için canından olan insanlarımıza Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı dilerim. Tedavi görmekte olan vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim. Her türlü afet, felaket ve bizleri derinden sarsan bu gibi müessif kazalara karşı hazırlıklı olmak için gerekli tedbirleri almak temennisi ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken, yüce Allah’tan, milletimizi bir daha böyle büyük acılarla imtihan etmemesini niyaz ederim.

Giresun üniversitesi sekizinci yaşında, sekizinci mezuniyet yılında; yine hem gururlu hem hüzünlü bir törende buluşmaktadır.

Gururluyuz; çünkü hayata hazırladığımız binlerce genci bu bilgi limanından donanımlı ve sorumlu bireyler olarak açık denizlere uğurluyoruz.

Hüzünlüyüz; çünkü çok sevdiğimiz öğrencilerimizden ayrılma vakti geldi ve onların geleceğe ışık gibi bakan aydınlık yüzlerini, eskisi kadar sık göremeyeceğiz.

Değerli anneler-babalar; sizler evlatlarınızın hasretini çektiniz, maddi ve manevi fedakârlıklarda bulundunuz. Sizlere evlatlarınıza verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz sabır nedeniyle, üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum.

Bizler de bu süreçte, onlarla burada dersler işledik, sempozyumlarda buluştuk, stajlar yaptırdık, konserlerde birlikte türküler söyledik, sergilerde ve açılışlarda bir araya geldik, il dışından ve yurt dışından konuklarımızı ağırladık.

Onlar, kimi zaman uykusuz geceler geçirdiler, kimi zaman hasta oldular, kimi zaman hüzünlendi kimi zaman çağlayanlar gibi coşku içinde oldular. Ama artık hayatın önemli bir aşamasını tamamlayarak yeni bir sayfa açmaktalar.

Sayın valim, kıymetli konuklar; Giresun üniversitesi olarak; 250’si öğretim üyesi olmak üzere 660 kadar öğretim elemanı, 25.000’e yakın öğrenci sayısı ile yaşıt üniversiteler arasında müstesna bir yere sahibiz. Yorulsak da, bu gibi günlerde sizlerle bir arada yaşadığımız coşku, bizlere daha çok çalışma ve daha büyük işler yapma arzusu vermektedir.

Geçtiğimiz yılki mezuniyet töreni yapılırken henüz sadece temeli atılmış olan güre yerleşkesindeki muazzam fakülte binalarımız büyük oranda tamamlanmıştır ve önümüzdeki dönem inşallah faaliyete geçmiş olacaktır. Öğrencilerimiz ve personelimiz hak ettikleri fiziki alanlara kavuşmaya başlamıştır. Yeni eğitim mekânları, sosyal ve kültürel alanlar birer birer yükselmekte ve ilimizin siluetini değiştirmektedir.

Kıymetli misafirler sevgili öğrenciler; Bugün, 10 fakülte, 5 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 1 devlet konservatuarı ile merkezde ve ilçelerde, yani bütünüyle Giresun sathında varlığını sürdüren üniversitemiz, kabuğunu kırmış bir bölge üniversitesidir.

Küreselleşmenin olumlu ve olumsuz tüm yönlerini yansıttığı bir dünyada, yükseköğrenimde uluslararasılaşma bir devlet politikası olarak ortaya konduktan sonra süratle başladığımız çalışmalarla geçtiğimiz yıl yurt dışından gelen öğrenci sayımız 400’ü geçmiştir. Karadeniz’de bir ilk niteliğinde olan Giresun TÖMER eğitim-öğretimde ikinci yılına girmiştir. Yabancı diller yüksekokulumuz süratle kurulmuş ve çok boyutlu olarak uluslararasılaşma ve kalite artışına hizmet vermektedir.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında üniversitemize tahsis edilen uluslararası öğrenci kontenjanı 1600’ün üzerindedir. Bu yıl, Giresun dışında; Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve İran’da yapmayı planladığımız giriş sınavı ve TÖMER sınavları ile bu kontenjanın önemli bir kısmının dolması hedeflenmektedir.

Türkiye’nin yükseköğretim stratejisi ile uyumlu bir perspektifle; öğrenci, öğretim elemanı ve personel değişimi ya da hareketliliği sadece avrupa birliği eğitim programları ile sınırlı olarak değil, bunun yanında bölge ülkelerine dönük olarak da gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Hatırlatmak isterim ki bunun için mevlana değişim programına da dâhil olduk ve süratle hayata geçirdik. Gerek batı gerek doğu ülkelerinin çeşitli üniversiteleri ile yeni ve kapsamlı işbirliği protokolleri imza ettik.

Kıymetli misafirler; şehrimiz, bölgedeki stratejik konumu, ulaşım kolaylığı ve tabii güzelliği ile üniversitemiz ise akademik ve idari kadrolarının dinamizmi ile tercih nedeni olmaktadır. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi umuyor ve tahmin ediyorum ki 2014-15 eğitim-öğretim yılında da Türkiye ortalamasının üzerinde bir doluluk oranına ulaşacaktır.

Üniversitemiz, gençlerin hayata hazırlığını somutlaştırmak isteğiyle sanayi-üniversite işbirliğine yönelmiştir. Kariyer yönlendirme ve bilgilendirme toplantıları icra etmiş, meslek yüksek okullarımızın tamamını kapsayan bir koordinatörlük birimi kurmuştur. Bununla birlikte, sadece ilimizde değil yurt sathında bilhassa meslek yüksekokullarımızdan mezun olan teknik bilgi sahibi gençlerimizin istihdam imkânının artırılması için, sade vatandaştan sanayicisine dek tüm Giresun’a ve Giresunlulara da görev ve sorumluluk düşecektir.

Çok sevgili öğrencilerim, öncelikle bir hocanız ve iki evladı üniversitede okuyan bir anne olarak size seslenmek istiyorum:

Her şeyden önce, sizlerden isteğim şudur ki, lütfen, Giresun’la ve giresun üniversitesi ile bağlarınızı koparmayınız. Sizden önceki mezunlarla temasa geçiniz, yapıcı ve faydalı paylaşımlarla hem size hem de sizden sonra mezun olacak gençlere yönelik çalışmalar yapınız. Birbirinizi, kurum kültürü ile kollayıp destek olunuz ki daha güçlü olasınız.

Hocalarınızla da irtibatı kesmeyiniz zira, kültürümüzde hoca-talebe ilişkisinin mezuniyetle bitmediğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

Değerli gençler; önünüzde yeni sınavlar ve yeni engeller olacak. Zaman zaman yılgınlığa düştüğünüzde, lütfen başarıya yeniden odaklanın!

Her şeyden önce; inanmanın en güçlü dayanak olduğunu hatırlayın!

Zamanı iyi planlayın! İnsan hayatı ilerledikçe hayatın akış hızı da artmaktadır. Bu bakımdan yabancı dil, meslek sınavları veya alanla ilgili bilgi ve görgü artırıcı işlere ayıracağınız zamanı iyi değerlendirin.

Samimi ülke ve millet sevgisi, çalışkan ve başarılı insanlar meydana getirir. Bu samimiyeti içinizde dipdiri tutarsanız, hiçbir yılgınlık sizi çalışmaktan men edemez.

Farklılıklara, değişik fikirlere açık olun, meraklı ve sorgulayıcı olun. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Rüyalara dalmasanız da, hayal edin, büyük düşünün, ve kendinize güvenin! İnanıyorum ki siz yeni nesillerin gayretleriyle; büyük Atatürk’ün belirttiği gibi: “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız”.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Allah’a emanet olunuz!!!” diye konuştu.

Sayın Rektörümüzün konuşmasının ardından; Giresun Belediye Başkanı Sayın AKSU ve Giresun Valisi Sayın Hasan KARAHAN’da birer konuşma yaparak mezun olan öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyip, “Artık hepiniz birer Giresunlusunuz. Mezun olduktan sonra da her zaman kapımız sizlere açıktır” dediler.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde; Üniversite birincisi Recep Rıdvan KAÇAR’ın ödülünü Sayın Valimiz, üniversite ikincisi Ömer Faruk KARSLI’nın ödülünü Giresun Milletvekili Sayın Selahattin KARAAHMETOĞLU, üniversite üçüncüsü Bircan DEMİR’in ödülünü Belediye Başkanı Sayın Kerim AKSU vererek başarılarından dolayı tebrik ettiler

Tören mezun olan öğrencilere temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep fırlatma serenomisi ile sona erdi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ.. ÖSYM TARİH OLUYOR

LYS BAŞVURULARI 21 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

YGS'DE SIFIRCI OYUNU!
»  ÜNİVERSİTE SINAVI KALKIYOR!
»  GÜLEN OKULLARINA İLK DARBE!
»  FLAŞ.. YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!
»  YGS İÇİN VAHİM İDDİALAR!
»  GİZLİ SORULAR İNTERNETE DÜŞTÜ!
»  YGS TARTIŞMALARI 'Gürültü'İLE BAŞLADI
»  ADANA'YI AYAKLANDIRAN SKANDAL!
»  YGS SINAV YERLERİ İNTERNETTE!
»  ÜNİVERSİTE SINAVI SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR!
»  ÖĞRETMEN ATAMASINDA FLAŞ GELİŞME!
»  ÖĞRETMENLERDEN GREV KARARI!
»  CANLI YAYINDA PARALEL İSYANI!
»  DERSHANE TASARISINDA SÜRPRİZ
»  FLAŞ.. 10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI
»  ÖSYS'YE BAŞVURULAR HAFTAYA BAŞLIYOR
»  ÖĞRETMENLER, TÜKENMİŞLİK SENDROMUNDA
»  ÜNİVERSİTE SINAVI YİNE DEĞİŞİYOR!
»  ÖĞRETMEN ADAYLARIN BÜYÜK MÜJDE
»  İŞTE YENİ SINAV SİSTEMİ!
»  200 BİN ÖĞRENCİYE AF MÜDESİ
»  SÖZLÜ SINAV NOTU TARİH OLUYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.