|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 44,8766 |
 |
|
 |
| EURO |
| 52,8430 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.375,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.781,720 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| HAVA'DA DA ÇUVAL GEÇİRDİLER YİNE YUTTUK
|
 |
 |
 |
|
|
|
| İstanbul-Kuveyt seferi yapan THY’nin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının önüne Musul üzerindeyken ABD jetleri çıktı!
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
İstanbul-Kuveyt seferi yapan THY’nin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının önüne Musul üzerindeyken ABD jetleri çıktı. 27 Nisan’da Türkiye K.Irak’a operasyon yaparken gerçekleşen olayda ABD’li pilotların “tanker uçak” zannettiği yolcu uçağı zorla Adana’ya döndürüldü
İstanbul -Kuveyt seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Irak hava sahası içinde Amerikan savaş uçaklarının rotasının değiştirildiği belirtildi. 27 Nisan’da saat 2:45’te Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçakta bulunan yolculardan Ercan Uysal, yaşananları VATAN’a anlatırken, Amerikan uçaklarının THY’nin Boeing 737’sini tanker uçak sandıklarını söyledi. Uysal o geceyi şöyle anlattı: “Rotamız gereği Irak hava sahasına girdiğimizde pilotumuz bilinmeyen bir nedenle Irak hava sahasının kapatıldığını ve Adana’ya iniş yapacağımız anonsunu yaptı. Ancak uçağımız Musul üzerinde bir saate yakın havada deyim yerindeyse alıkonuldu ve Adana’ya inişe zorlandık.
THY müdürü anlattı
Burada gerçekleşen yakıt ikmalinin ardından Kuveyt’e, Suriye ve Suudi Arabistan üzerinden ulaştık. Yolda bir açıklama yapılmadı ancak ben olayın perde arkasını Kuveyt’ten dönerken oradaki THY’nin sorumlu müdürüyle konuşarak öğrendim. Verdiği bilgiye göre Amerikalılar Musul üzerinde bizim kaptanlarımızdan kendilerini tanıtmalarını istiyor. Bizim kaptanlarımız da bunun üzerine THY’na ait yolcu uçağı açıklamasında bulunuyor. Ama Amerikalılar bizim uçağın hangi amaçla Irak hava sahasında bulunduğunu bilmediklerini belirtip Türk savaş uçaklarının K. Irak’ı bombaladığını bizim uçağın da yakıt takviye uçağı olabileceğini ifade etmiş. Bunun ardından da iki Amerikan savaş uçağı içinde bizim bulunduğumuz yolcu uçağına Irak hava sahasını terk edene kadar eskortluk yapmış.”

THY: ABD’den izin almadığımız için döndürdüler |
THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada uçağın geri dönme nedeni şöyle açıklandı; “İstanbul’da Smart Projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanmaktadır. İlgili seferde yaşanan gecikme nedeniyle Eurocontrol’den yeni bir rota istenmiş. Irak hava sahasından geçen bu yol için Irak makamlarından izin alınarak sefer icra edilmiş ve ancak Amerika’dan izin alınmadığı gerekçesiyle uçağımız geri çevrilmiştir. Adana’ya inen uçağımız için yeni bir rota istenmiş ve sefer tamamlanmıştır.”
Uçakta bulunan Ercan Uysal ise Adana’da 20 dakika süren yakıt ikmali sırasında bu inişin kaptan pilot tarafından, “Irak hava sahasındaki askeri aktivite nedeniyle zorunlu bir rota değişikliğine maruz kaldık” biçiminde açıklandığını söyledi.
|
VATAN
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, çıkarıldığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Maçın normal süresinde gol sesi ... |
 |
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı’na ait bir helikopterin Ankara Temelli’de kaza ... |
 |
|
 |
 |
|
TEPAV, faiz kararının açıklanmasına saatler kala kritik bir rapor yayımladı. 2026 yıl sonu enflasyon ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Maçın normal süresinde gol sesi ... |
 |
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı’na ait bir helikopterin Ankara Temelli’de kaza ... |
 |
|
 |
 |
|
Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, çıkarıldığı ... |
 |
|
 |
 |
|
TEPAV, faiz kararının açıklanmasına saatler kala kritik bir rapor yayımladı. 2026 yıl sonu enflasyon ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|