Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4830
EURO
43,9352
IMKB
9.111,000
ALTIN
4.059,750
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAZIR AÇMIŞKEN İKİ AMELİYATI AYNI ANDA YAPILDI
HAZIR AÇMIŞKEN İKİ AMELİYATI AYNI ANDA YAPILDI
 
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi dünya çapında bir ameliyata imza attı. Yaklaşık 7 saat süren operasyonda sağ akciğeri alınan ve kalp kapakçıkları değiştirilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edildi.
 
22.11.2008 - 00:10

Şanlıurfa'da, 76 yaşındaki Ali Dağ isimli hasta aşırı nefes darlığı ve kalp yetmezliği şikayeti ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastanın sağ akciğerini tümör kapladığı ve kalp kapakçıklarının görev yapmadığı tespit edildi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorlarından oluşan bir konsey değerlendirme yaparak, çok zor ve uzun sürecek ameliyata karar verdi. Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Mustafa Göz, Dr. Cüneyt Şelli, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, Abbas Demirkol ve Deniz Demir'den oluşan ekip tarafından, yaklaşık 7 saat süren bir kompleks ameliyatla hasta Ali Dağ'ın sağ akciğeri alındı, kalp kapakçıklarını değiştirildi.

Ameliyat sonrası uyanan hasta üniversite doktorlarına teşekkür ederek, minnettar olduğunu söyledi. Yapılan araştırmalarda bu iki ameliyatın aynı anda olması, dünyada çapında yapılan ikinci ameliyat Türkiye'de ise bir ilk ameliyat olduğu belirtildi. Literatürde bu şekilde dünya çapında yapılan ikinci bir ameliyat olan bu vakayı üniversitedeki öğretim üyeleri uluslararası sempozyumlara taşıma kararı aldı.
Bu arada, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Göz, "Hastamız kalpten çıkan büyük damarında kritik daralma nedeniyle bayılma şikayetleriyle yatırılmıştır. Bu dönem içerisinde sağ akciğerinde kanser tespit edildi. Hastanın durumu itibariyle iki ayrı ameliyatı kaldıramazdı. Kalp ameliyatında olduğu takdirde de çok kısa sürede kanser yayılıp, ikinci ameliyat şansını kaybederdi. Bu nedenle hastaya aynı seansta hem kanser ameliyatını hem de kapak ameliyatını yapma kararı aldık. Yaklaşık 7 saat kadar süren operasyon Türkiye'de ilk defa yapıldı. Göğüs kemiği açılarak yapılan bir operasyondu. Kalp akciğer makinesine bağlanarak, kalp kapakçığı değiştirildi. Dünyada da sayılı merkezlerde de ancak belli merkezlerin yayınlanmış serilerinde de 5 ila 7 tane arasında vakaya rastladık. Bu açıdan Türkiye'deki kalp ve göğüs cerrahisinde oldukça ilerlemiş bir seviyede olduğumuzu ve dünyayla rekabet
edebileceğimiz göstermemiz açısından da çok iyiydi. Hastamız çok iyi. Yoğun bakımda 36 saat kaldı. 22 ünite kan vermek zorunda kaldık. Ama şuanda herhangi bir problemi yok. Her şey yolunda gidiyor" dedi.
Öte yandan, Ali Dağ'ın oğlu Abuzer Dağ ise, babasının başarılı bir ameliyatla hayata döndüğünü belirterek, "Babamın ilk olarak kalp kapağında bir sorunu vardı. Daha sonra doktorlarımızın yaptıkları filmlerle teşhislerle akciğer kanserine rastlandı. Ondan sonra hiç umudumuz yoktu. Yani doktorların da bize anlattıkları şekliyle hiç umut yoktu. Çok şükür, sağ olsunlar hocalarımız da, herkes elinden geleni yaptı ve hastamızı hayata döndürdüler. Herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bütün hastalar şifa bulur. Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nin emekleri yabana atılmasın. Bize hizmet eden hocalarımıza gerçekten minnettarız" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞOFÖR OLABİLMEK İÇİN ATLETLER GİBİ KOŞTULAR

KRİZ TÜRK ZENGİNLERİ TAĞET GEÇTİ

2 KEZ HIZ YAPANIN EHLİYETİ İPTAL OLACAK
»  BEYNİNDEN SOLUCAN ÇIKTI
»  BİNGÖL VALİSİ'NİN İSYANI: KENTİMİZ HİNDİSTAN GİBİ OLDU
»  "SIĞINMA EVİNDEN SOKAĞA 3 DEĞİL 4 KADIN ATTIK" İTİRAFI
»  ERGENEKON DURUŞMASINDA EVLENME TEKLİFİ
»  EBEDİ GENÇLİĞİN FORMÜLÜ BULUNMUŞ OLABİLİR!
»  SÜBYANCI ÜZMEZ'İN TACİZ ETTİĞİ B.Ç'Yİ KİM SAVUNACAK?
»  KADINLAR KÖYÜ TERK ETTİ ERKEKLER İSYANDA
»  DAYAKÇI KOCA UYDUDAN İZLENECEK
»  "BEN ÇOK ADİ BİR MAKİNEYİM" CEZASI
»  MARS'TA SU OLDUĞUNA DAİR YENİ BULGU
»  BU KIZ AÇ BIRAKILARAK ÖLDÜRÜLECEK
»  KRİZ. TEĞET GEÇMEDİ TAM KALBİMİZE SAPLANIYOR
»  ÖĞRETMEN - ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ STRESİ ETKİLİYOR
»  LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN, ELEKTRİKLİ KOMBİ MUCİZESİ
»  KAMER GENÇ'İ SUSTURMA OPERASYONU
»  DOĞALGAZLI KOMBİ'DEN DAHA TASARRUFLU KOMBİ
»  EV HANIMLIĞI DİPLOMALI OLACAK
»  SOĞUK HAVA KAR'LA BİRLİKTE GELİYOR
»  TÜRK İŞ'TEN İŞÇİ KIYIM RAPORU
»  "TACİZ,TECAVÜZ VE YASAK AŞK" TEKMİLİ BİRDEN
»  SEKS KÖLESİNDEN DEHŞETE DÜŞÜREN İFADELER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.