Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2779
EURO
34,9433
IMKB
10.173,000
ALTIN
2.446,660
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HDP İzmir Saldırısı Davasında Arbede!
HDP İzmir Saldırısı Davasında Arbede!
 
İzmir'de HDP İl Başkanlığına düzenlenen saldırı davasında ortalık karıştı. Çıkan arbedede bazı izleyiciler cezaevinde görevli jandarmalara saldırıp darp etmeye çalışınca salona jandarma komando timi girdi. Arbedenin ardından sanık Onur Gencer, cezaevine gönderilirken mahkeme başkanı ise duruşmayı 24 Ocak 2022 tarihine erteledi.
 
30.12.2021 - 09:17

İzmir'de HDP İl Başkanlığına yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin davanın duruşması dün görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Onur Gencer'in önünden geçen bir kadın Gencer'e tükürünce, Gencer de kadına küfürlü sözle karşılık verdi. Bunun üzerine salonda arbede çıktı. Bazı izleyiciler cezaevinde görevli jandarmalara saldırıp darp etmeye çalışınca salona jandarma komando timi girdi. Çıkan arbedenin ardından sanık Onur Gencer, cezaevine gönderilirken mahkeme başkanı ise duruşmayı 24 Ocak 2022 tarihine erteledi.


"BU ADAM EĞİTİMLİ BİR KATİLDİR"
İzmir’de 17 Haziran 2021 tarihinde, HDP İl Başkanlığına düzenlediği silahlı saldırıda binada bulunan Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, Poyraz’ın yakınlarının sanığa pet şişe fırlatmasının ardından salonda arbede çıkmıştı. Sanığın tekrar salona getirilmesiyle tansiyon yeniden yükseldi. Gencer'in kimlik tespiti yapılırken Pervin Buldan, mahkeme başkanına yönelik, "Bu adam eğitimli bir katildir. Buna ona göre davranın" diye tepki gösterdi.

Avukatlardan bazıları salonda görevli polislerin silahsız olması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti bunun üzerine silahı olan polislerin salon dışına çıkmasına karar verirken, bu kez de avukatlar jandarmaların uzun namlulu silahlarının şarjörlerini çıkarmaları gerektiğini söyledi. Avukatların bu talebini de kabul eden heyet, iddianame hakkında avukatlara söz verdi. Olayın ardından üzerinde yakalanan silah ve bıçakla ilgili açılan dava, Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle ilgili dava ile birleştirildi.HDP İzmir saldırısı davasında arbede! Salona komandolar girdi


YENİDEN ARBEDE ÇIKTI
Avukatların konuşmasının ardından duruşmaya ara verilirken, bu sırada dışarı çıkmak için tutuklu sanık Onur Gencer'in önünden geçen bir kadın Gencer'e tükürünce, Gencer de kadına küfürlü sözle karşılık verdi. Bunun üzerine salonda tekrar arbede çıktı. Çıkan arbede de bazı izleyiciler cezaevinde görevli jandarmalara saldırıp darp etmeye çalışınca salona jandarma komando timi girerek arbedeyi yatıştırdı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Çıkan arbedenin ardından sanık Onur Gencer, cezaevine gönderildi. Mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Ocak 2022 tarihine erteledi.

BULDAN HAKKINDA SORUŞTURMA
Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili dava sırasında HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan hakkında mahkeme heyetine yönelik hakaret içerikli söz ve davranışları nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı./mynet.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dilipak Yerli Aşı TURKOVAC'a Savaş Açtı!

Dolar Neden Yükseliyor?

Öğretmenlik Kanunu Mecliste
»  Kılıçdaroğlu Randevusuz MEB'e Gidecek
»  İnce: Olağanüstü Oy Alacağız
»  Kılıdaroğlu'ndan Seçim Talimatı
»  Kılıdaroğu'nu İsyan Ettiren Eleme
»  İstanbul'da HDP Binasına Saldırı
»  Erdoğan'dan Yeni Burs Müjdesi!
»  HDP'den CHP'ye Ziyaret
»  CHP'li Başkanlardan Ortak Bildiri
»  Günlük Kur Rakamalrı Açıklandı
»  CHP'den BDDK'ya Suç Duyurusu Tepkisi
»  "İmamoğlu'na Operasyon Ters Teper"
»  Fetö Finansörlerine Operasyon
»  Kılıçdaroğlu'dan 'Dinleme' İddiası
»  Doğalgaz'a Gizli Zam
»  BDDK'dan 26 Kişi Hakkında Suç Duyurusu!
»  Bakan Soylu’dan İBB’ye Teftiş Açıklaması
»  Yargıtay'dan Flaş Aziz Yıldırım Kararı
»  Akşener'den İBB'ye Terör Teftişine Tepki
»  İmamoğlu'ndan 'İBB'de Terörist' Yanıtı
»  "En Ucuz Gaz Bizde"
»  İmamoğlu'ndan Adaylık Sinyali
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.