Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6470
EURO
47,1602
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.402,610
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ISSIZ ADAM ÇALINTI MI?
ISSIZ ADAM ÇALINTI MI?
 
Çağan Irmak'ın son filmi "Issız adam" büyük bir tartışma başlattı. Sanal alem olay filmi tartışıyor. Filmin sahneleri çalıntı mı?
 
14.12.2008 - 20:45

Türk sinemasının son dönemde yetiştirdiği en 'göz önünde' yönetmenlerden biri olan Çağan Irmak"ın son filmi “Issız adam” büyük bir tartışma başlattı.

Mustafa Hakkında Her Şey'den sonra çektiği Babam ve Oğlum ile milyonları gözyaşlarına boğan Çağan Irmak, bu sezon vizyona giren Issız Adam'da da, 1970'lerde gençliğini yaşayanlar için çok anlam ifade eden eski şarkılar ve anlattığı kırık bir aşk öyküsüyle yine Türk halkının 'bam teline' bastı. Irmak, salonları dolduran sinemaseverleri tam da bekledikleri gibi gözyaşlarına boğdu.

İşte Issız Adam'la ilgili tartışmalar da bundan sonra başladı. Özellikle de internet ortamında birçok sinemasever Issız Adam'ı tartışıyor. Yani "seyircisine adanan "Issız Adam” beyaz perde tutkunlarını tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Kimi 'Çağan yine yaptı yapacağını yine bizi dağıttı' derken, kimi filmdeki birçok sahnenin yabancı filmlerden esinlediğini iddia ediyor. İnternetteki çok sayıda blogda ve ekşi sözlükte film hakkında sert eleştiriler yapılıyor.

Filmin satır aralarını okuyup yorumlamaya çalışan seyirci, Çağan ırmak'ın "iyi film formülünü" eleştirmeye başladı. Onlara göre biraz eski şarkılar, eski kitaplar gibi geçmişe yönelik göndermeler, biraz da büyük şehre uyum sağlayıp sınıf atlayan Anadolu insanının geçmişiyle hesaplaşması gibi unsurlara Irmak'ın seyircinin 'bam teline basıp' gözyaşı bombardımanı başlatmaktaki ustalığıyla birleşince bu formül de tamamlanıyor. İşte Issız Adam'da beklediğini bulamayan seyircinin eleştirdiği ilk nokta bu 'formül'.

İkincisi de bir çok filmin bir çok sahnesini çağrıştıran hatta sanki birebir yeniden çekilmiş gibi duran sahneleri.

İŞTE BU İDDİALAR

- Bir mutfak gurusu olan Alper'in işyerindeki tavırları ve replikleri bir dönem ülkemizde de gösterilen Kitchen Confidantal (Mutfak Sırları) adlı dizinin kendileri de aşçı olan kahramanlarına benzetiliyor.

- Ada'nın Alper'e gerçekten hissederek sevişmeyi öğrettiği sahne ise başrollerini Keanu Reeves ile Charlize Theron'un paylaştığı; başkalarına hatta kendisine bile soğuk hayattan bezmiş, herkese karşı mesafeli bir erkekle onun tam tersi bir karaktere sahip bir kadının bir aylık ilişkisini anlatan Sweet November (Kasımda Aşk Başkadır) adlı filme benzetiliyor.

- Filmin en kilit noktalarından birini içeren sahne de bazı sinemaseverlere başka bir filmi anımsatıyor.

- Alper'in Ada'ya aniden ayrılmak istediğini söylemesinden sonra genç kızın hayal kırıklığı içinde sarfettiği "Karda uyuduğunu sanıyorsun ama öldüğünün farkında değilsin" repliği Paris J'etaime (Paris Seni Seviyorum) adlı filmden birebir alıntı olduğu iddia ediliyor.

- Issız Adam'ın bir tür klişeler kolajından ibaret olduğunu iddia eden sinemaseverler kumsaldaki sahnenin Le Temps Qui Reste (Veda Vakti) filminden, Alper"in karakterinin About A Boy (Bir Erkek Hakkında) filmindekmi Will'i çağrıştırdığı, Ada"nın, sevgilisinin yatağına uzandığı sahnenin de Los Amantes del Circulo Polar (Kutup Çizgisi Aşıkları), adlı filmlerden esinlendiğini iddia ediyor.

- Beyazperde tutkunlarının iddiaları ve tartışmaları sürerken başrollerini Melis Birkan ile Cemal Hünal'ın paylaştığı “Issız Adam” hala büyük bir ilgiyle izleniyor.

(Hürriyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2008'İN EN ÇOK İZLENEN FİLMLERİ

CEM YILMAZ'IN AROG'U AŞIRMA ÇIKTI..!

TİTANİK FİLMİ BENİ MAHVETTİ..!
»  İBRAHİM MÜTEFERRİKA'NIN 17 KİTABINDAN 16'SI BULUNDU
»  AKP’Lİ KİLER'DEN, KÜLTÜR BAKANLIĞI’NA 'SAROYAN' CEVABI
»  "HAYALLERE SIĞMAYAN MİNYATÜR ODALAR"İSTANBUL'DA
»  TAŞ DEVRİ'NİN RUS VENÜSLERİ
»  İŞTE HERKESİN MERAK ETTİĞİ O SAHNE
»  OYNAMAK İSTEDİĞİ HAMLETİ ÖLDÜKTEN SONRA OYNAYABİLDİ
»  TİYATROCULAR BİRBİRİNE GİRDİ
»  SON CELLAT'A 13 YAŞ SINIRLAMASI
»  19'CU YÜZYILIN EN EROTİK RESMİ TÜRK HAMAMI SEÇİLDİ
»  TARIK AKAN: 'ERGENEKON BİR REZALETTİR'
»  KURTLAR VADİSİ FANATİKLERİNE KÖTÜ HABER
»  SOYSAL, DÜNDAR'A SORDU, 'KEMALSİZ MUSTAFA OLUR MU'
»  YAŞAR KEMAL, GÜL'ÜN ÖDÜLÜNÜ İSTEMEMİŞ!
»  İBRANİCE YAZILAN EN ESKİ METİN BULUNDU
»  EFSANE PORNOCU DAMİANO ÖLDÜ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN YAŞAR KEMAL'E ÖDÜL
»  ERTUĞRUL GÜNAY'DAN YAHUDİLERE YAYIN YASAKLAMA SÖZÜ!
»  EŞREF KOLÇAK, YENİ KANUN TASARISI İÇİN ÇOK AĞIR KONUŞTU
»  ALTIN PORTAKAL'DA EN İYİLER BELLİ OLDU
»  GÖL, TABAN'INDA BİZANSTAN KALMA DENİZ FENERİ
»  DAS KAPİTAL "BEST SELLER" OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.